0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Киста след абразио, спукване
« -: Октомври 26, 2008, 10:16:20 am »
Здравейте момичета!
Нова съм във форума, но не съм съвсем нова в стерилитета.
Накратко историята ми, а после и въпросът ми към вас: борбата с първичния стерилитет завърши при мен с операцията на дермоидна киста на десен яйчник. След това бременност, спонтанен аборт в 7 г.с., 6 месеца по-късно отново бременност отново спонтанен аборт в 6 г.с. 20 дена по-късно идва менструация, малко по-червена от обикновено. Установява се киста на ляв яйчник, 5.5. см. Започнах консервативно лечелие с двойни дози цилест. Ако то е успешно, кистата трябва да се спука.
Моля ви, който е преживял такова лечение, нека сподели с мен как протича спукването, какви са усложненията (има ли опасност от пиритонит?).. изобщо не си представям като се спука това нещо, къде изтича...
Много съм притеснена, тъй като с мъжа ми планираме почивка на диво, далеч от болници и не знам ако се спука там, доколко това е опасно.
Много ви благодаря предварително!
*
Re: Киста след абразио, спукване
« Отговор #1 -: Ноември 14, 2008, 13:24:04 pm »
аз в момента провеждам лечение с дуфастон за спукване на фоликулярна киста /задържан фоликул/, след абразио. доколкото ми е известно спукването се усеща като внезапна и остра болка. а дали е много болезнено сигурно трудно може да се каже, защото все пак всеки си има различен праг на поносимост на болка. иначе течността изтичала в коремната кухина и после се абсорбирала там. смятам, че при спукване на фоликулярна киста не могат да се получат усложнения.., защото все пак нали с лечението се цели точно това ..
с другите видови кисти не съм много запозната.., нека се включи някой който има повече опит в тази насока ..  успех ти желая и бързо възстановяване ..  :bighug: