0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

Anonymous

Резултат от МБ - тълкуване
« -: Март 07, 2006, 09:45:57 am »
Ще правя цветна снимка. При контролна МБ след лечение на G. vaginalis ми откриха малко количество Еnterococus faecalis.

Изглежда се получава случайно от неправилно извършване на тоалет.  :oops:  

Отдолу пише още "Възможно е да се касае за преходна резидентна микрофлора." и "С мнение да се изключи етимологична роля на хламидия трихоматис и уро-генитални микоплазми"

(възможно е да не разчитам някой термин като хората)

Изписани са ми антибиотици на рецепта и вагинални таблетки.

Молба за тълкуване и следните въпроси:

Налага ли се лечение, особено с антибиотици ако става въпрос за случайна находка? Лечението същия месец беше с Гиналгин глобули и Флажил, нямам течение и никакви оплаквания.

Мога ли да отида на цветна снимка с такава находка? След цв. снимка така или иначе пак ще ми изпишат антибиотик  :evil: За три месеца вече три пъти ще ми се събере да пия антибиотик.

Последното изречение предполагам, че е препоръка за изследване за хламидия. Контролните ми изследвания след лечение миналата година досега са отрицателни, така че поне тук съм ок.
« Отговор #1 -: Март 07, 2006, 10:13:22 am »
Здравей :D

Според мен не бива да пиеш антибиотик, докато не е ясно положението. Специално с ентерококи имам малко опит - значи когато жената е здрава, т.нар. нормално влагалищно съдържимо предпазва от развитие на ентерококи, дори ако партньорът ги има. Даже някои лекари казват, че при М всичко се изчиства (това при условие на нормален имунитет - нещо, което може да се промени във всеки един момент.)
При изследванията затова се посочва количество - щом при теб е малко, наистина най-вероятно се касае за някакво преходно явление, което не изисква лечение. Препоръката да се изследваш за хламидия и микоплазма не ме учудва, защото на мъжа ми при открити ентерококи също му препоръчаха да изследва микоплазма - имало някаква връзка. Ако имаш възможност, повтори си хламидията просто за всеки случай с един ДНК тест и си направи и изследване за микоплазма.
Не знам за кога ти е насочена цветната снимка, но ако няма някакъв зор аз бих изчакала да мине един М, да си направя пак МБ. Антибиотици не бих взимала, просто така.

Успех :D
Благодаря ти, Бени!

*

Starlet

• 1937
  • Добротата ще спаси света!!!
Re: Резултат от МБ - тълкуване
« Отговор #2 -: Март 07, 2006, 20:37:18 pm »
Цитат на: Anonymous
Ще правя цветна снимка. При контролна МБ след лечение на G. vaginalis ми откриха малко количество Еnterococus faecalis.

Изглежда се получава случайно от неправилно извършване на тоалет.  :oops:  

Отдолу пише още "Възможно е да се касае за преходна резидентна микрофлора." и "С мнение да се изключи етимологична роля на хламидия трихоматис и уро-генитални микоплазми"

Налага ли се лечение, особено с антибиотици ако става въпрос за случайна находка? Лечението същия месец беше с Гиналгин глобули и Флажил, нямам течение и никакви оплаквания.

Мога ли да отида на цветна снимка с такава находка? След цв. снимка така или иначе пак ще ми изпишат антибиотик  :evil: За три месеца вече три пъти ще ми се събере да пия антибиотик.

А според мен трябва да си изпиеш антибиотика след като направиш изследване за микоплазма и хламидия, естествено ако междувременно не ти бъде изписан друг такъв. Отиди и си направи изследване за микоплазма. Видят ли се ентерококи в МБ трябва да се предполага и за микоплазма, защото обикновенно зад инфекция от коки се крие микоплазмена такава. При всички положения обаче при изследването искай антибиограма. И ако не бъдат открити микоплазма и хламидия започвай да трепеш ентерококите. Не те съветвам да ходиш на цветна снимка без да си изяснила тези неща. А това че нямаш течение и никакви оплаквания за сега не говори че немогат да бъдат открити коки в МБ. Другото нещо е че след цветна снимка не е задължително да ти изписват антибиотик. Аз също не съм привърженик като Фреши на безразборното пиене на антибиотик, но понякога се налага. Особенно ако преди това не ти е бил изписан точният антибиотик. Успех!!!
БЪДЕТЕ ОПТИМИСТИ, А НЕ ПЕСИМИСТИ!!!
*

lady_11

• 3217
  • МЕТЛАТА - любимото ми превозно средство!
« Отговор #3 -: Март 08, 2006, 07:51:42 am »
Цитат

Изглежда се получава случайно от неправилно извършване на тоалет.  

