fatalwoman много е сложно всичко и аз честно казано колкото и да чета не мога да си изясня много неща...затова са и лекарите
!незнам защо се прави блокаж,но четох кога се прави стимулация по къс протокол /а това е без блокаж/ -
една от причините е вероятен лош отговор на яйчниците/ в смъсъл...след блокажа да са необходими безумно високи дози...или пък при нормално функциониращи яйчници-риск от образуване на твърде много фоликули..май имаше и нещо за ниското тегло...,както и за възрастта...!това,което аз разбрах беше ,че при много слаби жени,при млади и такива с добре функциониращи яйчници,както и при такива с риск от лош отговор на яйчниците се предпочита късия протокол без блокаж...
трябва да потърся къде го бях чела и утре ще пусна линка
Дези,лош отговор означава в повечето случаи високи дози по време на стимулацията с хормони,а малък брой произведени яйцеклетки / или недостатъчно качествени/,някой път може изобщо да няма яйцеклетка..затова се следят хормоните при
всяка стимулация и се сменят ако е необходимо лекарствата с други...,защото всеки организъм реагира различно на различните лекарсва..
не съм го описала разбираемо май..дано някой друг поясни ..