0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
искам да попитам
« -: Юни 06, 2007, 09:22:54 am »
като сърфирах из форума се сетих за базалната температура, която бях позабравила от около година / тъй като се ъстанови мъжки фактор, пък аз с тенденция за ЛУФ/...тааа сетих се и започнах да я меря :(.Много тъпо...до вчера се чуствах страхотно, без черни мисли,с голяма увереност в успеха.А тази сутрин като пъхнах термометъра в устата и като отчетох 36,8 се сринах.УЖАС.

Та - въпроса - при трансфер температурата меродавна ли е или по-добре да не я меря.Аз съм решила и кръв на 5ти и10ти ден да не давам.Ще си чакам деня за теста
*

Nadyn

• *
  • 2703
  • Всяко зло за добро!
Re: искам да попитам
« Отговор #1 -: Юни 06, 2007, 09:38:15 am »
Дидонче, моя съвет е да не я мериш. Аз лично съм мерила
един, два пъти и ми беше даже по-ниска от твойта сега.
Така, че мила не се вглеждай толкова дълбоко в тялото си!

Пожелавам ти много успех, не спирай да вярваш!
« Отговор #2 -: Юни 06, 2007, 10:57:59 am »
Дидонче, аз я мерих. Първите 4-5 дни след трансфера ми беше 36.8, а после порасна на 37.00 и 37.1.
Но температурата едва ли е показател...
*
« Отговор #3 -: Юни 06, 2007, 13:42:13 pm »
ми, аз се притеснявям, защото първите три дни беше 37, а сега първата сутрин е 36,8 а после се качва на 37
*

evro

• 5167
  • Мъдростта се побира в две думи Търпение и Надежда!
« Отговор #4 -: Юни 06, 2007, 20:20:30 pm »
ако си на утрогестан - да той повишава температурата.
Успех! :D

Те осмислят живота ни!

Ако опитът ми е от ползва поне за един човек - това е смисъла на присъствието ми (отново и понякога) evro_angelova@yahoo.com
*
« Отговор #5 -: Юни 06, 2007, 20:26:21 pm »
Какво пък й има на температурата 36.8?Аз бих казала,че си е добра за лутеална фаза по принцип(моите температури след овулация варират между 36.6 и 36.9 примерно).
Но в случая наистина няма смисъл да я мериш,защото утрогестана вдига и той,както са ти казали момичетата,а и въобще няма как да е меродавен показател след всичките хормонални препарати които са били приети при такава процедура,че и продължават да се приемат... :wink:
Успех ти желая!!

Митко остана на 1г. 7м. и 21 дни :(
14.04.2009 - 5.12.2010
Почивай в мир, мое мило изстрадало детенце!Винаги ще те помним и обичаме!
*
« Отговор #6 -: Юни 06, 2007, 21:59:28 pm »
да,аз приемам утрогестан - вагинално.Другото,което пия е аспирин,но -шпа и фолии.Мисля да спра да я меря, само да ме подтиска...ми то само ще си покаже
*

adi

• 7710
  • УСМИХНИ СЕ И СВЕТА ЩЕ СТАНЕ ПО-КРАСИВ
« Отговор #7 -: Юни 07, 2007, 07:23:01 am »
didon миличка,спри да мериш температура,опитай да се успокоиш до колкото е възможно. :Dостави майка пророда да си свърши работа. :DУспех мила,ние сме с теб!
 :crossfingers: :crossfingers: :crossfingers:
« Отговор #8 -: Юни 07, 2007, 14:22:02 pm »
Моля за съвет от момичета правили инвитро. Започнах процедура по инвитро, на петия ден от стимулацията ми намериха 7 фолекули, аз съм все пак на 41 год., нормално ли е на пети ден стимулация да имам само 7 фолекула.Не са ли прекалена малко?
« Отговор #9 -: Юни 07, 2007, 14:29:22 pm »
Не е малко.