Мога ли да отида на цветна снимка с такава находка? След цв. снимка така или иначе пак ще ми изпишат антибиотик  За три месеца вече три пъти ще ми се събере да пия антибиотик.

Последното изречение предполагам, че е препоръка за изследване за хламидия. Контролните ми изследвания след лечение миналата година досега са отрицателни, така че поне тук съм ок.      

1. Случайна находка на патогенна флора НЯМА - тъй че си изпий антибиотика. Това , че нямаш симптоматика не означава че си излекувала инфекцията.

2. С такава МБ НЕ МОЖЕШ да направиш цветна снимка, още повече че не си изследвала хламидия. Ако я направиш има риск бактериалната флора да достигне маточните тръби и причини салпингит. За твое сведение горния репродуктивен тракт /матка, тръби, яйчници/ е стерилен, за разлика от долния /цервикс и влагалище/.

3. Обикновенно при МБ може да се изследва урогенитална микоплазма /в Кандиларов поне го правят/. Но явно находката ти е такава, че има данни за инфекциозен процес.
*

Anonymous

Хм...
« Отговор #4 -: Март 08, 2006, 10:02:40 am »
Това не е патогенна флора, а чревна бактерия. Съвсем възможно е да попадне случайно, според мен.

Изследването ми за хламидия от мин. месец е отрицателно.

Все пак ще питам лекаря ми. Ако той каже ...  :roll:

Сега и да пия антибиотик, след снимката пак ще ми изпишат. Няма мърдане, не зависи от мен  :x
« Отговор #5 -: Март 08, 2006, 10:55:40 am »
Аз все пак си настоявам, че единични чревни бактерии не изискват непременно лечение с антибиотик, защото смятам, че имунитетът на жената може да ги пребори.
А мъжът ми като ходи на лекар с изследване с ентерококи в еякулата, гледат му количествения измерител - малки количества не са патогенни, казват.

Аз съм против антибиотиците, ако не е наистина наложително, щото сега ако ти е ОК имунитетът, след антибиотиците - не се знае.
Щом си правила изследване за хламидия миналия месец, вземи си пусни сега микоплазма, а най-добре изчакай да мина М и повтори МБ, мисля, че ще си ОК тогава :D
Благодаря ти, Бени!

*

lady_11

• 3217
« Отговор #6 -: Март 08, 2006, 16:09:21 pm »
Цитат
Това не е патогенна флора, а чревна бактерия. Съвсем възможно е да попадне случайно, според мен.

Не ми се спори, но и сама си написала, че става въпрос за ЧРЕВНА бактерия. Установяване на такава бактерия във влагалищната среда се нарича патогенна флора, защото МЯСТОТО НА ЧРЕВНАТА БАКТЕРИЯ НЕ Е ВЪВ ВЛАГАЛИЩЕТО, А В ЧЕРВАТА.
*

Anonymous

« Отговор #7 -: Март 08, 2006, 16:57:17 pm »
А според мен "патогенен" е термин за нещо, което причинява болест и здравословни проблеми.

Ще питам лекаря все пак. Нали уж трябва да му имам доверие.

Не ми се иска да навлизам в подробности, но заради особености на женската анатомия и такива на сексуалния ни живот, дори и да лекувам тези ентерококи ми се струва, че не е невъзможно пак да се сдобия с такива. Не мога всеки път като ми намерят нещо да гъча антибиотик.  :?
*

lady_11

• 3217
« Отговор #8 -: Март 08, 2006, 17:18:37 pm »
Цитат
Не мога всеки път като ми намерят нещо да гъча антибиотик.

Ми аз, щото искам дете, гъча антибиотик всеки път, да ти кажа ...
*

Goblen

« Отговор #9 -: Март 08, 2006, 17:25:13 pm »
Цитат на: Anonymous
заради особености на женската анатомия и такива на сексуалния ни живот, дори и да лекувам тези ентерококи ми се струва, че не е невъзможно пак да се сдобия с такива.

Не е зле да ги излекуваш преди цветната снимка, все пак.  :D
*

lady_11

• 3217
« Отговор #10 -: Март 08, 2006, 17:40:09 pm »
Такива , айде да ги нарека вредни организми, а не патогенна флора, освен,  че са пречка за цветна снимка, могат да доведат и до нарушаване на пенетрацията /праволинейното движение/ на сперматозоидите и до промяна на  биохимичния състав на цервикалата слуз. С три думи: пречат на забременяването.