0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
моля за помощ и съвет
« -: Октомври 29, 2008, 21:30:51 pm »
здравейте момичета може ли някой да ми помогне днес ми правиха кръвно захарен профил и се оказа че резултатите не са добри а ето и стойностите                    4.69mmol/    5.44mmol/  4.15mmol/ 3.86mmol/ моля за помощ какво е лечението какъв тип е диабета благодаря ви
*
Re: моля за помощ и съвет
« Отговор #1 -: Октомври 29, 2008, 21:33:33 pm »
Аз мисля, че стойностите ти са нормални, тъй като моя дядо е с диабет и лекарката ми е казвала, че до 6 пункта резултатите са напълно нормални, така че споко :)
« Отговор #2 -: Октомври 29, 2008, 22:10:10 pm »
Стойностите ти са в норма. Аз също имам в рода диабетици и си изследвам захарта редовно и горната граница е 6 пункта. Но в твоите изследвания трябва да имаш референтни стойности, за сравнение. Така, че не бързай с диагнози. Нега ендрокринолога ти да ги види и той най-добре ще ти обясни.
*

лили

• 2151
  • мързи ме да натискам шифт-а
« Отговор #3 -: Октомври 31, 2008, 23:06:34 pm »
на мен ми прилича на хипогликемия, не на диабет.
ОСТАВЕТЕ СТЕФКА НА МИРА!
« Отговор #4 -: Ноември 09, 2008, 16:33:31 pm »
Според мен захарта в кръвта ти е повече от нормална, даже ниска - но ако се притесняваш може да си направиш гликиран хемоглобин ( HbA1c) - той показва поведението на кръвната захар за период от 2-3 месеца назад. А за диабет се говори при стойности на кръвта над 9... наистина не виждам, защо считаш тези стойности за лоши.