0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
втори мисед аборт
« -: Юни 15, 2008, 11:29:34 am »
Здравейте,

За втори път ми се случва мисед аборт-в 8 г.с.Макар че този път ембрионът беше с по-малък размер и отговаряше на 7 г.с.Но в  етапа на наблюдаването се развиваше добре-т.е.си нарастваше нормално през седмиците.
Сега какво-гинекологът още при установяване на бременността  ми назначи изследване за тромбофилии-отрицателни, и за усвояване на фолиевата киселина-35% намалена ензимна активност.Предписа ми 3 на ден да пия фолиева киселина.Но за съжаление това не го правих три месеца преди забременяването.
Хормони в норма, ТАТ И МАТ също.Кръвна картина в норма и други показатели на кръвта които беше акзал да изследвам също в норма.
Каза да си направим кариограма със съпруга ми-това щее следващата ни стъпка.
Утре съм на друг лекар за потвърждаване и във вторник ще ходя на кюретаж.А послевече ще чакам хистологията.
Какво друго може да направя?Въобще има ли шанс да  не се потретва това нещо?Случвало ли се е на някой след два миседа да има нормална бременност или това ще стане нещо обичайно-в края на втория месец вече да няма сърдечна дейност?

Благодаря Ви

Благодаря Ви
*
Re: втори мисед аборт
« Отговор #1 -: Юни 15, 2008, 11:41:58 am »
Съжалявам за това, което ти се е случило.
Най вероятно, ще трябва да си направите генетични и имунологични изследвания.
*
Re: втори мисед аборт
« Отговор #2 -: Юни 15, 2008, 11:46:10 am »
Какви точно генетични изследваия-мисля да направим тази кариограма, която ни каза докторът, а за имунологичните не ми е казал и оставам с впечатлението че се правят при други случаи.Ще съм благодарна ако някой ми даде повече подробности.
Re: втори мисед аборт
« Отговор #3 -: Юни 15, 2008, 12:27:28 pm »
 Добре е да направиш имунологични и генетични изследвания.Препоръчват се след 2 и повече , повтарящи се аборти. С какво изследване сте установили " тромбофилии - "? Ако не сте го направили е редно да направите генетични , асоциирани с тромбофилия.
Имунологичните се правят точно в случаи като твоя.Ако не те затруднява , напиши резултатите от направените ти изследвания.

http://www.ivfpleven.com/index.php?l=30
 Съжелявам , за това , което ти се е случило.
Има много жени с два и повече , за съжаление, миссед -а , които след установяване на проблема и адекватна терапия раждат живи и здрави дечица!
*
Re: втори мисед аборт
« Отговор #4 -: Юни 15, 2008, 12:46:50 pm »
Благодаря за включването.

Изследването за тромбофилии и MTHFR правих в лаборатория "Геника".Не се откриват мутации-Фактор V Лайден,FV,протробмин.Нормален генотип за PAI 5G/5G.
Генотип С/Т за С677Т/MTHFR/.За момента е само това.
Другата седмица ще се позаинтересувам за кариограмата-която ще направим в същата клиника.Ще попитам гинеколога ми за имунологичнити изследвания и къде мога да ги направя.
Някой ще ми каже ли ориентировъчни цени.
*
Re: втори мисед аборт
« Отговор #5 -: Юни 15, 2008, 12:48:35 pm »
Във вашия случай, както ви е назначил лекарят, започнете с цитогенетичното изследване на двама ви (другото име на изследавнето е кариотипиране). Това изследване се препоръчва при миседи, случили се в един и същ срок.
После мислете за имунологични. Доколкото схващам вече сте направили генетичните за тромбофилия. Пий си фолиевата киселина постоянно. Въпреки че е в по-високо количество при теб, няма да ти навреди. Аз я пия вече 3 години.

