0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

520

Здравейте,

За първи път пиша в този форум и много ми харесва това, че си помагате.
Търсих в архива, но не успях да намеря това, което ме интересува, пък и темите са прекалено много, та ще ви питам направо:
Ако е имало овулация  базалната температура се покачва. Въпросът ми е,  температурата спада ли, ако няма оплождане и остава ли висока, ако има?
Благодаря предварително за отговорите!
*
Искоам да попоитам нещо за температурата
« Отговор #1 -: Март 04, 2006, 04:47:48 am »
Здравей Госте,

Температурата остава висока, ако е настъпила бременност и мисля, че се запазва висока първите три месеца.
Добре е  да използваш Овулационния календар, ако вече не си започнала! :wink:

Цитат
Няколко характеристики на “бременна” графика:

Сексуалните контакти са в най- фертилния период, обикновено ден-два преди овулацията.
 Графиката показва овулация.
 Температурата се запазва повишена през цялата дължина на лутеалната фаза.
 Понякога (но не е задължително) показва еднократен спад на температурата около 7- 10 ден след овулация.
 Понякога показва зацапване в предполагаемия ден на овулация (7- 10 ден след овулация).
 Температурата може да е с трифазен модел ( температурно покачване до трето по- високо ниво, което се наблюдава около 7-10 след овулация).
 Тестът за бременност е положителен (разбира се)!

Ти от кога си мериш базалната температура?
*

denis

• 11303
  • Chaos absolute...
Re: Искоам да попоитам нещо за температурата
« Отговор #2 -: Март 04, 2006, 08:12:28 am »
Цитат на: 520
Здравейте,

За първи път пиша в този форум и много ми харесва това, че си помагате.
Търсих в архива, но не успях да намеря това, което ме интересува, пък и темите са прекалено много, та ще ви питам направо:
Ако е имало овулация  базалната температура се покачва. Въпросът ми е,  температурата спада ли, ако няма оплождане и остава ли висока, ако има?
Благодаря предварително за отговорите!

Здравей!
Ако няма оплождане БТ остава висока.По нищо не можеш да разбереш забременяла ли си или не./ако не е дошъл деня на предполагаема М./
Може да се мисли за бременност,ако БТ остане висока 16-18 дена , а е почти сигурно след 20-ия ден.

Овулацията е от 12 до 48 час след (+) тест за О.
Виж тук...
МЦ - Ендометриум
Re: Искоам да попоитам нещо за температурата
« Отговор #3 -: Март 06, 2006, 10:38:24 am »
Цитат на: 520
... Въпросът ми е,  температурата спада ли, ако няма оплождане и остава ли висока, ако има?...

След овулация температура остава висока 12-14 дни независимо дали има оплождане или не. А както е казала Денис, ако продължи повече от 16 дни и мензисът не е дошъл, може да се мисли за бременност. Успех!
Вярвам, че всеки един от тук ще сбъдне мечтата си!