0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

    Anonymous

Здравейте!
Имам следния проблем и се надявам, някой който е наясно да ми обясни нормално ли е това, което се случва...
Ситуацията е следната: използвах т. нар. "спешен контрацептив"- хапчетата, които се вземат до 72 часа след акта. Предвид очакванията ми дойде по-рано, премина нормално и сега идва голямата мистерия-след като менструацията ми беше съвсем в края, ми дойде наново!!!!  8O  
Какво е това и нормално ли е да се случи след приемането на такъв вид контрацептив?
за това ли говориш?

http://free.hit.bg/doctorgeo/postinor.html

Ако е за него: :arrow:

Таблетката за спешна контрацепция Постинор Дуо може да предпази от бременност, ако се използва в рамките на 72 часа след полов акт.
Дори да нямаш в себе си Постинор Дуо, разполагаш с достатъчно време да се снабдиш - до 72 часа за приемане на първата таблетка. Втората се приема до 12 часа след първата. Но не чакай последния момент! Колкото по-рано се приеме първата таблетка, толкова по-добре. Затова най-добре да имаш Постинор дуо в себе си - за всеки случай.


Постинор Дуо: 99% сигурен
При спешни ситуации тези таблетки са много ефективни, но не могат да гарантират 100% предпазване, подобно на регулярните противозачатъчни. И все пак Постинор е изключително сигурен: когато инструкциите се следват стриктно. За сравнение - от 100 презерватива 15 се късат.

Какво става с менструацията след спешното дуо хапче?
В повечето случаи менструацията се появява навреме, но понякога с няколко дни закъснение или по-рано. Ако се появи аномалия в менструалния цикъл, не се безпокой. Обикновено в такива случаи е добре да се консултираш със своя гинеколог. Ако закъснението е повече от една седмица, е възможно да е настъпила бременност и трябва да се консултираш с лекар.


Какви са страничните ефекти на спешните таблетки?
Като при всеки медикамент, Постинор Дуо може да даде някои други рядко срещани странични ефекти. Рядко се появяват гадене и повръщане. По време на дните след приемането на таблетките може да се появи кръвотечение между двете менструации, но в повечето случаи то е слабо и краткотрайно. По-рядко се срещат главоболие, световъртеж, отпадналост, болезнени гърди. Тези оплаквания обикновено изчезват до 24 часа.
При всички случаи, тези малки оплаквания, ако възникнат, са нищо, в сравнение с най-големия възможен страничен ефект при секса: нежелана бременност.


Кога не трябва да се използват таблетките за спешна контрацепция?
Целта на приемането на "спешните таблетки" е да предотвратят нежелана бременност, а хирургическа намеса или аборт се прилагат при доказана бременност, тъй като в този случай методът няма ефект.
Абсолютни противопоказания на Постинор Дуо не се наблюдават. Не се препоръчва при свръхчувствителност към някоя от съставките на продукта.
Ако жената страда от някаква хроническа болест и/или е на медикаментозно лечение, при подобни случаи е добре личният гинеколог да бъде информиран.

Важно
Постинор Дуо не може да предизвика аборт, и ако се приеме прекалено късно, няма да увреди зародиша, така че със сигурност би се родило здраво дете.

"Спешната таблетка" не е средство за регулярна контрацепция.
Използвана веднъж, таблетката не се препоръчва да се приема отново по време на същия менструален цикъл, защото увеличава риска от менструални аномалии. През останалото време (до края на цикъла) могат да се прилагат други противозачатъчни средства. Със започването на следващия менструационен цикъл, могат да бъдат използвани орални контрацептиви.
Спешните таблетки се препоръчва да бъдат използвани единствено при необходимост от спешна контрацепция.

Внимание
Постинор Дуо не предпазва от заболявания, разпространявани по полов път. Ако съществува и най-малко съмнение за СПИН или друга, предавана по полов път болест, гинекологът трябва да бъде незабавно уведомен.
*

    Мели

  • Д-р Мариела Даскалова
  • *
  • 12161
  • Timeo Danaos et dona ferentes
Не ползвай този начин за контрацепция.


"Намирал съм смисъл в живота, радост и щастие само тогава, когато съм можал да направя нещо добро, да бъда полезен на народа си, на бедните, на страдащите. Богатството, спечелено с честен труд, трябва да служи човеку, за да върши добри и полезни дела."
Димитър Кудоглу
*

    Anonymous

Благодаря!
Meli, няма да го използвам повече, беше инцидентно и непредвидено... :)
Още веднъж ви благодаря