0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Възможно л е ...?
« -: Декември 03, 2008, 17:20:17 pm »
Момичета моля ви, да ми отговорите  бързо, защото не съм на себе си.Има ли вероятност доктора да не види плодния сак, ако бременността е в 6 сед..
Да ви обясня- последната ми менструация беше на 18.10, на 21 ноември имах много слабо зацапване, тъмно кафяво , но много слабо. Отначало помислих че това е неразположението , но не продължи,не се усъмних във бременност, защото направих тест след няколко дневно закъснение- мисля 4 дни, но беше отрицателен. Така реших , че имам проблем със хормоните и зато реших да взема час за лекар ,но преди това направих тест за бременност- това е днес и за моя радост беше положителен. Отидох на лекар,но-ужас , тя не видя никакъв плоден сак, каза че има съмнение за извън маточна бременност, или задържан фоликул, или по късно да съм забременяла , спомена, че вижда нещо което незнае какво е затова мисли че е извън маточна с размер-9,5мм., но пък това не отговаряло на седмиците.Моля ви кажете ми ,че може и да не го е видяла ,гледа ме на ехограф.Вика ме в петък пак след тест да ме види,не е ли добре да си пусна кръвен тест. Може ли да стане чудо  и да не е видяла сакчето имплантирано ,страшно съм притеснена.Кажете ми какво да правя, да отида ли на друг консулт.
Re: Възможно л е ...?
« Отговор #1 -: Декември 03, 2008, 18:10:48 pm »
Гочи, защо не идеш на още един лекар? Да,възможно да не е видяла.
А може и кръвен тест да си пуснеш.
Успех! Дай Боже да се види сакче скоро и всичко да е наред.
« Отговор #2 -: Декември 03, 2008, 18:26:59 pm »
Пусни си кръвен тест през 48 часа, за да се види дали и как нараства ЧХГ. Възможно е да е имало късна овулация. По-добре да те прегледат с вагинален видеозон, с него по-добре се виждат начални бременности и добре ще огледа доктора.
Успех и дано не е извънматочна!
*

daniski

• 550
  • Моят дар от Бог-Грант Даниел
« Отговор #3 -: Декември 03, 2008, 18:38:29 pm »
Гочи,и при мен не се видя нищо в 6г.с.!!!Дори и с вагинален видеозон!Изкараха ми акъла,а после се оказа че всичко е наред!така че,изчакай няколко дни и се опитвай да се разсейваш-знам че направо не можеш да мислиш за нищо друго,но опитвай,защото иначе само вредиш на бебето!Може да е била късна ОВУ и технически да си на 5 седмици.
спокойствие и само спокойствие... :D
*

daninaa

• 700
  • Все някога ще успеем
« Отговор #4 -: Декември 03, 2008, 18:45:31 pm »
Най добрия вариант е да направиш кръвен тест и след 48часа да го повториш това е най реалния резултат според мен.А защо не и да повториш прегледа при друг лекар всички лекари гледат на ехографа ама важното е какво виждат.Пожелавам ти резултата да е положителен и да ни зарадваш.Успех.
*
« Отговор #5 -: Декември 03, 2008, 18:54:46 pm »
Момичета много ви благодаря, ще отида и на друг лекар, и кръвен тест ще направя, но толкова бях щастлива и отидох веднага след обяд -днес,а направо ми спря сърцето, като ми каза.Незная как се прибрах и първото нещо, което направих е да пиша тук.От години чета форума , не бях писала информацията, която получавах ми беше достатъчна, но сега няма с кого друг да споделя и се нуждая от вашите съвети. Благодаря, моля се да е направила грешка.Дали има други такива случаи,останах с убеждението, че май съмненията обикновенно са излизали верни поне от дотук прочетеното във форума.
« Отговор #6 -: Декември 03, 2008, 19:51:27 pm »
gochi,
Разумно решение си взела ...
Сега се опитай да се успокоиш, защото тресяща се от нерви, ще си докараш и безсънна нощ и извънреден стрес. Това няма да промени ситуацията към добро.

И лекарски грешки стават и некадърни лекари има, а по отношение на форумите, нали не мислиш че покриват цялата лекарска практика.

Искрено ти желая следващият преглед да те успокои и всичко да се размине само с днешните тревоги ...
*
« Отговор #7 -: Декември 03, 2008, 22:36:34 pm »
Момичета, моля ви да ми дадете идея при кой лекар да отида на преглед,имам в предвид, който е добър в тази област. Аз съм от Добрич, но сякаш предпочитам Варна. Мисля си и за това ако , не дай боже лекарката не е сгрешила , трябва да се прави евентуално операция ,ако не е по спешност, кой избира да е лапароскопска.Та затова искам да отида при специалист.Приемам всякакви съвети. А лекарите, не искам да ги обиждам, просто всеки е разбира от своята област.Извинявайте ако съм станала досадна.
*
« Отговор #8 -: Декември 05, 2008, 22:32:05 pm »
аз съм доволна от доктор Халачева МД Варна
*
« Отговор #9 -: Декември 07, 2008, 14:53:23 pm »
Благодаря ви на всички , в петък ми направиха операция по спешност-извън маточна бременност.
« Отговор #10 -: Декември 08, 2008, 05:11:30 am »
Гочи, съжалявам.
Бъди силна.
*
« Отговор #11 -: Декември 08, 2008, 12:30:50 pm »
Гочи, съжалявам.
Дано следващия път е успешен.
Кураж.
*
« Отговор #12 -: Декември 08, 2008, 13:59:52 pm »
Благодаря ,ви пак на всички .Днес ме изписаха, операцията беше лапароскопска, док. каза, че не са отстранявали нищо, само са *резнали* тръбата и са махнали плода.След няколко дни ще си взема епикризата. Може ли да има такава процедура, като ме приеха имах адски болки, но не и кръвотечение.Док каза че са прегледали двете тръби ,едната е имала леки сраствания,но всичко са остранили и е ОК.,каза че можем да подновим опитите март , не ми препоръча цветна сн. Аз по принцип му вярвам, но той не е специалст по стерелитет.
 Имам въпрси, освен гентамицина ,който ми го биха 4-дни, трябвали някакво друго лечение, като антиб./друг имам впредвид/ , не че имам желание да се тровя ,но обикновенно винаги изписват. Какво друго да предприема, прави ли се физиотерапия.Какво да правя докато чакам да дойде март, смятам да направя хромонални изсл. и за хламиди.Ориентирала съм се, да посетя  или д-р Алесандров или Сариев /зависи при кого по скоро ще има час/ и за двамата чета добри отзиви.
 Моля ви посъветвайте ме.  :ask: