Момичета, да се включа и аз с моя челен опит с разранените зърна. При мен положението беше страшно, зърната ми не просто кървяха а едното беше буквално сцепено на две и се виждаше долния слой кожа, ужас същи
. Помогна ми само Лансинох! Изразходвах сигурно 5-6 тубички, скъпичък е но помага. Установих нещо много странно: малката доза от 10 г. сруваше около 11 лв. а голямата опаковка от около 50 гр. - 22лв
, така че търсете голяма тубичка Лансинох, макар че трудно намирах такава - има я. И още нещо /простете ако някой вече го е споменал/, противно на съветите в родилното, не е нужно да миете гърдите преди всяко кърмене /нужно е да се мият ръцете/, ако сте си вкъщи, това изсушава и изнежва зърната, достатъчно е това да става един път на ден. Кърмата има антибактериални свойства, така че рискът е минимален.
Трудният период бързо отнминава, кърменето после става лесно и приятно. Успех!
Сега прочетох подробно поста на Фреши: зелените изпражнения са признак за колики, а може и да е реакция към съставка в храната на мама, Бърди често отговаря на такива въпроси и дава съвети в тази връзка. Черното в изпражненията пък е от погълнатата кръв от зърното. Кървенето с кървящи зърна не е проблем!
Фреши, даваш ли капки против колики? А може и рефрукс да го мъчи.