0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Искам да попитам пречка ли е функционалната киста за забременяване.При двамата гинеколози ,които съм ходила преди години са ми казвали, че те са нещо нормално и не са пречка за забременяване. Моята е голяма около 3 см.От 6 месеца правим опити за бебче и досега неуспешно.Сега не съм ходила на лекар, но ако този месец ми дойде пак вече ще отида.Цикълът ми е доста болезнен,обилен, но и пък редовен 25-26 дена, което ме успокоява.Вие как мислите...пречка ли е киста около 3 см. за забременяване?
*

лилия13

• 360
  • в очакване на дългочаканото ни съкровище
Re: Функционална киста и забременяване
« Отговор #1 -: Юли 16, 2007, 22:04:00 pm »
мисля че да пречи но е относително,за овулацията,от кога я имаш.и аз имам и не мога да забременея вече доста време а всички изл.са ми ок.уж функционална,че такава,че онакава и сега лапаро другия месец,наи накрая и дано след това стане,пак моце и да не е от кистата аз правих сумати изследваниа,ти какво прави??????/
*
« Отговор #2 -: Юли 16, 2007, 22:22:03 pm »
Откакто правим опити да забременея не съм правила никакви изследвания, но този месец ако ми дойде вече ще отида на лекар.Тази функционална киста си я знам от години и двама различни лекари са ми казвали ,че е нещо нормално и не е пречка за забременяване.Късмет на теб!!!
*
« Отговор #3 -: Юли 17, 2007, 12:32:17 pm »
Направи няколко месеца проследяване на овулацията. Обикновено кистите са съпроводени с липса на такава.
Изяснете вида на кистата. Сигурно ли е, че не е ендометриозна?

"Нищо на света не е същото щом някъде там, неизвестно къде, една овца, която не сме виждали, е изяла или не е изяла една роза..."
Антоан дьо Сент Екзюпери
*

лилия13

• 360
« Отговор #4 -: Юли 19, 2007, 22:02:30 pm »
и на мен така ми казваха,че е функционална и няма проблем а бебето не става и не става а всички изл.са ми ок,ама всички,и сега лапаро ще правя за премахване на кистата защото не се маха и това е,незнам при теб каква е но мойе да се разбере само с лапаро,дано при тев стят другояче нещата и да не стига до лапароскопия,отиди на гинеколког и после пиши.успех
« Отговор #5 -: Август 14, 2007, 15:54:37 pm »
Здравейте, нова съм и иска да попитам дали дребнокистести кисти пречат в зачеването на бебе. От една година правим опити но нищо не се получава.Наскоро си правих хормонални в 3 ден на МЦ и сега чакам да направя и тези в 22ден на МЦ. Благодаря за всеки отговор

« Отговор #6 -: Август 14, 2007, 20:23:55 pm »
 :D Дребникистестите доста ли са или само една.
url=http://www.zachatie.org/drz2010][/url]
« Отговор #7 -: Август 30, 2007, 23:22:07 pm »
доста и то на двата яйчника

« Отговор #8 -: Август 31, 2007, 10:30:54 am »
доста и то на двата яйчника

И аз съм със същия проблем и при нас не става вече почти 1 год, днес ще си взема и хормоните пък да видим как ще се лекуваме от тези кисти  :(
« Отговор #9 -: Август 31, 2007, 11:57:25 am »
дано хормоните ти да са ок стискам палци при мен прогрестерона също е нисък. :(

« Отговор #10 -: Декември 19, 2008, 11:53:41 am »
здравейте, за първи път пиша и ...притеснена съм. от 6 мес правим опити за бебе и резултати няма. преди месец моят гинеколог ми постави диагноза - функционална киста на десния яйчник - 3 см / десен яйчник с поликистозна структура/ .назначи ми изследвания на 3 ден от цикъла,  а резултатите са следните:
prolaktin 246.5,
LH - 8.3 / pri  norma 15.9- 54.0/ ,
FSH - 6.15 / pri norma 23.0 - 116.3/,
 estradiol 437.81 / pri norma 40-606/,
testoseron - 0.89 / pri norma 0.5-2.6/
според АГ нивото на LH и  FSH  са много ниски. в резултат на това ми нзначи  контрацептиви CHLOE за 3 месеца. при прегледа установи че нямам проблеми е левия яйчник . моля , кажете ми има ли от какво да се притеснявам и има ли вероятност за бебе след края на приема на таблетките.  винаги съм имала редовен цикъл 30 дни.  а наистина си искаме бебчето. моля пишете ми. поздрави на всички. и много много късмет. .  / можете да ми пишете и на  valj@dir.bg :oops:
(hug)
*

denis

• 11303
  • Chaos absolute...
« Отговор #11 -: Декември 21, 2008, 08:40:36 am »
здравейте, ............
Не си дала рефер. ст-ти за пролактина  :D
Изследванията ти показват че месеца в който са правени най-вероятно не е имало О. и може би има повече от 1 фоликул.
Съотношението на ЛХ/ФСХ говори за това.
6 месеца е малък срок за зачеване, обукновенно се дава 1 година и ако до тогава не се получи да се потърси лекарска помощ.
Но, при теб явно има проблем /съмнение за СПКЯ/ - това не е толкова страшно, не се притеснявай.
Намери си един добър лекар гинеколог-ендокринолог и всичко ще се оправи.
Сама няма да може да се справиш и не се знае колко ще чакаш докато се случи чудото.
Успех и дано скоро да се похвалиш с добри новини  :D

Овулацията е от 12 до 48 час след (+) тест за О.
Виж тук...
МЦ - Ендометриум
*

лилия13

• 360
« Отговор #12 -: Декември 23, 2008, 01:52:19 am »
iva75 здравей,аз си я носих една киста 5 год,функционална,ходих по доктори,пих хапове,и бебе не става.Така,първо- никой доктор не може да каже със сигурност дали е функционална без лапароскопия,второ-липсва овулация,трето-и моят жикъл беше редовен,но....направих лапароскопия преди няколко месеца,оказа се наистина фукнционална пълна с бистра течност,сега вече си имам овулация всеки месец,според мен по добре направи лапаро и я махни,проследи овулацията и така.Не всяка киста е фукнционална,моята приятелка съшо имаше,направи лапаро и се оказа ендрометриоза,сега се лекува,ако искаш нещо да питаш,ще ти отговоря.КЪСМЕТ