0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

пролактин и аборт
« -: Ноември 23, 2008, 21:52:23 pm »
Здравейте искам да питам(понеже прочетох в нета,че пролактина може да е причина за аборт  :()има ли връзка между пролактина и ранен аборт в 2- 3 седмица след закъснението???И ако има може ли да се лекува?благодаря ви предварително!!!Пишете ако някой е имал подебен проблем  :(
Re: пролактин и аборт
« Отговор #1 -: Ноември 23, 2008, 21:58:40 pm »
имах предвид висок пролактин
*
« Отговор #2 -: Ноември 24, 2008, 13:18:37 pm »
съжалявам за това, което ти се е случило .., аз лично на доста места в интернет съм срещала, че има такава връзка .., но като цяло е важно колко точно е завишен пролактина .., защото по време на бременност е нормално да се повиши в известни граници разбира се ..
 мисля че е  най-добре е да се консултираш със специалист!!!

а до тогава може да погледнеш тук , тук , тук и тук

желая ти успешна следваща бременност ..  :bighug:
*
« Отговор #3 -: Ноември 24, 2008, 14:57:55 pm »
Високия пролактин се лекува още преди забременяване. По принцип подтиска овулацията. Ако настъпи бременност обаче, се реагира в зависимост от нивата му. На мен например ми спряха хапчетата след като разбрах че съм бременна.
Може би причината ти за абортите не е в пролактина само.
« Отговор #4 -: Ноември 24, 2008, 16:23:43 pm »
много съм объркана  :(,направих всички  изследвания,който лекарката ми назначи,обиколих почти всички болници и лаборатории в софия,изхарчих 1000 лв и изследванията ми са наред и това малко или много ме притеснява,защото искам да знам причината  :(,имам болки и секрет от гърдите и си пуснах пролактин и незнам какво да мисля,А В  нета намерих че може и прокалтина да е причина и вече много се обърках :(,сложна работа някой ако е имал такъв проблем нека да пише.БЛАГОДАРЯ ВИ ПРЕДВАРИТЕЛНО!!!
*
« Отговор #5 -: Ноември 25, 2008, 12:55:38 pm »
синеока, аз бях с висок пролактин и секрет. Лекуваха ме с парлодел по схема година. При мен не настъпваше бременност. Няколко пъти фоликула не се пукаше (правех кисти), заради пролактина. През другото време уж имах овулация. Щях да пускам контролно изследване на новия цикъл, но така и не го дочаках. Вече бяхе успяли. След прегледа на 33ден от М. доки каза да спирам парлодела, че вече си е свършил работата и не е необходимо да пия повече. Явно пролактина ми се беше нормализирал. По принцип през бременността се завишава, от него зависи образуването на кърмата.
Най-добре се консултирай с ендокринолог (ако не си го направила) или специалист по стерилитет. всеки организъм е различен, при мен проблема беше преди да забременея, при теб може да е след това.
Успех!
« Отговор #6 -: Ноември 25, 2008, 18:25:18 pm »
БЛАГОДАРЯ ВИ момичета за отговорите,когато знаеш за причината се успокояваш до известна степен  :(.Аз похарчих сумати пари по доктори и изследвания и още се лутам  къде е проблема   :( .Това е ужасно :(.Искам са намеря проблема !!!За момента съм при д-р Балтаджиева от Света Анна в София,какво ще кажете за нея, някой лекува ли се при нея???Пишете