0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Новият партньор
« -: Февруари 18, 2006, 20:30:55 pm »
Здравейте всички!
Първо моля модераторите да преместят темата, ако преценят. Просто не бях сигурна къде точно да я пусна.
Разделих се с приятелят ми - бяхме заедно почти три години, но той ме разочарова много сериозно и аз си паднах по друг. Сега съм с другия мъж от три седмици и дойде време и за секс. А със секса дойде и сериозен въпрос. Той ми предложи да си сложа спирала, а аз се притеснявам, защото не съм раждала и ме е страх да не ми причини някякви проблеми за бъдеще тази спирала. Ще се консултирам с гинеколога си, но бих искала и вашето мнение. Ще се радвам да го получа. Съгласих се да го правим без презерватив,  мислех да пия противозачатъчни, но той ми изтърси това за спиралата, а аз  8O . Ако бъда сигурна, че спиралата не причинява проблеми в бъдеще мога да го обмисля, но в крайна сметка ми е трудно да приема този нов за мен мъж, а и аз съм нова за него, да ми предлага такова сериозно нещо. Ще поговоря с него по въроса.
Извинявам се на всички, които беха имали нещо против въпросите ми - все пак повечето момичета тук имат наистина сериозни проблеми, а аз ви занимавм с това, но който иска, може да не чете тази тема.
*

    lidia

  • *****
  • 2959
  • Най-хубавото се вижда само със сърцето.
Новият партньор
« Отговор #1 -: Февруари 18, 2006, 20:53:07 pm »
Значи аз доколкото разбрах вие още не сте правили секс а той те кара спирала да слагаш?
 :lol:  сладур. Значи аз не мога да ти кажа какво ти да направиш, но ще ти кажа аз какво направих. С мажа ми сме заедно от 8 години и свалихме презерватива след 2 годишна връзка. Пък и не бих си правила експерименти за спирала преди да родя. Все пак това си е чуждо тяло там. Но нека някой който е слагал да каже все пак, това е мое мнение. И за противозачатъчните съм скептично настроена, те не пазят от полово предавани болести. И мъжа мрънкаше ама инат и това е, с тези неща шега не бива.
http://www.youtube.com/watch?v=xFkUG9xSSSE с благодарност на едно цигуларче :)
http://www.youtube.com/watch?v=dy2KNUESXp0
Новият партньор
« Отговор #2 -: Февруари 18, 2006, 20:56:22 pm »
Не рискувай със спирала. Аз лично никога не бих си я избрала (дори и да трябваше да ползвам някакво предпазно средство).
Първо, че много често става оплождане, но самата спирала не позволява на оплодената яйцеклетка да се загнезди в матката. За мен това е равносилно на убийство на един бъдещ живот.
Второ, ставаш податлива на инфекции.
Има и други недостатъци....
Лично аз познавам жена, която след раждането на първото си дете си е поставила спирала и сега вече не може да има друго, има запушване на тръбите.
Сама реши. Това е мое мнение.
*
Новият партньор
« Отговор #3 -: Февруари 18, 2006, 21:47:36 pm »
Моя позната забременя с третото си дете, докато беше със спирала  :lol:
Hm ...
« Отговор #4 -: Февруари 18, 2006, 21:57:05 pm »
Слушай сега,

сигурно много го харесваш, но е безотговорно и ужасно егоистично от негова страна да иска да се подлагаш на такова нещо заради неговия си личен комфорт ... защото примерно не го кефи да слага презерватив.  :evil:

Забременяването може да ти е последния проблем, особено ако той има някакви болести. Има болести, които нямат никакви симптоми, но такива проблеми да ти докарат, че после да си биеш главата. Визирам хламидията, която в момента е адски разпространена и води до тежки поражения и невъзможност за забременяване. И знам, че на този етап може това да не ти е на дневен ред, но ще дойде и този ден и тогава ще ти е много тежко и ще се самообвиняваш, че си се оставила да те уговорят за секс без предпазни средства. И тук не дрънкам празен морал, ами това е гласа на горчивия опит.  :cry:

Отделно да не говорим, че спиралата може да ти докара възпаление, кървене по никое време на цикъла, промяна на цикъла ...

Ако пък толкова се харесвате и искате секс без прегради -  започенете отначало с презерватив, тъкмо ще видите известно време дали ви харесва физическото общуване и как ще се развие връзката ви, а после си направете изследвания и започни прием на противозачатъчни. За нераждала жена са по-добър вариант от спиралата НО при условие, че сте здрави.

Извинявай, ако съм досадна, но наистина не искам да допускаш моята грешка. Аз срещнах любовта на живота си и искаме да си имаме детенце, но заради мои стари грешки ... може да се наложи доста да чакаме.  :cry:
Новият партньор
« Отговор #5 -: Февруари 18, 2006, 22:12:47 pm »
На нераждали жени спирали НЕ СЕ ПРЕПОРЪЧВАТ!

А с ново гадже - само с презерватив!!!
*

    Lali

  • *
  • 6277
  • Вярвам в чудесата!
Новият партньор
« Отговор #6 -: Февруари 19, 2006, 06:27:49 am »
Мъжете са егоисти. Не му отстъпвай. Само презервативи.
*

    lady_11

  • *****
  • 3217
  • МЕТЛАТА - любимото ми превозно средство!
Новият партньор
« Отговор #7 -: Февруари 19, 2006, 07:29:37 am »
Цитат
Има болести, които нямат никакви симптоми, но такива проблеми да ти докарат, че после да си биеш главата. Визирам хламидията, която в момента е адски разпространен


Има и други - генитален херпес, кондиломи  и тъй нататък...

Иначе подкрепям казаното дотук. Спирала на нераждала жена не се поставя.

Като иска да си прави кефа твоя човек без презерватив - да си пусне изследвания за половопреносими заболявания, за да си сигурна, че няма да ти лепне нещо.
Новият партньор
« Отговор #8 -: Февруари 19, 2006, 08:25:56 am »
Цитат
Като иска да си прави кефа твоя човек без презерватив - да си пусне изследвания за половопреносими заболявания, за да си сигурна, че няма да ти лепне нещо.

След това още 3 месеца с презервативи, после повтаря изследването за СПИН и ако му имаш доверие - може и без гуми.
Новият партньор
« Отговор #9 -: Февруари 19, 2006, 10:25:52 am »
Предложи му да си направи вазектомия, щом не иска да има деца.
*

    jam

  • Piu nessuno mi portera nel Sud.
  • *
  • 14924
Новият партньор
« Отговор #10 -: Февруари 19, 2006, 12:34:46 pm »
момичетата са ти казали всичко.
много е добре, че преди да предприемеш стъпка, си потърсила съвет и други мнения.
бъди твърда и не отстъпвай.
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."

Клостилбегит не се пие без да имате направено изследване за проходимост на тръбите, на репродуктивните хормони и спермограма на мъжа!

Новият партньор
« Отговор #11 -: Февруари 20, 2006, 13:44:14 pm »
Цитат на: vivita
Предложи му да си направи вазектомия, щом не иска да има деца.



 :lol:  :lol:  :lol:

Като оставим шегата настрана, ето и моето мнение:

Първо, честито ново гадже и дано нещата се развият добре :D
Второ, и за мен 3 седмици са малко време, за да се взимат каквито и да е сериозни решения. Секс без презерватив е едно такова сериозно решение :!:  Аз от толкова партньрои, вкл. при по-дълги връзки, от презервативите не се отказвам! Даже си ми беше нещо като лакмус за цивилизованост, ако някой вземе да ми се мръщи на презервативите :lol:  Е, неудобството е, че се усложнява и въпросът за оралния секс, ама какво да се прави.
След извество време, изследвания и на двамата, и тогава без презерватив - така е най-добре.

За спиралата - аз не бих си сложила. Моя колежка също забременя със спирала. Кажи му на твоя, че много често забременяват жените със спирала, може сам да даде друга идея за предпазване :lol:  :lol:
 За предпазване, аз признавам: 1. презервативи; или в краен случай 2. прекъснат полов акт.

Успех с новата връзка и въобще в живота :D
Благодаря ти, Бени!







Новият партньор
« Отговор #12 -: Февруари 22, 2006, 20:44:12 pm »
Благодаря на всички за отговорите. Наистина вашите съвети ми бяха от полза. Изглежда съм си изгубила ума по този мъж, никога преди не съм се замисляла за презервативите - винаги съм била категорична, че трябва да се използват. Благодарение на вас се опомних и говорих с приятеля ми. Той явно също вече беше обмислил въпроса, защото и преди това му казах, че е малко вероятно да сложа спирала. Резултатът - каза ми да избера презервативите, които предпочитам. :cool:
*

    lidia

  • *****
  • 2959
  • Най-хубавото се вижда само със сърцето.
Новият партньор
« Отговор #13 -: Февруари 22, 2006, 20:59:30 pm »
Цитат
Резултатът - каза ми да избера презервативите, които предпочитам.  

 :balk_47:  :balk_602:
http://www.youtube.com/watch?v=xFkUG9xSSSE с благодарност на едно цигуларче :)
http://www.youtube.com/watch?v=dy2KNUESXp0
Новият партньор
« Отговор #14 -: Февруари 23, 2006, 11:24:42 am »
Цитат на: moonlight
Резултатът - каза ми да избера презервативите, които предпочитам. :cool:


 :balk_47:  и на двама ви :D

 :balk_602:  с любовта :D
Благодаря ти, Бени!