Съжалявам за случилото ви се, тежко е, пожелавам ви скоро да научите причината и да установите необходимите мерки. Ако имаш нужда от координати за извършване на изследванията и връзка със специалисти, пиши, ще помогнем с каквото можем.
От кой град си. Според мен лекарят ти е добър...
Особеност на огъня е, че гори независимо от посоката на вятъра!
*

    jam

  • Piu nessuno mi portera nel Sud.
  • *
  • 14924
Re: втори мисед аборт
« Отговор #6 -: Юни 15, 2008, 14:36:08 pm »
генетичните изследвания сте ги направили, остава само кариотипа.
направете и имунологични изследвания за евентуално наличие на антифосфолипидни антитела.
два миседа още не е присъда. аз имам 2 такива и след това успешно завършила бременност. познавам и други жени с такава история.
из форумите тук има доста писано, потърси. и аз мисля, че докторът ти е добър, съдейки по направеното досега.
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."

Клостилбегит не се пие без да имате направено изследване за проходимост на тръбите, на репродуктивните хормони и спермограма на мъжа!

*
Re: втори мисед аборт
« Отговор #7 -: Юни 16, 2008, 08:40:29 am »
Цитогенетичното изследване можете да направите към Катедра по генетика, в Майчин дом, София, на 6 етаж (за изследването се приема в понеделник, вторник или петък) или в Педиатрична болница, София, намира се в сутерена на Майчин дом. Цените трябва да са 80 или 90 лв. на човек. В генетичните лаборатории към университетите в Плевен, Пловдив, Варна и Стара Загора също трябва да се прави това изследване. Препоръчвам ти към университетите, по-евтино е, а и май по-сигурно. Питала съм за това изследване в частна лаборатория, струва 150 лв. на човек.

Антифосфолипидните вече ги правят на много места, вървят между 15 до 26 лв. на вид антитела. В зависимост от това какви извършват в съответната лаборатория те могат да са от 2 вида (в повечето случаи анти-кардиолипинови ат. и анти бета 2 гликопротеин) и по-богат скриин. Бих ти препоръчала да отидеш там където са на пакет по-изгодно излиза. При доц Конова, fatalwoman, вече ти е дала линк http://www.ivfpleven.com/index.php?l=54. Бих те насочила и към хематологичната лаборатория към Пирогов, при проф. Мартинова (ако те интересува мога да ти пусна по-точни координати). На тези две места можеш да получиш и компетентна консултация за проблема си, с имунологична насоченост. Могат да ти направят и изследване на НК клетки, флоуциметрично изследване и др.
В Цибалаб също правят, но, мисля, само 2-та вида. Предполагам, че има и други лаборатории, мисля към Клиника "Надежда" също се правят тези изследвания, но за тях нямам инфо, посещавала съм горните.

Толкова мога да бъда полезна. Пожелавам ти успех! И пиши за резултатите.
Особеност на огъня е, че гори независимо от посоката на вятъра!
*
Re: втори мисед аборт
« Отговор #8 -: Юни 16, 2008, 09:12:26 am »
Благодаря ви за информацията.
От София съм и да лекарят ми е добър.Само съжалявам че взех координатите му късно-вече бях забременяла-иначе  щях да направя по рано тези изследвания и може би да разбера по рано за проблемите си.
Както и да е.

Ще направя тези имунологични изследвания-ще проверя в Пирогов.Огняна ще Ви помоля за координатите.

Благодаря Ви и успешна седмица на всички
Re: втори мисед аборт
« Отговор #9 -: Юни 16, 2008, 09:55:45 am »
Ji, ще те помоля за координати на твоя гинеколог, за когото казваш , че е добър лекар. Аз имам подобен проблем , но досега не съм попаднала на специалист , които да ми назначи подходящо лечение или да ме изпрати за нужните изследвания. Обикновено изследванията си ги самоназначавам и сама търся проблема. Благодаря предварително.
 
