0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

denisa

• 2681
  • Човек предполага, Господ разполага!
Късият МЦ проблем ли е за зачеване?
« -: Декември 10, 2008, 10:26:09 am »
Ще се радвам да дадете мнението си дали МЦ дълъг 23 дни е достатъчен за забременяване.Когато забременях със сина си МЦ беше 27 дни,но и тогава стана след близо 4г.неуспешни опити.Благодаря ви предварително :thankyousign:
*

jam

• Piu nessuno mi portera nel Sud.
  • *
  • 14924
Re: Късият МЦ проблем ли е за зачеване?
« Отговор #1 -: Декември 10, 2008, 10:56:55 am »
зависи колко е дълга лутеалната фаза на цикъла, образуваш ли добри фоликули, пукат ли се, как са хормоните.
сам по себе си, късият МЦ не може да има диагностична стойност. трябва да се огледат горните неща.
спермограмата също е добре да се провери.
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."

Клостилбегит не се пие без да имате направено изследване за проходимост на тръбите, на репродуктивните хормони и спермограма на мъжа!

*

denisa

• 2681
  • Човек предполага, Господ разполага!
« Отговор #2 -: Декември 10, 2008, 11:26:35 am »
Благодаря ти Jam всичко това го правихме предния път и всичко беше ОК освен че съм имала подвижна матка каквото и да значи това,явно плувците трудно достига целта :(ще исчакаме още няколко месеца и отново на доктор .
*

denis

• 11303
  • Chaos absolute...
« Отговор #3 -: Декември 11, 2008, 08:15:11 am »
За нормален се приема МЦ с дължина 25-36 дни, според други автори 22-45 дни.
Ако ЛФ е по-дълга от 12 дни няма проблем.
И още ако МЦ се е скъсил през последните години - добре е да се консултираш с лекар

Овулацията е от 12 до 48 час след (+) тест за О.
Виж тук...
МЦ - Ендометриум
*
« Отговор #4 -: Декември 11, 2008, 09:11:44 am »
За нормален се приема МЦ с дължина 25-36 дни, според други автори 22-45 дни.

8O Не знаех, че 45 дневен цикъл се счита вече за нормален, толкова сме чували за онзи 28 дневния, че когато ми се случи за първи път да е толкова дълъг хукнах уплашена на лекар.
« Отговор #5 -: Януари 25, 2009, 21:09:33 pm »
А аз имам позната на която и идва два пъти всеки месец и друга позната на която пък кървенето и продължава към две седмици. Първата нямало нужда от притеснения, само дето трябва да дава двойно пари за превръзки, а втората и медикаменти не могат да я оправят.
« Отговор #6 -: Януари 26, 2009, 01:36:13 am »

8O Не знаех, че 45 дневен цикъл се счита вече за нормален, толкова сме чували за онзи 28 дневния, че когато ми се случи за първи път да е толкова дълъг хукнах уплашена на лекар.
[/quote]

От както имам цикъл ми идва м/у 43-46 дни. Верно, че преди 12 години  никъде не намерих, автор, доктор или вобще някакъв специалист, който да сметне това за нормално. От няколко години, никой не се изненадва от това,което определено повече ми харесва, то не бяха съмнения за поликистоза за сериозни хормонални проблеми и какво ли още не.. :x  :(. Скоро пак ще си правя  изследвания, но друго си е, когато след , като съобщиш на док., че ти идва на такъв интервал , той вече не ти обяснява,че това е нещо АБСОЛЮТНО ненормално и ,че задължително ти има нещо.Започвам да се чувствам ,нормална :wink: :lol:  хубаво чувтво е.
  Абе верно, че все -още в повечето сайтове с овулационни календари вобще не мога да си задам вярната дължина на цикъла, тъй-като такава вобще не е заложена, но аз нали си го знам. хехехе

You can't report your own post to the moderator, that doesn't make sense!

*
« Отговор #7 -: Януари 26, 2009, 08:02:37 am »
А аз имам позната на която и идва два пъти всеки месец и друга позната на която пък кървенето и продължава към две седмици. Първата нямало нужда от притеснения, само дето трябва да дава двойно пари за превръзки, а втората и медикаменти не могат да я оправят.

SkoklIvka, тук съм от години, но все още имало какво ново да науча!Аз съм с подобен проблем, често цикъла ми е на 2 седмици, все още причина не  еоткрита, но за сега съм оставила нещата в застой.Но нито за минута не съм си мислила, че съм си така по дефолт и трябва да се притеснявам само за разходите за превръзки!Тюх, че съм и аз!