Доколкото разбрах, тук трябва да се напишат персоналните забележките относно проекта за Правилник на фонда за ин-витро.
Ако съм объркала мястото, моля за извинение и модовете да се обадят
От моята камбанария виждам следното:
1.При вариращо ФСХ,/от 7 години насам-варира около горната граница/ при положение, че ФСХ =16, при реф. 12 - 1 месец преди стимулация за ИКСИ, ми аспирираха 5 яйцекелетки, 4 от които сеоплодиха и започнаха да се делят и развиват. Защо да не съм подходяща за ин-витро? Освен това, при това високо и вариращо ФСХ имам спонтанна бременност?
2.При положение, че съм финансирала 3 ин витро процедури на стойност над 25 000 лв, защо трябва да доказвам по други начини, че се нуждая от ин витро?
3. Защо при нужда от овоцитна или ембрионална донация да не се заплаща поне процедурата - все е някакъв шанс за раждане на деца?
4.Според мен този правилник е насочен за осъществяване на бременност при не особено проблемни двойки, които в общия случай се нуждаят от лека стимулация, класическо проведено ин витро(без особено внимание върху имплантационни, генетични, имунологични, хормонални и други по-"завързани" проблеми).
5.Неизясненият стерилитет не е прецизиран. И преди фигурираше в причините за стерилитет, но винаги лекарите търсеха някакво абнормално изследване, което да се включва в другите причини.
Сигурно и с други неща не съм съгласна, но засега това ми се наби на очи.