0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: А сега на къде.......втори аборт в 24г.с.?
« Отговор #40 -: Януари 08, 2009, 19:51:37 pm »
океанче мило... и аз като някои момичета няколко пъти чета темичката ти и нямам сили да напиша нищо.
Дори не мога да си представя колко много те боли...
Ще се моля никога повече да не го преживяваш.
Ти ще успееш, мила, и ще бъдеш най- добрата мама.
Силна прегръдка от мен!
*

Nadyn

• *
  • 2703
  • Всяко зло за добро!
« Отговор #41 -: Януари 08, 2009, 21:16:26 pm »
Влизам в темата....излизам...думи не ми идват.
Океанче, мила, сигурно болката е неописуема :(
дано никога вече не изживееш това, не знам какво да кажа...нямам думи.
Ще успееш, ще бъдеш майка, заслужаваш го, вярвам в това!
Една силна прегръдка. Имаш и от моята сила!
« Последна редакция: Януари 08, 2009, 21:50:01 pm от Nadyn »
*
« Отговор #42 -: Януари 08, 2009, 21:21:55 pm »
 :bighug: :bighug: :bighug:
С теб сме!
*
« Отговор #43 -: Януари 08, 2009, 23:10:25 pm »
Oyшънче мила,на мен ми правиха всякакви микробиологични ,генетични,и какво ли още не.Преди да започна първата инвитро процедура гледаха тръби матка всичко е нормално.Преди второто онвитро пак тръби матка и биопсия на матката-това не знам защо се прави,но имах остатъци от първия аборт и док премахна всичко,преди 2 то инвитро.Първия път когато направиха биопсия на плацентата казаха инфекция.Разбира се че ще има инфекция.Аз бях една седмица без околоплодни води и със разкритие.Как няма да има инфекция.Този път казаха ,че са сигурни че е сървикса .в 12 г с беше 4.5 в 16 2.8 док каза добре е,и в 20 вече бях с раскритие и когато ме прегледаха мембраната ми се виждаше.Опитаха церклаж по спешност но водата се спука  и всичко беше до там.Когато попитах док след като е видял че сървикса ми се скасява защо не предприехме нещо тои каза че с напредване на бр.е нормално да се скъсява.Олигофрена ми отговори че докато не се случи тази гадост няколко пъти те не са сигурни че имаш цервикална недостатъчност.За съжеление тук така процедират.Трябва да минеш през ада за да ти обърнат внимание.Аз доколкото знам ако имаш къс сървикс се поставя постоянен церклаж които не влияе на инвитрото и трансвера но е много по сигурен.Единственото отрицателно е че не можеш да родиш нормално ,само секцио,но пък е нещо постоянно и стои и за бъдещи бременности.Аз за себе си незна,още какво ще предприема,но със сигурност ще питам за всички видове церклаж когато съм на преглед.Също така много е важно кои ти го поставя.Не зная как е в БГ,но при мен има 1 много добър в поставянето на постоянен церклаж.Останалите док си слагат обикновенният ранен  ц,които е много по лесен.Преди да те зашият каква беше дължината на сървикса?Кога си на преглед,док какво казват,как ще процедират при една бъдеща бременност?Много е объркващо,за мен.Това нещо със сървикса не го и бях чувала.Прегръдки и пиши как си.
*
« Отговор #44 -: Януари 09, 2009, 10:20:16 am »
  Океанче, не зная какво да кажа.... :(
  Жестоко е това което си преживяла. Ще успееш, вярвам в това и ти желая успех!
*
« Отговор #45 -: Януари 09, 2009, 11:44:01 am »
Океанче, съжалявам.Знам, как се чустваш.Освен голямата болка има и много въпроси, които си задаваме и на които няма да намерим отговор за съжаление.Каквото е трябвало от нас сме го правили.
Лично аз са себе си не можах да намеря отговор за спукването на мехура.
Дали причината е инфекция и след това спукване, или цервикална недостатъчност-спукване-и последваща инфекция, следствие на това че няма води не знам.Знам само, че обяснението за инфекция се изтъква като първа и най-вероятна причина.
*
« Отговор #46 -: Януари 09, 2009, 15:37:00 pm »
Благодаря ви момичета!
Надежда трябва да има, трябва да вярвам, че щом съм забременяла два пъти пак ще стане. И отново да усетя онова гъделичкане в коремчето от движенията на малкото човече. Искам да го усетя, страшно много ми липсва.
Опитвам се да бъда оптимист, но толкова ме е страх, че ще чакам дълго, че ще се сблъсквам с неуспеха. А сега, след като усетих и какво е да расте живот в мене, желанието за дете сякаш е още по-силно...Бях толколкова близо до щастливия миг.

