0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
защо спада температурата
« -: Юли 03, 2009, 00:19:57 am »
Здравейте момичета,имам 1 седмица до края на месечния ми цикъл а базалната температура вече 2 ден е ниска,вместо да е висока както би трябвало до настъпване на цикъла ми,а и овулация на засякох с тестовете за ову,както и предните месеци,възможно ли е действително да нямам овулация?
Пия клостил от 5 до 9 ден по 1 табл. и дуфастон от 15 до 24 ден. Упорито правим опити за бебе,но все напразно :(
А между другото миналия цикъл ми беше по дълъг с 3 дни, имах и кафеникаво-зиво зацапване преди цикъла и доста болезнени зърна, а преди да почна с клостила нямах такива оплаквания,възмобно ли е те да са от него,за момент си помислих че може да съм бременна,но НЕЕ,ПОМОГНЕТЕ МИ !

*

fibo

• 2168
  • Благодаря,че ни запази Дядо Боже!
Re: защо спада температурата
« Отговор #1 -: Юли 03, 2009, 01:29:43 am »
Ники,сигурна ли си че мериш правилно?А за тестовете спазваш ли правилата?
До тук графиката ти не показва да е имало о.А оплакванията ти може да се дължат на Дуфастона.
Успех
Борко Бърборко
Желанието да имаш дете,е изборът сръцето ти да тупти извън тялото!
*
« Отговор #2 -: Юли 03, 2009, 11:42:15 am »
Да меря и сравнявам с няколко термометъра,тестовете правя по упътване. А дуфастон приемам от началото на годината,клостила за почнах от миналия цикъл

*

fibo

• 2168
  • Благодаря,че ни запази Дядо Боже!
« Отговор #3 -: Юли 03, 2009, 17:23:23 pm »
Да меря и сравнявам с няколко термометъра,тестовете правя по упътване. А дуфастон приемам от началото на годината,клостила за почнах от миналия цикъл
ректално ли мериш?Доктора ти какво казва?
Борко Бърборко
Желанието да имаш дете,е изборът сръцето ти да тупти извън тялото!
« Отговор #4 -: Юли 04, 2009, 20:05:01 pm »
 Правила ли си проверка на проходимостта на тръбите? Как е спермограмата?
*
« Отговор #5 -: Юли 04, 2009, 22:38:07 pm »
Спермограма е правена и е добра.А за проходимостта на тръбите ми каза че ше гледаме след 1 година неуспешни опити,но и същевременно 2 месец пия клостил,разбрах от форума че това е неправилно и дори вредно лечение,затова съм решила в началото на цикала да отида ,но при друг гинеколог,уж моята е за борба с безплодието лекар,но не ми вдъхва никакви  надежди и доверие.

« Отговор #6 -: Юли 04, 2009, 22:39:48 pm »
 Спермограмата трябва да е правена в клиника по стерилитет.
*

denis

• 11303
  • Chaos absolute...
« Отговор #7 -: Юли 05, 2009, 12:20:32 pm »
Според мен не е сигурно дали е имало О.
Графиката ти прави скокове, а и Бт не е достатъчно висока.
Сигурна ли си, че си спазила правилата при тестовете за О.?
Сигурна ли си, че терм-ра ти отчита вярно?
Ако пак се повтори /т.е. ако и следващия МЦ не е сигурно дали има О./ добре е да се консултираш с лекар.
Не се притеснявай, всичко ще се оправи.
На този етап е важно да се разбере дали овулираш всеки МЦ, а това няма как да се разбере без лекар.
Успех и пиши за всичко ново
 :D

Овулацията е от 12 до 48 час след (+) тест за О.
Виж тук...
МЦ - Ендометриум