Здравейте,
от отдавна не съм писала.Преди около 3 години ми откриха не секретиращ макроаденом.
Някои от лекарите бяха на мнение ,че е за операция,а други не.Така и не я направих.Резултатите от последния ЯМР е ,че е намалял и лекарите са единодушни,че вече не трябва да се оперира тъй като не е опасен вече за зрението,а тази част от хипофизата която е нарушена няма да си възвърне функциите дори ако се направи операция. Аденомът е нарушил тази част от хипофизата ,която е свързана с половите органи,т.е. имам ниско ЛХ и ФСХ хормони вследствие на което нямам спонтанна менструация от 3 г.Бях на терапия с ФЕМОДЕН ,който я предизвикваше всеки месец.
Декември месец ми направиха пълни изследвания в ендокринологията.ЛХ и ФСХ пак са ниски и от тогава не пия нищо и нямам цикъл.Диагнозата е липса фоликуобразуване и атрофирали яйчници.Обърнах се към клиника за репродукция.Казаха ми,че трябва да ми предизвикат менструация за да могат да ми направят по следващ преглед и ми изписаха по схема първо ЕСТРОФЕМ 10 дни и после ФЕМОДЕН 10 дни.Междувремено се консултирах и с друг лекар ,който ми каза да пия ПРИМОЛУТ НОР.Сега съм в колебание кое да започна.Четох,че е противопоказно да се пие в по голями количества естрадиол когато има макроаденом .Като,че ли клоня към Примолят Нора.Моля,ако някой е запознат с тези препарати да ми даде съвет.