0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Здравейте!

Дано заглавието на темата е точно, но за съжаление аз не разбрах много и тълкуването си е чисто 
съчинение по темата.

До момента съм с два миседа и сега съм бременна в 11 седмица. В момента големината на плода отговаря точно на седмиците и ОЩЕ Е ЖИВО (за мен това си е постижение) !!!

Вчера бях на контролен преглед и при доплера се откри, че има леко завишен SIP (или SID, мгото трудно се разчита написаното на листа) в лявата вена. В интерес на истината доктора не ми обясни много, но и аз леко шокирана и не питах.
Единсвеното, което каза е, че задължително трябва да се проследява и има опасност от прееклампсия, но се надява чрез аспирина, които вземам да не се стигне до там !
Случвало ли се е на някой това ?
Какво точно означава ? Има ли опасност плода да започне да изостава в развитието си поради малко кръв, която достига до него...?

Благодаря ви предварително !
« Последна редакция: Август 01, 2008, 13:16:55 pm от Liliysm »
*

deep

• *
  • 2887
  • believe in YOU
Liliysm, имах намерение да ти пиша да се обърнеш  към д-р Даскалов но виждам, че си го направила.

Желая ти успешна бременност до края и здраво, сладко бебе на финала!

Хиляди гори са скрити в един малък жълъд. Р.У. Емерсън
*
Здравей,

Яак сега виждам темичката ти и се включвам.Аз през цялата си бременност се следях на доплер и бях със завишен кръвопоток и вляво и вдясно.Чесно казано през цялата бременност много се притеснявах дали всичко е наред,но в крайна сметка бебето ми се развиваше чудесно даже изпреварваше гестационните седмици, в които бях.
Пих аспирин до края на 7ми месец след като направих мощен кръвоизлив,но заова се оказа причината в двурогата ми миоматозна матка.
Но важен е крайния резултат-на финала живо и здраво износено дете.
искам също да ти кажа и че е възможно кръвопотока ти постепенно да се нормализира с напредването на бременността.
Желая ти успех!
Здравейте и от мен ,в сряда бях на фетална морфология и док видя : "Наличие на повишени RI и PI  в лява маточна артерия "Но не изпадна в подробности.Някой има ли инфо ,какво точно ще рече това ?Благодаря Ви!
Писах във форуна на bg-mama на Д-р Мазнейкова.

Оказа се, че аз в началото въобще не съм разбрала за какво става въпрос. И нарушеният кръвен поток не бил при бебето, а във вени на матката...Но като не ти обясняват....творчеството е налице....
Според лекаря в Смолян при всяка втора жена над 25 може да се наблюдава стеснява на кръвоносните съдове, но това още нищо не означава. Но и от него толкова....

Ето запитването и отговора:

---------Запитването към Д-р Мазнейкова
На 31.07 бях на контролен преглед и при доплера се откри, че има леко завишен SIP (или SID, мното трудно се разчита написаното на листа) в лявата артерия (или вена).
Написаното на листа е следното:
a. ut. srx N
a. ut. slx леко завишен SIP ( или SID)
(съжалявам ако имам грешка, но наистина трудно се чете.

В интерес на истината доктора не ми обясни много, но и аз леко шокирана и не питах.
Единственото, което каза е, че задължително трябва да се проследява и има опасност от прееклампсия, но се надява чрез аспирина, които вземам да не се стигне до там !

Какво точно означава ? Има ли опасност плода да започне да изостава в развитието си поради малко кръв, която достига до него...?

Трябва ли да се предприеме нещо в този случай за да не е стигне до усложнения ?
Достатъчно ли е аспирин протект и Vessel Due F по една таблетка или се изписва и друга терапия ?
---------------------------

Отговор на Д-р Мазнейкова
-------------------------------------------------------------------------------

Терапията, която приемате е достатъчна. 
Необходимо е проследяване на темпа на
растеж на плода и състоянието на кръвния
поток в маточните артерии. При задълбочаване на
спазъма е възможно добавяне на допълнителни медикаменти.
Прееклампсията е състояние, което се развива доста по -късно
в бременността. Характеризира се с повишено кръвно налягане,
отоци, белтък в урината. Не е задължително при вас да се
прояви това състояние.
---------------------------------------------
Незнам колко ще ти е полезно, но за съжаление повече информация не намерих. Сега аз си стоя и чакам. Дано всичко е наред и това да са поредните напразни тревоги.

