0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Clostilbegyt и тестове за овулация
« -: Септември 30, 2006, 17:57:42 pm »
   Този месец пих Клостилбегит и всичките 5 теста за овулация излязоха положителни. Знае ли някой на какво може да се дължи това? Четох, че Клостилбегита не влияе на на резултатите. Но може и да се бъркам.
Re: Clostilbegyt и тестове за овулация
« Отговор #1 -: Септември 30, 2006, 19:29:52 pm »
Струва ми се, че си си отгледала една или няколко кисти. Лекарят, предписал ти клостилбегита, проследи ли на ехограф дали растат фоликулите и дали имат намерение да се спукат?
« Отговор #2 -: Октомври 01, 2006, 06:29:54 am »
Струва ми се, че си си отгледала една или няколко кисти. Лекарят, предписал ти клостилбегита, проследи ли на ехограф дали растат фоликулите и дали имат намерение да се спукат?

Little_rabbit, благодаря за крайния ти отговор, но да не мислиш, че аз падам от луната и не съм чувала за проследяване на разстежа на фоликулите и за Pregnil a? От 3 години съм тука, а борбата ми е от много повече и именно заради това не пиша. За да не давам грешни отговори. Бях разсеяна и забравих да питам док. защо се получава така. Благодаря ти за отговора, но именно това ме накара да се разровя из архива и да намеря нужната за мен информация. От мен един савет прочети и ти малко...... Целувки на всички момичета и нали си знаем един ден и на нас.
« Отговор #3 -: Октомври 01, 2006, 08:25:30 am »
Little_rabbit, благодаря за крайния ти отговор, но да не мислиш, че аз падам от луната и не съм чувала за проследяване на разстежа на фоликулите и за Pregnil a? От 3 години съм тука, а борбата ми е от много повече и именно заради това не пиша. За да не давам грешни отговори. Бях разсеяна и забравих да питам док. защо се получава така. Благодаря ти за отговора, но именно това ме накара да се разровя из архива и да намеря нужната за мен информация. От мен един савет прочети и ти малко...... Целувки на всички момичета и нали си знаем един ден и на нас.

За човек с първо мнение, пък и регистриран преди две седмици, ми е трудно да познавам от кога и къде стои.

Ти дай още по-малко инфо, пък ние тук ще ти гадаем на боб. Очевидно имаш високи нива на ЛХ, за да са ти положителни тестовете за ову. Дадох предположение за причината. При наличие на оскъдна информация - забележи.

Съветът от теб го приемам с благодарности. Права си, че човек не бива да спира да чете.

Късмет, Валя! И ... намали малко тона. Достатъчно сериозни са ни проблемите, за да се хапем.
« Последна редакция: Октомври 01, 2006, 09:05:43 am от little_rabbit »
*

adi

• 7710
  • УСМИХНИ СЕ И СВЕТА ЩЕ СТАНЕ ПО-КРАСИВ
« Отговор #4 -: Октомври 01, 2006, 19:06:51 pm »
valia44 ......няма нужда от този тон!!!!
« Отговор #5 -: Октомври 02, 2006, 15:34:56 pm »
Zdraveyte na vsi4ki :)az sym nova  registrirah se dnes i mi e mnogo priqtno 4e vi otkrih. i az iskam da si imam beb4e. predi 2 meseca i az pih Clostilbegit i imam leki bolki v korema v lqvo , koito ponqkoga ot6umqvat ot samo sebe si. dali imam kisti mnogo sym pritesnena.predi da gi piq popitah lekarkata dali ima strani4ni efekti i tq mi kaza da byda spokoina, 4e vsi4ko mi e nared. o6te ne6to imam edin spontanen abort v 8 mata sedmica predi god i polovina lekarq kaza, 4e e geneti4no. kakvo da pravq da otida li na lekar? mnogo vi blagodarq

Пиши на кирилица!
« Последна редакция: Октомври 03, 2006, 09:14:22 am от Lali »
*

Lali

• *
  • 6277
  • Вярвам в чудесата!
« Отговор #6 -: Октомври 03, 2006, 09:16:22 am »

Little_rabbit, благодаря за крайния ти отговор, но да не мислиш, че аз падам от луната и не съм чувала за проследяване на разстежа на фоликулите и за Pregnil a?

