Виолетка, здравей. Аз също съм с ендометриоза, 4-та степен и знам, че изобщо не ти се иска да прибягваш до това, но ти препоръчвам да изкараш курса на лечение със золадекса. И аз го отлагах много, но се оказа, че само съм губила време. Относно овулацията и при мен имаше ЛУФ синдром и това значи, не че имаш "половин" овулация, а че нямаш изобщо. Тестовете за овулация ми отчитаха пик на ЛХ и се заблуждавах, че имам, но 3 месеца ходих на фоликуметрия, за да направим инсеминация и се оказа, че дори с прегнил и то висока доза не се пукаха тези фоликули. Направихме лапароскопията и все пак реших да пробвам веднага ин витро. Е, оказа се, че ендометриозата е скапала качеството на яйцеклетките. От 13 фоликула, 5 яйцеклетки, 3 подложени на оплождане, но с лошо качество. Първият ден изобщо не успяха да се оплодят. Вторият ден, с много усилия, са се оплодили 2, но ембриончетата съотвтно не са били добри и опита ми приключи с неуспех. Сега и аз съм на золадекс за 6 месеца, пия и Кориолус, също за ендометриозата и FertilAid за подобряване качеството на яйцеклетките и след това нов опит. Пожелавам ти успех, каквото и да решиш, но според мен не си губи времето с тази степен на ендометриоза.