Защо лекарите не ни разкажат за какво става въпрос, а ни хвърлят в оркестъра и после месеци чудене, ровене....

Желая ти късмет !

*
Да и на мен ми бяха казали опастност от преекламсия в късна бременност,особено че майка ми е с високо кръвно налягане и по тази причина имам предразположение е да, ама не - до края дори си страдах от много ниско кръвно налягане 90 на 60, така че действително е възможно нищо да не се случи.
Късмет и здраво бебче на финала!
бактери в урината
« Отговор #6 -: Септември 19, 2008, 10:53:28 am »
здравейте д-р Мазнейкова
 искам да ви попитам  бременна съв в 12 седмица, имам бактерий в урината докторката ,която ме наблюдава ми изписа цистон много вода и папверин
казва, че няма опастност за бебетоно някакси не се успокоявам. Моля за вашето мнение благодаря предварително.
ninaivanina - нещо си объркала сайта.
Аз съм написала къде точно се задават въпросите. Във форума на bg-mamma: http://forum.bg-mamma.com/.
Там има тема за генекологични консултации към Д-р Мазнайкова. Там си задай въпроса.
Аз тук просто копирах нейното мнение по темата. 
Тук Д-р Мазнайкова няма да ти отговори.

Късмет !
Здравейте,
Преди 2 дни бях на доплер при Марков. Обезпокои го вазоспазъм на лява маточна артерия с повишени PI. Някоя мама да е имал такъв проблем и да е родила живо и здраво бебче (знам че има)? Какво трябва да е поведението ми до края на бременността? Искам да направя всичко необходимо за да дам шанс на бебето ми.
Сега съм в 23 г.с. Преди 1 г. и 3 месеца загубих бебето си в 38 г.с. Просто един ден нямаше тонове. Плацентата тогава беше много малка и бебето беше изостанало с 4 седмици. Причините за това не бяха ясни. Но сега мисля, че може би пак е имало проблем с артерията ми.
Преписвам от разпечатката параметрите от доплера:
PS 81.97 cm/s
ED 18.57 cm/s
S/D 4.41
PI 1.79
RI 0.77
MD 16.98 cm/s
TAmax 35.49 cm/s
HR 127 bpm
Здравей!

Ако до момента нямаш някаква назначена терапия от рода на аспирин, фраксипарин и т.н. търси лекар, което да те поеме в тази насока.
Като за най-добра смятат, че е д-р Виолета Димитрова от Майчин дом, мен лично ме наблюдава Д-р Румен Велев от Шейново, може би има и други добри лекари, които се занимават с това.

Марков не ти ли препоръча нещо ?

Имам телефони и на двамата ако решиш
Желая ти късмет !
Моята любима док Алексиева от МД, която ме изражда миналия път, ми помогна да ме приеме доц.Димитрова от МД/Фемина. Тя потвърди наблюденията на Марков + единчина пъпна връв. На 6 януари влизам в МД за 5 дни за изследвания и тя ще ме наблюдава. Сигурна съм, че тази бременност ще е успешна, дори и да трябва да извадят бебка по-рано. Но кой знае, може пък и да пренося  :lol:
Само да допълня, че въпреки че изследването ми за тромбофилии беше ОК, Алексиева ми беше назначила аспирин протект от третия месец. Димитрова каза, че  антифосфолипиди в случая не е нужно да правя, тъй като и без друго поведенеито ни оттук нататък ще е все едно че резултата от изследването е лош. Каза също ако ми се повиши албумин или вдигна кръвно, просто да тичам в болницта веднага. Освен това аспирина трябва да се спре към 30-32 г.с, защото започвал да се отразява зле на бебето
« Последна редакция: Януари 01, 2009, 23:20:01 pm от rea1 »