Мила Донис, за съжаление първо още нищо не е решено и второ ти не си единствената в това положение. Напълно те разбирам, аз самата съм с изчерпан резерв и най-вероятно ще имам нужда от донорки яйцеклетки.
В другата тема за новините по повод 3-те безплатни опита съм написала доста подробно какво се случи вчера - прочети и предполагам ще ти стане ясно за каква битка става въпрос. Не знам дали въобще ще се преборим парите, гласувани от бюджетния излишък, да се ползват за инвитро, та в момента не е важно, дали ще има донорска програма. Не че по принцип не е важно, не ме разбирай погрешно, просто всеки си има болка и за него е най-голяма. В момента нашата болка я сравняват с болката на раково болните и болните от множествена склероза, което е адски неморално!!!
Та дано въобще да се създаде Фонда, пък ще се борим да се уреди и въпроса с донорството. Защото както сигурно знаеш, в момента този въпрос не е законово регламентиран и това позволява злоупотреби и създава трудности. В темата за Новините относно 3-те безплатни опита инвитро съм прикачила един файл - това е изказването, което си бях приготвила за пред Здравната комисия и което така и не ми позволиха да представя. Та вътре съм засегнала доста наболели, според мен, теми и една от тях е липсата на адекватна законова рамка за донорството на яйцеклетки!