0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

marell

Изчерпан яйчников резерв
« -: Ноември 28, 2008, 13:26:45 pm »
Здравейте,

Зная, че сте много заети и затова не адресирам въпроса към конкретен лекар.Просто моля, ако някой има малко време да изкаже мнението си по моя проблем. Поставиха ми диагноза изчерпан яйчников резерв.на 31 години съм. хормоните ми са амх 0.2, инхибин б 12, Фсх 24.2 лх 18.1 - от месец октомври тази година. Преди това през юли - Фсх 11, лх 2,6. Между тях пих хомеопатични средства за стимулиране на овулацията.според базалтната температура, след като ги спрях м.октомври имах овулация на 11 ден и 12 дни лутеална фаза след нея. Изследванията са правени на 4 ден от този цикъл. А през септември последно пих билковите лекарства и прогестерон 12 дни след овулация.При поствяне на тази диагноза излязох от кабинета в шок и не успях да попитам дали все пак не е възможно тези стойности да са повлияни  от   това, че пих билки за овулация или например от силен стрес, защото правих изследванията на следващия ден след предположение за тази диагноза и го преживях много тежко. Ще ви бъда много благодарна за обективен отговор. Задавам въпроса си не за да получа успокоение, а защото една моя колежка на 30 г. преди 1.5 години е имала почти същите резултати на всички изследвания и дажи фсх 28 и амх 0.06. Сменила си е работата поради стрес и след година през този април пак ги направила и всички стойности са нормални. сега е бременна в 5 месец (по естествен път). Репродуктивният специалист, при който е била едва сега и казал, че явно е поради стрес, въпреки, че тя е попитала още тогава и той е заявил категорично, че при нея има ясни индикации при всички хормони за изчерпан резерв.
*
Изчерпан яйчников резерв
« Отговор #1 -: Декември 01, 2008, 08:47:09 am »
една моя колежка на 30 г. преди 1.5 години е имала почти същите резултати на всички изследвания и дажи фсх 28 и амх 0.06. Сменила си е работата поради стрес и след година през този април пак ги направила и всички стойности са нормални. сега е бременна в 5 месец (по естествен път).

Ааа, да си ги нямаме тия-еди кой си се успокоил и станало!Имаш нужда от специалист, не от билки и чудодейно забременели колежки.Не си губи времето с подобни неща, запиши си час за истински специалист веднага и се консултирай с него.Може би ако кажеш от кой град си, момичетата тук ще ти препоръчат и доктор, към когото да се обърнеш.
Поздрави.
*

Eti76

• 158
  • Координатор на Фондация Искам бебе за Пловдив
Изчерпан яйчников резерв
« Отговор #2 -: Декември 01, 2008, 09:25:06 am »
Подкрепям мнението на Мимка! На мен лично ми направиха впечатления показанията на Антимюлеровия хормон и ИнхибинБ. Тези хормони показват реалното положение на нещата, дори и другите да варират. Не бързай да се успокояваш просто така, защото може ТОВА да е горчивата истина! Аз също съм ги правила, даже единия от двата ми е в нормата. И въпреки това се оказа, че дори имам нужда от инвитро с донорска яйцеклетка! Въпреки това опитахме да направим моя - стана много трудно, изконсумирах хормони за 2 инвитра и направих едва 1 яйце! Оплоди се и ми го трансферираха. Забременях, но в 7-8 гестационна седмица направих спонтанен аборт. Засега не се е намерило никакво логично обяснение, освен, че генетичния ми материал не е добър и природата си ги изхвърля такива плодове още до 3-тия месец от бремеността.
Марел, не ти разказвам това, за да те плаша, а за да те накарам да си потърсиш ДОБЪР специалист по РЕПРОДУКТИВНА медицина! Успех и побързай!
Не губете ВЯРА, НАДЕЖДА винаги има, докато е жива ЛЮБОВТА:)
Изчерпан яйчников резерв
« Отговор #3 -: Декември 04, 2008, 12:12:06 pm »
Здравейте,
моля ви кажете ми коя от клиниките за ин витро е с най-голяма успеваемост ,към къде да се насоча .Ако може някоя от Варна ,че ми е по близко.
Благодаря ви!
*
Изчерпан яйчников резерв
« Отговор #4 -: Декември 04, 2008, 15:01:55 pm »
Здравейте,
моля ви кажете ми коя от клиниките за ин витро е с най-голяма успеваемост ,към къде да се насоча .Ако може някоя от Варна ,че ми е по близко.
Благодаря ви!
Във Варна най-много се цитира името на д.р Александров, но не знам  в коя клиника работи! :(
Изчерпан яйчников резерв
« Отговор #5 -: Декември 04, 2008, 15:10:37 pm »
Много е важно на колко години си-от мой личен опит мога да ти споделя, че този Александров работи избирателно: без дори да е от значение дали проблема е мъжки фактор, за него е важно жената на колко години е за ГОЛЯМО СЪЖАЛЕНИЕ.
Изчерпан яйчников резерв
« Отговор #6 -: Декември 04, 2008, 15:18:37 pm »
Благодара ви ще потърся къде работи аз съм на 25г.
Изчерпан яйчников резерв
« Отговор #7 -: Декември 04, 2008, 15:22:16 pm »
АГ - Варна на 7-ми етаж.
Това е точния лекар! Няма да съжаляваш!
Успех!
*

Starlet

• 1937
  • Добротата ще спаси света!!!
Изчерпан яйчников резерв
« Отговор #8 -: Декември 04, 2008, 16:14:53 pm »
Много е важно на колко години си-от мой личен опит мога да ти споделя, че този Александров работи избирателно: без дори да е от значение дали проблема е мъжки фактор, за него е важно жената на колко години е за ГОЛЯМО СЪЖАЛЕНИЕ.