Валя, да не би на челото ти да пише, че знаеш? Новорегистрина потребителка си, съвсем естествен и нормален съвет ти е дала Little_rabbit.
Като не ти харесват съветите и знаеш всичко - не питай.
*

Lali

• *
  • 6277
  • Вярвам в чудесата!
« Отговор #7 -: Октомври 03, 2006, 09:18:45 am »
Zdraveyte na vsi4ki :)az sym nova  registrirah se dnes i mi e mnogo priqtno 4e vi otkrih. i az iskam da si imam beb4e. predi 2 meseca i az pih Clostilbegit i imam leki bolki v korema v lqvo , koito ponqkoga ot6umqvat ot samo sebe si. dali imam kisti mnogo sym pritesnena.predi da gi piq popitah lekarkata dali ima strani4ni efekti i tq mi kaza da byda spokoina, 4e vsi4ko mi e nared. o6te ne6to imam edin spontanen abort v 8 mata sedmica predi god i polovina lekarq kaza, 4e e geneti4no. kakvo da pravq da otida li na lekar? mnogo vi blagodarq

Пиши на кирилица!

Пиши на кирилица. За да разбереш дали имаш кисти отиди на лекар, за да те види на ехограф.
Когато спонтатият аборт е един се приема, че е генетична грешка и притеснения и изследвания не са необходими.
« Отговор #8 -: Октомври 04, 2006, 02:20:50 am »
Валя, да не би на челото ти да пише, че знаеш? Новорегистрина потребителка си, съвсем естествен и нормален съвет ти е дала Little_rabbit.
Като не ти харесват съветите и знаеш всичко - не питай.

Права си Лали направих грешка като попитах.Съжалявам,че съм прозвучала грубо, съвсем не съм искала.Извенете ме много съжалявам. Но това,че съм новорегистрирана не ме прави по-малко стерилна или неука.Знам, че на всяка една от нас нервите й са опънати до краен предел, но аз потарсих само малко съвет.И никога не съм казвала,че знам всичко, ако знаех нямаше да питам.Пак се извинявам ако съм обидила някого моля да ми прости.
« Последна редакция: Октомври 04, 2006, 08:20:43 am от Lali »
« Отговор #9 -: Октомври 04, 2006, 06:39:24 am »
Валя, миличка,  :bighug:

Напиши малко повече за теб, за твоята борба, ако искаш.
*

Lali

• *
  • 6277
  • Вярвам в чудесата!
« Отговор #10 -: Октомври 04, 2006, 08:26:20 am »
Права си Лали направих грешка като попитах.

Варя, грешката не е че попита, а че обиди неоснователно  Little_rabbit.
Нормално е човек да пита. Успех в борбата.

Офф: когато искаш да цитираш има едно бутонче "цитат", което натискаш и изтриваш само част от самата реплика, която искаш, а оставаш началото и края. Тоест [quote ...../quote] трябва да остане.
« Отговор #11 -: Декември 22, 2008, 15:00:24 pm »
Zdraveite,Kazvam se mimi
Az imam sa6to problem s ovolaciata,moiata doktorka mi napravi palni izsledvaniq na hormonite i se okaza 4e testosterona mi e tvarde visok,trabite mi ne sa zapu6eni.predpisa mi medformin i folieva kiselina ki ve4e nqkolko meseca gi pia.V na4alato mi se gade6e i me bole6e glava ujasno,no sega ne qvno sviknah.Ot tozi mesec sam na clostilbegyt i kato 4eta komentarite vi ne sam mnogo obnadejdena az si mislih 4e ot parvia mesec i 6te stane!  :balk_145:A mai 6te po4akam dosta.Molq vi kajete mi ima li izpo6to nqkoi na koito da e pomognal tozi clostilbegyt? i kakav e tozi Pregnil?Zadaljitelno li trqbva da se bie ili moje da stane ot samo sebe si?Molq pi6ete mi az sam nova i ne poznavm nikoi no bi mi bilo priatno da 4uq mnenieto vi.Veseli praznici na vsi4ki! tree2a
« Отговор #12 -: Декември 22, 2008, 15:39:02 pm »
Mimozka,пиши на кирилица!!!
Относно Клостилбегита има много изписано за него в други теми.
Може да прочетеш:
http://www.zachatie.org/forum/index.php?topic=23676.0
http://www.zachatie.org/forum/index.php?topic=30726.0
http://www.zachatie.org/forum/index.php?topic=31063.0
http://www.zachatie.org/forum/index.php?topic=8504.0

