Здравейте момичета, имам един може би редовен въпрос но все пак търся конкретен отговор на проблема ми. Значи взимах противозачатъчни Жанин, първо за 6 месеца и почивка 2-3 месеца, след това за година и половина без прекъсване по съвет на лекарката ми защото се отразявали много добре на яйчниците ми. Чувствах се много добре с тях, нямах никакви проблеми. Проблемът дойде след като ги спрях. Значи спрях ги преди 3 месеца, средата на август защото лекарката ми каза че съм в идеална форма и решихме че искаме бебче. И така след като си свърших опаковката и си ми дойде нормално и ми свърши, ги спрях, това е средтаа на август и ми дойде чак на 26 септември, т.е. на 41 ден от цикъла ми.След 3 отрицателни теста за бременност, няколко дена преди да ми дойде звъннах на лекарката ми по телефона да питам дали е нормално такова закъснение, защото не живеем в България а тук трудно мога да се добера да гинеколог ако не съм бременна.Та лекарката ми каза че е нормално първите няколко месеца да ми закъснява защото организма все още се настройва към промяната от скорошното спиране на противозачатъчните и каза ако не ми дойде до 1 седмица да пия Оргаметрил 5 дена по 3 таблетки, обаче пък то си ми дойде само без да се налага да пия хапчета за предизвикване на цикъла ми. До тук ок, обаче сега пак ми закъснява, последно ми дойде на 25.09 и ми свърши на 8.10 и си мисля че досега трябваше да ми дойде,май пак гоня 40 дена, но уви още чакам. Правих 2 теста за бременност и са отрицателни.Първият път когато пих противозачатъчни и ги спрях след 6 месеца, пак имах закъснение на цикъла първите 2 месеца доколкото помня, но не си спомням дали закъсненията са били толкова дълги.Та въпросът ми е, към всички които са пили противозачатъчни и са ги спрели, имали ли сте подобни проблеми с цикъла след спирането им, и колко време след като спряхте противозачатъчните ви се регулира цикъла? Това че в момента ми е нередовен цикъла означава ли че нямам овулация и не мога да забременея докато не ми се регулира цикъла? И също кое според вас е по добре - да пия Орагемтрил за да ми дойде или да си го оставя само да си ми дойде, че доколкото знам и Оргаметрила си играе с хормоните ама не съм напълно сигурна, пък нали целта е да си регулирам хормоните а не пак да си играя с тях? Благодаря ви предварително