0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
въпрос
« -: Март 07, 2006, 18:12:13 pm »
"Обърната матка" и "матка под 90градуса" едно и също ли е?
*

denis

• 11303
  • Chaos absolute...
Re: въпрос
« Отговор #1 -: Март 07, 2006, 19:00:30 pm »
Цитат на: Lan
"Обърната матка" и "матка под 90градуса" едно и също ли е?

Здравей!
Нормалното положение на матката е наклонено напред към коремната стена и образува ъгъл с оста на влагалището.Тялото е прегънато напред по отношение на шийката.
Обърната е когато е наклонена в обратна посока, към червата.

Матка под 90 градуса мисля че е друго.Когато цервикса е надигнат нагоре , тогава се получава ъгъл 90 градуса.
Май са различни неща.
Не съм много сигурна обаче.
Зная само че патологичните прегъвания и аномалиите в положението на матката са най-различни.Доста са.
Термина обърмата матка е много общ.Така мисля.
А какво ти казаха на теб?

Овулацията е от 12 до 48 час след (+) тест за О.
Виж тук...
МЦ - Ендометриум
*
въпрос
« Отговор #2 -: Март 07, 2006, 22:47:36 pm »
Извинявам се, че ще питам тук, но реших да не пускам нова тема.

Възможно ли е матката ми да е нормална и от един пълен пикочен мехур да се обърне ?
Другото което искам да питам е възможно ли е гинеколога с пръсти да обърне матката и я намести както си е била.

Знам, че обърната матка не е причина да не можеш да забременееш, както и че е добре да се ползват определни пози, но ми стана инатересно може ли така да се обръща от един пълен мехур :oops:

*
въпрос
« Отговор #3 -: Март 07, 2006, 22:50:13 pm »
Благодаря за пояснението , denis,
Опитвам се да разбера какво точно ми каза гинеколожката, точните и думи бяха: "Нормално разположена матка под 90 градуса", явно щом обърната матка е отклонение в положението, значи моят случай не е такъв.
*
въпрос
« Отговор #4 -: Март 07, 2006, 22:52:03 pm »
Цитат на: charming

Знам, че обърната матка не е причина да не можеш да забременееш, както и че е добре да се ползват определни пози, но ми стана инатересно може ли така да се обръща от един пълен мехур :oops:

И аз точно заради това се интересувам  :oops: .
*

denis

• 11303
  • Chaos absolute...
въпрос
« Отговор #5 -: Март 08, 2006, 07:43:35 am »
Цитат на: charming
Извинявам се, че ще питам тук, но реших да не пускам нова тема.

Възможно ли е матката ми да е нормална и от един пълен пикочен мехур да се обърне ?
Другото което искам да питам е възможно ли е гинеколога с пръсти да обърне матката и я намести както си е била.

Здравей!
Полижението на матката се променя от положението на тялото, от напълването на пикочният мехур и ректума(дебелото черво),както и от вътрекоремното налягане.Това са физиологични (нормални,естествени)условия,които оказват влияние на положението.
Не е възможно гинеколога с пръст да обърне матката,каквото и да прави с ръце...Най-образно казано си я представи,че е свързана чрез връзки към  коремната стена и симфизата -отпред.
Отзад -пак чрез връзки  се свързва със задните и страничните тазови стени.
Ако има някакво отклонение от нормалното положение,то то се дължи на тези връзки , те са тези които я обръщат ,усукват и т.н..има и др.причини разбира се (заболявания)
Много е хубаво, всяка жена да се грижи за вътрешните полови органи,като прави упражнения за това-коремни преси(за долната и горната част) и т.н има си специфични упражнения за това.
Те поддържат тонуса на тези органи ,помагат при евентуална бременност,износване,раждане и след това.А жена,която вече е раждала е задължително да ги прави.

Овулацията е от 12 до 48 час след (+) тест за О.
Виж тук...
МЦ - Ендометриум
*
въпрос
« Отговор #6 -: Март 08, 2006, 13:31:54 pm »
denis Много благодаря за изчерпателния отговор :D