0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Моля за съвет
« -: Април 07, 2010, 22:11:23 pm »
Здравейте,
от отдавна не съм писала.Преди около 3 години ми откриха не секретиращ макроаденом.
Някои от лекарите бяха на мнение ,че е за операция,а други не.Така и не я направих.Резултатите от последния ЯМР е ,че е намалял и лекарите са единодушни,че вече не трябва да се оперира тъй като не е опасен вече за зрението,а тази част от хипофизата която е нарушена няма да си възвърне функциите дори ако се  направи операция. Аденомът е нарушил тази част от хипофизата ,която е свързана с половите органи,т.е. имам ниско ЛХ и ФСХ хормони вследствие на което нямам спонтанна менструация от 3 г.Бях на терапия с ФЕМОДЕН ,който я предизвикваше всеки месец.
Декември месец ми направиха пълни изследвания в ендокринологията.ЛХ и ФСХ пак са ниски и от тогава не пия нищо и нямам цикъл.Диагнозата е липса фоликуобразуване   и атрофирали яйчници.Обърнах се към клиника за репродукция.Казаха ми,че трябва да ми предизвикат менструация за да могат да ми направят по следващ преглед и ми изписаха по схема първо ЕСТРОФЕМ 10 дни и после ФЕМОДЕН 10 дни.Междувремено се консултирах и с друг лекар ,който ми каза да пия ПРИМОЛУТ НОР.Сега съм в колебание кое да започна.Четох,че е противопоказно да се пие в по голями количества  естрадиол когато има макроаденом .Като,че ли клоня към Примолят Нора.Моля,ако някой е запознат с тези препарати да ми даде съвет.
Re: Моля за съвет
« Отговор #1 -: Април 08, 2010, 10:51:32 am »
Здравей,мила.Съжелявам за проблемите ти и едва ли ще ти бъде полезна ,понеже и аз се опитвам да разбера за тоя Проламут Нор . Аз ще го пия 15 дни и до колкото разбрах е за подтискане на овулацията .ПРавих инвитро и сега ми предстои второ . Болят ме яйчниците обаче и моята лекарка ми го предписа ,иначе не мога да почна вторият си опит.
Ще следя тази тема и дано се включат повече момичета .
Желая ти успех !
*
« Отговор #2 -: Април 08, 2010, 15:42:06 pm »
Здравей Дидомира.И аз съжалявам за проблемите ти,дано всичко да се оправи.
Аз,трябва да ги пия за предизвикване на менструацията.Много съм против пиенето на всякакви лекарства,но за съжаление се налага.Вчера се натъкнак на природен продукт
на аквасорс който е за такива проблеми,"Муун райз".Не намерих много по форумите за него.Нямам цикъл от декември месец,говорих с лекар и ми каза,че още 2 месеца максимум мога да не го предизвиквам.Мисля да пробвам с този крем.Моля,ако някой има повече информация да сподели.
« Отговор #3 -: Април 08, 2010, 15:53:27 pm »
Примолут нора има различно действие в зависимост от схемата по която се приема.Може да се използва за подтискане на овулацията,за поддържане на лутеалната фаза,за регулиране на цикъла,при ендометриоза и т.н.Той съдържа само Норетистерон ацетат който е синтетичен прогестаген, който има действие, наподобяващо това на прогестерона.Примолута покачва ФСХ,но не съм обръщала внимание как влияе на ЛХ-не влияе на пролактина.За крема нямам отзиви,но за М2ТОН и за Фертилайт има добри отзиви.
*
« Отговор #4 -: Април 08, 2010, 19:31:27 pm »
Моя съвет е да послушаш лекаря от клиниката по репродукция. Не вярвам на природни продукти при хормонални проблеми.
А точно на описанието на примолута пише, че не е подходящ при макроаденоми. А на естрофема не го пише.
« Отговор #5 -: Април 09, 2010, 07:29:08 am »
В листовката на Примолута пише,че именно Естрогена не е подходящ при макроаденоми.Ето цитата от листовката:    "С цел да се предизвика кървене подобно на менструация преди лечението с Примолут-Нор 5 се приема естроген (напр. Progynon Depot 10 mg).Преди началото на терапията, трябва да се изключи наличието на хипофизен тумор, продуциращ пролактин, тъй като според съществуващи до този момент данни не може да се изключи възможността макроаденомите да се увеличават по размер, когато са третирани с по-високи дози естроген за продължителен период от време."    А Примолут не съдържа естроген. Ето и листовката:
http://www.framar.bg/%D0%BF%D1%80%D0%B8%D0%BC%D0%BE%D0%BB%D1%83%D1%82-%D0%BD%D0%BE%D1%80-%D1%82%D0%B0%D0%B1%D0%BB.-5-%D0%BC%D0%B3.-20-pid16004761.html
« Последна редакция: Април 09, 2010, 09:05:59 am от djena 80 »
*
« Отговор #6 -: Април 10, 2010, 20:32:42 pm »
Благодаря ви за отговорите.Може би е по  подходящ Примолута.
От декември месец съм без цикъл и знам ,че не е добре.Според вас
колко време още мога да не го предизвиквам?Мисля да опитам с М2ТОН или с Фертилайт,а
дали ще има резултат не знам.
« Отговор #7 -: Април 12, 2010, 14:45:38 pm »
atyty можеш да предизвикаш един цикъл със Примолут,защото става много време без МЦ и след като ти дойде да опиташ с Фертила или М2ТОН дали ще дойде следващото МЦ.
*
« Отговор #8 -: Април 13, 2010, 09:30:33 am »
Благодаря ти Djena80,наистина така е най добре.