lb2f
« Отговор #10 -: Юни 07, 2007, 14:39:33 pm »
При вас колко бяха?
« Отговор #11 -: Юни 07, 2007, 14:41:45 pm »
Индивидуално е.
Прието е да се връщат по 3-4 ембриона. В някои европейски държави има ограничение да не се връщат по повече от два. На тази база 7 е много добре.
За жена на 41 години отговаряш много добре.
Успех!

lb2f
« Отговор #12 -: Юни 07, 2007, 14:44:05 pm »
Благодаря ти много за бързия отговор, стискайте палци всичко да е нормално:)
« Отговор #13 -: Юни 07, 2007, 14:51:52 pm »
jazzybaby е права.
Броят не е никак лош. Когато аз правих ИКСИ имаше жени, които вървяха с 4-5 яйцеклетки на по 30 години. Върнаха им по 3.

Аз бях с близо 30, върнаха ми само 2, но това е друга тема..
*
« Отговор #14 -: Юни 07, 2007, 14:55:31 pm »
Ако от тези седем фоликула се извадят и седем хубави яйцеклетки, значи си екстра.
Действително, има и много по-млади жени, които образуват по три четири фоликула.
Аз самата имах осем фоликула, а съм на 32 години.
« Последна редакция: Юни 07, 2007, 15:55:40 pm от Grace »
When the things seem most hopeless - this is a prelude to when real opportunities begin

« Отговор #15 -: Юни 07, 2007, 14:57:29 pm »
Аз също мисля, че броя е задоволителен.
Възможно е накрая да ти извадят и 8-9 примерно.
Важно е да са качествени и да се оплодят.
Успех, iva_st !
« Отговор #16 -: Юни 07, 2007, 15:54:55 pm »
на 5-ти ден от стимулацията имах 5 фоликула,направо се стресирах...накрав извадиха 8,6 от тях се оплодиха
« Отговор #17 -: Юни 07, 2007, 18:25:20 pm »
Моля за съвет от момичета правили инвитро. Започнах процедура по инвитро, на петия ден от стимулацията ми намериха 7 фолекули, аз съм все пак на 41 год., нормално ли е на пети ден стимулация да имам само 7 фолекула.Не са ли прекалена малко?

Браво шампионе  :lol: При мен на 36 по това време имаше само 3...  :lol:

Лекарства след процедура се спират само след изрична консултация с лекуващия лекар!!!
*
« Отговор #18 -: Юни 07, 2007, 20:49:23 pm »
аз мисля,че не трябва да се молите фоликулите да са много, а просто във всеки да има годна яйцеклетка, и да е така добра да се оплоди :)....Иначе за работата е достатъчна и само една, нали така.По-ведро ,момичета.
Аз съм на етествен цикъл и само с едно ембрионче,ама се чуствам супер.По -гадно беше,когато имах само един фоликул и в него нямаше яйцеклетка/ както се оказа след пункцията/...
*

evro

• 5167
  • Мъдростта се побира в две думи Търпение и Надежда!
« Отговор #19 -: Юни 07, 2007, 21:23:32 pm »
аз мисля,че не трябва да се молите фоликулите да са много, а просто във всеки да има годна яйцеклетка, и да е така добра да се оплоди :)....Иначе за работата е достатъчна и само една, нали така.По-ведро ,момичета.
Аз съм на етествен цикъл и само с едно ембрионче,ама се чуствам супер.По -гадно беше,когато имах само един фоликул и в него нямаше яйцеклетка/ както се оказа след пункцията/...
права си! както се казва: стъпка по стъпка, да се радваме че вървим напред /пункция, оплождане, трансфер/. за съжаление във всеки един момент нещата могат да претърпят обрат, така че да се радваме когато имаме възможноста да стигнем до всяка следваща фаза на Ин витро/Икси цикъла!
Успех момичета!

Те осмислят живота ни!

Ако опитът ми е от ползва поне за един човек - това е смисъла на присъствието ми (отново и понякога) evro_angelova@yahoo.com