Говорих с имуноложката, попитах я, за това, че тези антитела се изграждат при раждане и тя потвърди, че е така, ама имало някаква минимална вероятност, която на теория я няма, да се изградят и без раждане. Честно много се замислих за това, дали не искат само да ми вземат парите за изследване. Показах на док. Шефкетова, тя каза, "не се харчи, за сега няма нужда". Явно и тя смята като мен. Относно лошото качество на ембрионите, имунологичните не могат да помогнат.
Попитах в имунологията, ако има отклонение на крос-мач теста, какво се прави, казаха ми, че се влиза имуновенин или още нещо, но не го запомних, за мен е нов препарат. Абсолютно отхвърлиха интралипида. Според последни проучвания, интралипида не трябвало да се влива, особено при проблеми с щитовидната жлеза, а аз съм с Хашимото, което е открито преди първата ми спонтанна бременност, и по време на бременността вливах интралипид-тя завърши след това с мисед. Интралипид с имуновенин съм вливала и преди първият си опит-неуспешен. И двете вливки са по препоръка на доц.Конова.
По отношение на лошите ембриони и резултатите от спермограмата и SDI теста, док.Шефкетова каза това, което и от ембриологията казаха, че при опит да е по-малко въздържанието. Предложи ако искаме да направим изследване за митохондиален потенциал. Но от ембиологията ни казаха, че по-добре при опит, да искаме MACS и евентуално с IMSI.