0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Киста в мозъка на плод в 24 г.с.
« -: Декември 26, 2008, 09:43:58 am »
Здравейте момичета, много съм притеснена и бих искала ако някоя от вас се е сблъсквала с подобен проблем - нека ми отговори.
На 23.12.2008 бях на преглед и лекарката ми видя киста в мозъка на бебчето - мълчеше и оглеждаше снимката, която направи и не ми обясни почти нищо, освен, че всичко друго на бебчето му било наред и понякога се появявали в този срок на бременността такива кисти, но изчезвали от самосебе си и , че "по - фатално" било ако останат след 7-мия месец . Аз съм правила и ранния скрининг - в София и този който правят тук във Варна и на двата ми казаха нисък риск, ф.м. в 11-та седмица при доц. Балев и т.н. и никой досега не е забелязал нищо подобно и изведнъж - направо ми дойде като гръм от ясно небе.
Моля ви помагайте ако знаете нещо по въпроса.
*

!!!

• 1495
  • Най стимулиращият дар? Надеждата
Re: Киста в мозъка на плод в 24 г.с.
« Отговор #1 -: Декември 26, 2008, 11:55:34 am »
Единственото което мога да те посъветвам е да намериш добър специалист!

Бъди силна и вярвай че всичко ще е наред!  :bighug:
*
« Отговор #2 -: Декември 26, 2008, 17:32:09 pm »
Тани успокой се първо - защо не отидеш при Балев пак? Той няма начин да не види нещо ако го има.
"Всеки от нас се ражда, защото преди това Бог го е обикнал, оценил, видял е смисъл в това и той да стане част от мирозданието"

Митрополит Антоний Сурожки
*
« Отговор #3 -: Декември 26, 2008, 18:11:34 pm »
Аз ще отида при Балев при първа възможност, но сега по празниците той не преглежда. Благодаря ви за подкрепата момичета, дано всичко да е наред. Явно това не е често срещано явление щом няма достатъчно инфо тук.
« Отговор #4 -: Декември 29, 2008, 10:25:22 am »
Здравей !
за сега наистина нямаш основание за притеснение.
Лекарката точно ти е казала. При мен ситуацията беше същата в 20 седмица бебето имаше кисти в мозъка.
Трябваше да отида на контрол 26 седмица - по друг повод и кистите бяха изчезнали.

Някъде по форумите Мели е писала, че това са нормални неща по време на развитието на бебето.

Може би наистина ако не изчезнат след 7 месец тогава да е проблем, но за сега не смятам, че трябва да тичащ от лекар на лекар.

Изчакай няколко седмици и тогава иди пак да видят бебето.

Късмет !

*
« Отговор #5 -: Януари 15, 2009, 20:36:03 pm »
Момичета, пиша отново в темата, за да ви кажа, че кистата е изчезнала - каза ми го Балев, лекарката ми от Ж К потвърди. Това, което разбрах е, че когато кистите са в "плексусите" и е преди седмия месец не е толкова страшно и в повечето случаи изчезват.
Само дето почти се побъркахме, но да знаете, ако се случи и на друго момиче - не бива да изпадате в паника.
*

!!!

• 1495
  • Най стимулиращият дар? Надеждата
« Отговор #6 -: Януари 16, 2009, 09:40:50 am »
Много се радвам  :wink: браво!
*

denisa

• 2681
  • Човек предполага, Господ разполага!