Каква е тази злоба дето се излива в тези редове не разбирам!? И това за доказал вече професионализма си лекар.
БЪДЕТЕ ОПТИМИСТИ, А НЕ ПЕСИМИСТИ!!!
Изчерпан яйчников резерв
« Отговор #9 -: Декември 04, 2008, 17:49:17 pm »
Ни най-малко, с никого и точно тук-в този форум мисля, че не е мястото да споря и най-вече за тежката дума "ЗЛОБА" не искам да упреквам никого. Тук сме, за да си помогнем взаимно. Мисля, че разясних - това е моето лично, болезнено и много горчиво впечатление след срещата ми с лекаря и тежката му присъда: напреднала възраст и единствено решение донорство на яйцеклетки. Това беше първият лекар, от който потърсихме помощ м. април 2007г. поради много влошени фактори в спермограмата. А и гр.Варна ни е много, много по-близко отколкото София. Но все пак съм му много благодарна, че в резултат на тежката му диагноза (за мен като присъда), открих лекаря с голямо "Л" в гр.София и там ни беше поставена точната диагноза: много рядко генетично заболяване-мъжки фактор и се работи по всякакъв начин за елиминиране на проблема. Мисълта ми е, мили момичета всеки сам си избира лекаря и съдбата, но ако сте над 35 години просто не си губете ценното време. От все сърце пожелавам УСПЕХ на всички. За успеваемостта на клиниките вече има и няколко теми: http://www.zachatie.org/forum/index.php?topic=3198.340;viewResults, http://www.zachatie.org/forum/index.php?topic=30027.0
*

Starlet

• 1937
  • Добротата ще спаси света!!!
Изчерпан яйчников резерв
« Отговор #10 -: Декември 05, 2008, 10:45:15 am »
че този Александров работи избирателно: без дори да е от значение дали проблема е мъжки фактор, за него е важно жената на колко години е за ГОЛЯМО СЪЖАЛЕНИЕ.

Аз също не смятам да споря с никого. Просто искам да се спазва добрият тон. Неможе всички да са доволни от един лекар има и недоволни, както от д-р Александров, така и от д-р Стаменов. Просто те са хора, а хората не са савършени. За успеваемостта на клиниките не смятам, че и двете теми ориентират правилно и вярно хората в успеваемостта просто там няма официална информация от министерството на здравеопазването или друго държавно звено.
БЪДЕТЕ ОПТИМИСТИ, А НЕ ПЕСИМИСТИ!!!
*

deep

• *
  • 2887
  • believe in YOU
Re: Изчерпан яйчников резерв
« Отговор #11 -: Декември 05, 2008, 11:32:41 am »

Принципно това твърдение не е вярно и не се отнася точно за д-р Александров. Отиди в клиниката горе и ще видиш каква е средната възраст на пациентите там.

Истината е, че темата " Време " за хора като нас с репродуктивни проблеми е болезнена и несправeдлива, на фона на това как ние самите се чувстваме.

Не е необходимо да нараняваме лекарите, които се борят за нашето щастие а също и да заблуждавеме потребителите.

temenuga, прекрасно е, че си открила своя лекар. Повярвай, това значи, че си спечелила борбата!

« Последна редакция: Декември 05, 2008, 13:02:38 pm от deep »

Хиляди гори са скрити в един малък жълъд. Р.У. Емерсън
*
« Отговор #12 -: Декември 05, 2008, 11:56:01 am »
Temenuga, познавам много момичета пациентки на д-р Александров и основно на възраст над 35, а повечето от тях вече са майки и това, което пишеш изобщо не е вярно. Много се радвам, че си открила своя доктор - това е най-важно вътрешната убеденост е половината от успеха! Тук една голяма част от нас имат преки впечатления от работата и професионализма на доктора и такива твърдения звучат някак несериозно или може би под влияние на емоции. Пожелавам ти успех от сърце!
« Последна редакция: Декември 05, 2008, 11:58:01 am от cygnus »
« Отговор #13 -: Декември 05, 2008, 12:37:01 pm »
Здравейте,
Благодаря ви!
Във Варна най-много се цитира името на д.р Александров, но не знам  в коя клиника работи! :(
klinikata se namira v AG VARNA NA 7 ETAJ TARSETE DOK ALEKSANDROV
*
« Отговор #14 -: Декември 06, 2008, 19:21:09 pm »
На мен д-р Александров съшо ми каза ,че съм много възрастна, не пожела да погледне изследванията ми,които показваха съхранен яйчников резерв.Заговори за минимален шанс при инвитро или осиновяване.Тогава бях адцки шокирана абе направо ми разби сърцето,то е вярно, че човека е лекар а не психоаналитик ама няма да забравя как повръщах след това,големи нерви ме тресяха,мина поне една седмица докто се окопитя,точно тогава открих зачатие.в крайна сметка ,като причината за стерилитета се очерта диагнозата- силно намалена оплодителна способност поради влошена морфология по Крюгер.От позицията на времето смятам ,че на мен д-р Александров по скоро ми помогна, шока ме сломи но и мобиблизира да потърся час по скоро решение на проблема.Много съжалявам за случилото се защото аз съм от Варна и бих правила опитите си при него а не в София а пък и сега, на този етап ме вълнува повече професионализма от колкото "доброто отношение" просто се калих в борбата.Искам да посъветвам момичетата да не се потдават на чувства,да бъдат по - настоятелни и да изискват от лекаря както профисионално отношение така и човешко.Малко ми е объркано отношението към Александров но има хъс в това момче и направил толкова от вас щастливи мами :D