Всички ние ще се радваме да ти помогнем при възникнали въпроси от твоя страна  :)
По принцип Клостилбегит се пие за стимулация на яйчниците при липса на овулация-общо казано.За да започнеш с него трябва задължително да имаш цветна снимка за проходимост на тръбите,защото ако липсва проходимост е безсмислено да се пие.Лекарствата от този тип се пият не повече от 6 пъти (цикъла) в живота,защото може да доведат до изчерпване на яйчниковия резерв.Следят се всички цикли, като имаш задължителна фоликулометрия, за да се види дали имаш овулация.При наличие на доминантен фоликул се проследява дали ще се спука сам, а ако не-се бие Прегнил,който помага за неговото спукване.Горе-долу е това  :oops:
Успех!  :bighug:

*

Tamara

• 1662
  • Ако спориш с идиот, вероятно същото прави и той.
« Отговор #13 -: Декември 22, 2008, 19:20:46 pm »
ima li izpo6to nqkoi na koito da e pomognal tozi clostilbegyt
и двете ми деца са клостилбегитни
КБ не лекува обаче, а има много неприятни странични ефекти. Така че умната с него.
Лекарствата от този тип се пият не повече от 6 пъти (цикъла) в живота,защото може да доведат до изчерпване на яйчниковия резерв.
Би ли обяснила защо или как или от къде го прочете...
Това съм го срещала само в една руска публикация и преводите й. Никой лекар досега не го е потвърдил.
Ако може да доведе до ИЯР, това рязко ли става или има някакви индикации преди това. Може ли да се провери дали при някого го изчерпва или не и т.п. )питам сериозно)
№1 - 18 г.
№2 - 13 г.
« Отговор #14 -: Декември 22, 2008, 21:21:12 pm »
Здравей Tamara  :) И аз доста бях изчела по форумите преди да ми назначат Клостилбегит и първото нещо,което попитах доктора беше не е ли много вреден.Тъй като стимулира образуването на много фоликули,обясни ми го, че буквално приличали на грозд, е желателно да се пие от 3 до 6 месеца и ако няма бременност да се вземе друго лечение.Всяка жена обаче е индивудуална в този случай според мен,защото виждам,че има и такива,които го пият 11!! месеца.Не знам дали става рязко или не,но следващия път като отида при доки обещавам да питам  :)На мен лично Клостила не ми понасяше и ми го смениха със Серофен.За него знам,че го препоръчват в цяла Европа,защото е "по-изчистен" и с по-малко странични ефекти.
Много сърдечни поздрави от мен  :bighug:

*

Tamara

• 1662
  • Ако спориш с идиот, вероятно същото прави и той.
« Отговор #15 -: Декември 23, 2008, 00:30:46 am »
е желателно да се пие от 3 до 6 месеца и ако няма бременност да се вземе друго лечение.Всяка жена обаче е индивудуална в този случай според мен,защото виждам,че има и такива,които го пият 11!! месеца.Не знам дали става рязко или не,но следващия път като отида при доки обещавам да питам  :)На мен лично Клостила не ми понасяше и ми го смениха със Серофен.
Според мен как точно се нарича лекарството няма отношение към тези 6 месеца. Това, което пише в листовката е да е прави почивка след 6 месеца. А иначе всяко лечение,ако няма ефект до 3-6 опита се сменя. Явно тези 11 месеца са минали в нацелване на дозата и не се знае дали няма ИЯР след тях.
Аз имам повече от 11 месеца (не поредни) с кломифен цитрат (на 3 различни фирми) и не зная какво е положението при мен с яйчниковия резерв, ама и слабо ме интересува. Дори и да не е със света, не се знае какъв е бил преди КБ и какъв би бил без него. По-важното е друго.

yahoo_17 Късмет момичета  :bighug:
На Коледа стават чудеса.  Моето коледно чудо, от миналата година, ми спи в скута. Но за да се случи чудото трябва да му помогнем. Дано тези хапченца и при вас свършат работа.
№1 - 18 г.
№2 - 13 г.
« Отговор #16 -: Декември 23, 2008, 09:26:31 am »
Благодаря Tamara!И аз съм в очакване на Коледното чудо  tree2a.Стискайте силно палци.
Слънчев ден

« Отговор #17 -: Декември 23, 2008, 14:16:08 pm »
Момичета много съм Ви благодарна за полезната информация.Аз мога да Ви кажа, че моята лекарка каза, че ще го пия 3 месеца и после ще почивам 3 месеца ,ако не се получи забременяване пак ще го повторя.И аз като Вас се надявам на коледно чудо :babbycarrage:.Пожелавам Ви го от сърце на вас, ако даде Бог и на мен. mc101