S A R A , биопсията на матката се прави за да са сигурни, че няма остатъчна инфекция след аборта. При първия аборт след като си била 1 седмица с разкритие е много вероятно тогава да се е получила инфекцията. Миличка, тук също за да се установи цервикална недостатъчност чакат да се случи няколко пъти. Докато не се установи разкритие никой не предприема серклаж, дори някои доктори го отхвърлят, казват, че бил остарял метод. При моя серкалж миналата година в 20г.с., който бе направен по спешност също(казва се на топло) спукаха мехура и всичко приключи. Принципно серклажи направени по този начин 90% са неуспешни.
Цервикалния ми канал в 13г.с когато ми направиха серклажа сега, с втората бременност беше 3.8мм, затворен и по думите на доктора, манипулацията е направена идеално. Каза, че мога да излизам на кафе, на почивка да ходя, само да не съм дигала щайги с домати  :wink: Е аз лежах...никъде не излизах, пазех леглото и пак не помогна. Сега все по-често си мисля, за серклажа който ми предложиха в Торонто. Казаха, че се прави само в университетската им болница Монт Синай, никъде другаде. Тук в Бг не се практикува. Той бил нов метод и доста по-надежден от обикновения. Доколкото разбирам на теб също са ти предложили този метод. Интересува ме дали ти обясниха как точно се поставя и какво представлява. Аз доколкото разбрах от доктора там се прави с лапароскопия. Също, ако не дай си Боже се наложи абразио до критичната 12г.с. тогава какво следва, как се извършва? А това, че недостатъка му е раждане със секцио, ако стигна до там.... с песен ще отида. :)
Силни прегръдки!

ketti , съжалявам, мила, че и ти е трябвало да преживееш тази нечовешка болка. Прегръщам те!

*
« Отговор #47 -: Януари 09, 2009, 17:12:50 pm »
Безкрайно тъжно е да прочета това втори път....
Ако знаеш колко съм си мислила за теб.

Всеки изминал ден те доближава до чудото да бъдеш мама, миличка. :bighug:
Пращам ти едно прекрасно нещо, написана от една друга жена, в един друг форум по сходен тъжен повод...
Не можеш да ме разбереш,

Не казвай „Знам какво е!”,

Не казвай, че ще оцелея,

Че злото за добро е.

Не ми разправяй, че е тест,

Че съм благословена,

Че съм избрана точно аз

От всички в таз вселена.

Не отговаряй вместо мен

На моите „Защо?”-та.

Не казвай докога да жаля,

Че кратък бил живота.

Недей тегли, недей мери

На мъката товара.

Не ме учи как да скърбя,

Кога да разговарям.

Във болката си потопена

За всичко аз нехая.

Но все пак, застани до мен

И стой със мен до края.

Приемай ме, каквато съм,

Как плача, как немея.

Хвани ме просто за ръка,

Кажи ми – „С теб жалея!”
В очакване ....
*
« Отговор #48 -: Януари 09, 2009, 17:29:25 pm »
Fussii, наистина е написано прекрасно........Благодаря ти!

:bighug:    :bighug:    :bighug:
*
« Отговор #49 -: Януари 09, 2009, 23:21:49 pm »
Океанче, и аз като другите момичета - да не се повтарям - много много съжалявам!!!
Силно те прегръщам! Ще успеем!  :bighug:

*

deep

• *
  • 2887
  • believe in YOU
« Отговор #50 -: Януари 09, 2009, 23:55:32 pm »
Океанче...

