0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

един въпрос от мен ?
« -: Декември 29, 2008, 18:14:59 pm »
Здравеите,искам да питам дали някой знае какво трябва да е разположението на матката (шийката) точно преди цикъла.Дали триабва да е надолу или нагоре? :ask:

*
Re: един въпрос от мен ?
« Отговор #1 -: Декември 30, 2008, 09:25:00 am »
Това е взето директно от ОВУ календара - защо е полезен

"Положение: може да бъде ниско, средно и високо. Маточната шийка се повдига и става по-трудна за достигане с наближаването на фертилния ви период. Важното нещо, на което трябва да обърнете внимание, е как тя се променя по време на цикъла ви, във връзка с фертилността ви. Наблюденията са субективни, така че трябва да видите как се променя тя при вас. Наистина няма правила, които да се приложат в случая, затова трябва да усетите относителните промени. Може да ви отнеме няколко цикъла.

Ниско: отбележете “ниско” за най-нефертилното положение. Това е положението, в което най-лесно можете да достигнете и докоснете маточната шийка.
Средно: отбележете “средно” за положение, намиращо се между ниското и високото.
Високо: отбележете “високо”, когато ви е най-трудно да достигнете шийката. Може дори да ви е невъзможно достигането й. Ще усетите, че тя е по-мокра, мека и отворена по това време. Това е най-фертилната позиция на маточната шийка."

Поне според мен трябва да е най-ниското положение, съдейки по написаното горе.
« Отговор #2 -: Декември 30, 2008, 09:54:14 am »
Дали може да е пизнак за бременност,ако вместо ниско е високо, почти да не може да бъде достигната?

*
« Отговор #3 -: Декември 30, 2008, 10:10:12 am »
Идея си нямам - единственото, което намерих относно бременността и шийката е че по време на бременността шийката прогресивно омеква. Но не знам в един начален стадий на бременност дали и до колко са свързани двете неща.
« Отговор #4 -: Декември 30, 2008, 10:12:39 am »
Благодаря все пак. И аз вчера се рових сигурно два часа в нета,но нищо не открих. 8O

*
« Отговор #5 -: Декември 30, 2008, 10:16:30 am »
 :wink: и аз благодаря