0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

През някои месеци от както бебеправиме ( по време на предполагаемата ми овулация ) подържам телесна температура от 37.2 за около седмица или повече и доста ме втриса , а базалната никога не съм я мерила , дори незнам как . Все се чудя дали не се разболявам , но нямам нито хрема , нито кашлица , нито пък гърло ме е боляло :? На някой друг случва ли се това понякога ?

Ми според мен настиваш,мери БТ не ТТ и то базалната е най точна анално когато се мери  сутрин преди ставане от леглото горе доло по едно и също време,по време на оеуто тя спада и след това се покачва,ма теми ако искаш поразрови се и попрочети ще ти е от полза  :wink:
 Успех ти желая  :D
Cамо защото очите ми не се насълзяват не значи че не плача... И това че винаги съм силна не значи че всичко е наред...
*
Мерси за инфото , аз напоследък си мисля да изровя всичко по темата с базалната Т , но тия дни си чакам цикъла и ще започна от следващият път с измерването , ако бебчо не е станал до тогава . Иначе също така планувам да си купя ел. термометър , не съм ползвала такъв и не знам дали са най - надеждни . . .
Иначе относно телесната Т. малко ме обърква , понеже не се чувствам понастинала като я вдигам , дори наскоро ( 17.04.10 ) пак вдигнах и дори си записах . От тогава не съм я мерила , но дори сега ме тресе някакво . . . може би съм се обезводнила , не знам , лекаря ми няма обяснение .
« Последна редакция: Април 21, 2010, 19:00:03 pm от bebino »

*
Живачния Термометър мери по точно от електронните.
Cамо защото очите ми не се насълзяват не значи че не плача... И това че винаги съм силна не значи че всичко е наред...
Аз забелязях на по мен, че понякога около седмица преди да ми дойде цикъла и след това поддържам субфебрилна- 37,2-37,3 температура или само усещам да ме втриса , без дори да имам повишена температура.
Питах веднъж един доктор и той ми каза, че това било от рязката промяна на нивото на хормоните и било нормално.
 :balk_138:
*
И аз си мисля, че е нормално. Разликата между БТ и ТТ е около 0,4/0,5 градуса и в ЛФ при повишаване на нивата на прогестерона БТ се вдига понякога над 37 градуса, което се отразява и на ТТ. Не се разболяваш, просто се вглеждаш повече в тялото си и откриваш разликите :wink: Дано скоро се похвалиш с най-хубавата новина :P

"What other people think of you is none of your business" - Paulo Coelho
Оли ми на мен ТТ не ми се е повишавала заедно с БТ  :?
*

Iffi.13

• 641
  • НАПРЕД И НАГОРЕ !!!
Определено след ову поддържам телесна температура над 37. Било се дължало на прогестерона  :lol: не помня къде го прочетох. Приемам го за нормално  :wink:
*

denis

• 11303
  • Chaos absolute...
Оли ми на мен ТТ не ми се е повишавала заедно с БТ  :?
Температурата на тялото е една.
Местата на измерване са различни и стойностите на Т са различни, но си има зависимост м/у тях, напр.
Аксиларната  Т е напр. Х
Аналната е Х + 0,5
Вагиналната Х или Х -0,01
Оралната е Х -0,01 или 0,02

След О. Т на тялото може да се повиши от 0,5 до 1,0 градус

Овулацията е от 12 до 48 час след (+) тест за О.
Виж тук...
МЦ - Ендометриум
Момичета , на мен ми дойде цикъла сега на 22-ри за наше огромно съжаление :( и с него спря и Температурата ! Незнам трябва ли да храня надежди за бебе , когато вдигам такава Т. преди очаквания цикъл ? ? Следващата седмица очаквам с огромно нетърпение цветната снимка за проходимост , но и се притеснявам от резултата .

*

denis

• 11303
  • Chaos absolute...
Момичета , на мен ми дойде цикъла сега на 22-ри за наше огромно съжаление :( и с него спря и Температурата ! Незнам трябва ли да храня надежди за бебе , когато вдигам такава Т. преди очаквания цикъл ? ? Следващата седмица очаквам с огромно нетърпение цветната снимка за проходимост , но и се притеснявам от резултата .
Повишената Т не означава че си бременна, а че е имало О.
Повишената Т след О. не е обаче гаранция, че 100% е имало О. / може напр. да е задържан фоликул и заради него Т да се е повишила.

Овулацията е от 12 до 48 час след (+) тест за О.
Виж тук...
МЦ - Ендометриум
*
И аз примерно имам същият случай-от два дена си меря тем.вечер и е 37,00.Мисля си че се разболявам, но пък се чувствам добре? Не може да е О.тъй като очаквам да ми дойде след два дни.Какво ли е? Денис имаш ли идея ? Благодаря !!!