Хиляди гори са скрити в един малък жълъд. Р.У. Емерсън
*
« Отговор #51 -: Януари 10, 2009, 06:22:37 am »
Mило океанче.Разбирасе че ще забременееш пак.Два пъти е станало.Не го мисли и това.Малко е останалото притеснение.Аз не знам много за постоянния церклаж.Не мен док ми предложи ранен ц.и прогестеронови инжекции от 16 г.с.Чух от други жени за постоянния ц и знам,че е доста по сложна процедура но и доста по надеждна.Може да се направи чрез лапаро или чрез разрез като при секцио.Аз съм на преглед на 27 ми и тогава ще питам за всичко.Знам със сигурност че не пречи на инвитрото и трансфера и стои и за в бъдещи бременности.Колкото до това ако стане нещо до 12 г.с незнам но щом не пречи на трансфера значи не би трябвало да пречи и на абразиото ако се наложи.Но мила не го мисли това.Няма да се налага нищо.Когато взема инфо ще ти кажа всичко което са ми казали.Следващия път трябва всичко да е наред.Док.казаха ли ти колко трябва да чакаш преди да започнеш нови опити.Аз разбрах от жабче 3 месеца.И на мен ми се вижда много много далечно времето когато пак ще съм бременна и щаслива.Аз имам час при моят инвитро док.февруари месец.Март отивам за биопсия, цветна снимка и всичко което се прави след аборт и преди един нов опит.Април живот и здраве съм пак на линия.Ти имаш ли замразени ембриончета.Аз имам но назная дали ще ги ползвам или направо на ново.А като се замисля ,че както казваш ти бях толкова близко да края.От това като че ли наи боли.Всички приятелки около мен родиха и забравиха а аз все бременна и нестигаща до финала.Сърцето ме боли.Зная,че накрая трябва да е ок.Трябва.При теб,при мен и при всички минали през този кошмар.Ти в БГ ли си постоянно или си пътуваш до Канада?Аз съм слушала че там има доста добри доктори.Може би не е лошо да се обадиш на някои от преди за съвет.Още веднъж прегръдки и много кураж.Трябва да сме силни.Друго не ни остава.
*
« Отговор #52 -: Януари 10, 2009, 06:27:45 am »
Някои знае ли какво става с Ан Славова?Ако не се лъжа и тя загуби бебето си в 5 месец.Беше доста преди време.Може би година а може и повече.
*
« Отговор #53 -: Януари 10, 2009, 17:12:27 pm »
du6ka, deep, силно ви прегръщам.... :bighug:

S A R A, тук след аборта ми казаха, че три месеца са напълно достатъчни за да се възстанови организма. Схващанията за шест месеца били остарели.
Преди последното инвитро на мен също ми препоръчаха обикновен ранен срклаж, но ето, че от него ефект нямаше. Това не означава, че и при теб ще е така, всичко е много индивидуално. Аз в момента съм в Бг, но ако единственото спасение в моя случай е този постоянен серкалж ще отида до Торонто. Вчера контактувах на емеил с моя гинеколог там, и той е на мнение, че този вид серклаж няма да попречи на инвитрото, не ми е отговорил при евентуално абразио какво следва и какви са последствията. Днес отново го контактвах по този въпрос и чакам отговор. Ще чакам и коментарите от твоя преглед на 27-ми.
Замразени имам, но още не съм коментирала с клиниката какво ще предприемем най-напред.
Силни прегръдки от мен и ще се молим един ден и ние да станем майки. Друго не ни остава.....Много вяра, сила и кураж ни трябват......
*
« Отговор #54 -: Януари 10, 2009, 18:10:38 pm »
оцеанче силни прегръдки и от мен
разбирам те напълно
и аз мисля че 3 месеци са напълно достатъчни.Дори аз се замислям за 2  :(, че искам да ставам мама  :(
бъди силна мила и вярвай че ще успееш и всичкото това търпение ще бъде възнаградено!