*
Re: втори мисед аборт
« Отговор #10 -: Юни 16, 2008, 13:18:35 pm »
Служ. тел. на лабораторията в Пирогов - 915 44 19, 9154 217, 915 311.

Лабораторията се намира - влизаш през централния вход на Пирогов и излизаш във вътрешния им двор. Търсиш с очи висок, голям комин, тръгваш по негова посока (минаваш край параклиса по диагонал, стигаш до клиниката по кожни изгаряния, тръгваш по уличката наляво, тя е глуха, до края й, там е и самият комин). Влизаш във втория вход с козирка от дясно. Качваш се на третия етаж. Има звънец.

Ако звъниш по телефона, или ако решиш да отидеш направо, по-добре е да е най-късно до 9.00 ч., отварят в 7.30 ч. Дори и да не "хванеш" от първото ходене проф. Мартинова, то веднага ще ти кажат кога точно можеш да я намериш, ще ти запишат час за консултация. Екипът е много сплотен и страшно услужлив, такова нещо не съм виждала (лично съм впечатлена). Можеш спокойно да изложиш проблема си, за да са наясно за какво става въпрос, всички там са добри специалисти, но по принцип резултатите ги коментира проф. Мартинова.
Особеност на огъня е, че гори независимо от посоката на вятъра!
Re: втори мисед аборт
« Отговор #11 -: Юли 30, 2008, 11:06:42 am »
Благодаря ви за информацията.
От София съм и да лекарят ми е добър.Само съжалявам че взех координатите му късно-вече бях забременяла-иначе  щях да направя по рано тези изследвания и може би да разбера по рано за проблемите си.
Както и да е.

Ще направя тези имунологични изследвания-ще проверя в Пирогов.Огняна ще Ви помоля за координатите.

Благодаря Ви и успешна седмица на всички
Бих искала да те помоля за координатите на твоя лекар.Аз имам две "кухи яйца" и никой лекар при който съм ходила досега не може да ме ориентира какви изследвания да си пусна.Мислех да ходя в Плевен,но може твоя лекар да е по-добър,а и София ми е по-близко.
*

    ellie0307

Re: втори мисед аборт
« Отговор #12 -: Декември 19, 2008, 08:18:11 am »
Zdravei JI
MOJEBI E MNOGO KASNO VE4E NO SEGA OTKRIVAM OZI FORUM ISKAM SAMO DA TI KAJA 4E AZ PO SASTIA  NA4IN IMAH 2 MISSED PREZ 10 GOD
NAPRAVIH ISLEDVANIA I OTKRIHA TROBOFILIA + FAKTOR 5 MINALATA GODINA ZABREMENIAH ZA POREDEN PAT I ZAPO4NAH DA BIA HEPARIN ISKARAH SA HEPARINA CIALATA SI BREMNOST I NAKRAIA REZULTATA E NA LICE 5 MESE4NO JIVO I ZDRAVO MOM4ENCE
POJELAVMA TI USPEH
AKO IMASH
POVE4E VAPROSI EMAILA MI E HELLEN3377@YAHOO.COM
*

    !!!

  • *****
  • 1495
  • Най стимулиращият дар? Надеждата
Re: втори мисед аборт
« Отговор #13 -: Декември 19, 2008, 10:04:41 am »
Съжелявам за това което ти се налага да изживееш! И аз съм като теб! При мен ми назначиха всички изледвания като твоите + антифосфолипидни и НК клетки които пуснах в Александровска болница при доц.Балева. Единственото което досега ми откриха по изследванията кото също като теб пусках в Геника е Т/Т МТХФР което означава 70% намалена ензимна активност (но докторката ми обясни че това неможе да епроблема). Сега си чакам резултатите от антифосфолипидните и НК клетките които ми струваха 180лв. Мене ми назначава изследванията и леченията д-р Тодорова. Ако има нещо друго с което можем да сме полезни питай!

Бъди смела, силна и гледай напред!