На 10.06.2008г сутринта си направих тест за бременност.Имах кръвотечение,но едно такова кафеникаво и оскъдно,а по-принцип си имам нормален цикъл.Опитваме се с мъжа ми да забременея от 1 година насам.Теста се оказа положителен.Веднага отидох на преглед в една частна клиника където си ходя винаги.Лекарката и тя потвърди бременността ми,каза че според нея бебето е много ниско в матката и ми изписа дуфастон за задържане.Каза да го пия и след 4 дни да отида отново на преглед.Но нещо ми подсказваше,че нещо не е наред,а и имах страшна болка в дясната част на рамото от горе до долу.Нощта прекарах ужасно,болеше ме страшно много.На сутринта съпругът ми каза,че е по-добре да отидеме до някоя АГ болница.Най-близко ни беше 2 Градска болница.Там,останах страшно възмутена от отношението на лекарите.С 300 зора намерихме такива,които да благоволят да дойдат да ме прегледат,да неговориме,за самият преглед.Натресоха се в стаята камара хора.Енай-лошото се потвърди обаче-Извънматочна бременност.Когато попитахме с мъжа ми все пак какво предстои оттук насетне,лекарката се обърна и каза-"Как какво?Операция разбира се,но не съм длъжна да ви давам обяснения."Аз пък и отговорих,че ако става на въпрос за нея,не е длъжна да дава обяснения,но става въпрос за мен и ще намерим такъв лекар,който да се почувства длъжен да даде такива.
Тогава решихме да не се предаваме и да потърсихме друго мнение по-въпроса.Отидохме в Св.София.Там ни приеха веднага.На смяна беше Д-р Ташков,много добър лекар.Каза,че трябва спешно да постъпя в болницата за преглед и,че ако е извънматочна бременност единственото,което може да се направи е коремна операция или лапароскопия.Вечерта дойде екипа от нощната смяна,тук трябва да кажа,че като по-чудо ми се падна най-добрият екип от специалисти в лицето на д-р Янакиева,д-р Савова и т.н.Направиха ми прегледа с вагинален ехограв и казаха да се приготвям още тази вечер за операция,защото работата е доста сериозна.След операцията разбрах,че тази тръба по-принцип е била болна,но другата била в идеално състояние.Шока е голям и е много трудно да се възстанови бързо човек след такава травма.Искам само да кажа,че в такъв момент ако нямаш до себе си близки хора,хора които да те уважават и ценят и лекари,които да бдят над теб,докато си при тях,човек много трудно би превъзмогнал удара сам.А сега се надявам всичко на контролният преглед да се окаже наред и дано Господ,ме пази да нестигна втори път до този кошмар.