0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Re: ХОРМОНИ
« Отговор #20 -: Ноември 11, 2008, 13:47:39 pm »
На 35 г. съм,имам вече едно дете,което родих на 30г.след 5-6 мес. опити без да следя Ову.,забременях нормално,лека бременност,естествено раждане без усложнения.От миналата година ,юни,решехме да започнем опити за второ дете,но то нещо се забави...И просто не знам къде да търся проблема,правих тези изследвания края на август т. г.Цикълът ми не е много редовен по принцип-между 26 и 33 дни та чак до 40 дни миналия месец.
аз бих повторила пак следващият месец изследванията и говори с докторът си за тези неща..обсъдете вариантите...нека ти даде насоки..
при кой лекар ходиш/ако не е тайна/
"Любовта е състояние,при което е невъзможно да си щастлив без щастието на друг човек."-Робърт Хайнлайн!!!
« Отговор #21 -: Ноември 11, 2008, 22:17:37 pm »
..Да , може да са инцидентни стойности, но при мен си мисля , че е тенденция , защото имам късна овулация между 18 и 22 ден , когато съм без стимулация.Затова си помислих, че може би редовно ми е ниско ЛХ.
ще ти дам един пример - в месеците,когато имах ЛХ близо до долна граница ОВУ БЕШЕ КЪМ 18 ДЕН :),аз лично го отдавам на това,защото иначе ми е 13-14 ден /най-късно 15/ ,но това е за мен,дали при теб е същото...,не е ясно..коментирай тази идея с лекаря ти ако искаш и виж какво мисли!
другия вариант е,да го поториш един-два месеца,когато си без стимулация и виж какво ще излезе..
Ами същата е при мен ситуацията.
 А относно FSH и стимулациите , не се ли прави заради това блокаж, за да няма лош отговор на яйчниците?
*
« Отговор #22 -: Ноември 12, 2008, 09:03:52 am »
 А относно FSH и стимулациите , не се ли прави заради това блокаж, за да няма лош отговор на яйчниците?
[/quote]
Извинете ме за невежеството,но какво точно означава "лош отговор на яйчниците".Звучи ми лошо!
[/URL]
« Отговор #23 -: Ноември 12, 2008, 20:09:16 pm »
fatalwoman  много е сложно всичко и аз честно казано колкото и да чета не мога да си изясня много неща...затова са и лекарите ;)!незнам защо се прави блокаж,но четох кога се прави стимулация по къс протокол /а това е без блокаж/ -една от причините е вероятен лош отговор на яйчниците/  в смъсъл...след блокажа да са необходими безумно високи дози...или пък при нормално функциониращи яйчници-риск от образуване на твърде много фоликули..май имаше и нещо за ниското тегло...,както и за възрастта...!това,което аз разбрах беше ,че при много слаби жени,при млади и такива с добре функциониращи яйчници,както и при такива с риск от лош отговор на яйчниците се предпочита късия протокол без блокаж...
трябва да потърся къде го бях чела и утре ще пусна линка :)
 Дези,лош отговор означава в повечето случаи високи дози по време на стимулацията с хормони,а малък брой произведени яйцеклетки / или недостатъчно качествени/,някой път може изобщо да няма яйцеклетка..затова се следят хормоните при
 всяка стимулация и се сменят ако е необходимо лекарствата с други...,защото всеки организъм реагира различно на различните лекарсва..
не съм го описала разбираемо май..дано някой друг поясни ..
"Любовта е състояние,при което е невъзможно да си щастлив без щастието на друг човек."-Робърт Хайнлайн!!!
*
« Отговор #24 -: Ноември 15, 2008, 18:16:50 pm »
Момичета,искам да попитам още нещо,за което не можах да намеря информация-знае ли някой как се движат нивата на LH при евентуална бременност?След Ову те падат,но ако настъпи бременност,той нисък ли остава или отново се покачва?
[/URL]
*

crow

• 2670
  • Вяра имам ... мира нямам!
« Отговор #25 -: Ноември 15, 2008, 20:51:07 pm »
 Доколкото съм чела, LH при бременност е нисък. Движи се в граници 0,1 - 1,4 mUl/l
"I'll follow him to the ends of the earth," she sobbed. Yes, darling. But the earth doesn't have any ends. Columbus fixed that.