0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

възпаление на яйчниците
« -: Ноември 24, 2006, 20:42:44 pm »
   Здравейте!Днес ходих на поредния гинеколог и вече съвсем се обърках!
  Започвам с това,че преди около 3 години ходих при един гинеколог и като ме преглеждаше,каза че виждал нещо мъничко,дето му приличало на възпаление,ама се надявал,че не е това!На следващите прегледи вече нищо не виждаше.След 2,3месеца получих жестоко възпаление.Пих 3 антибиотика и не ми минаваха болките.Смених лекарката и новата ми каза,че възпалението не е доизлекувано и че имам киста.Би ми някаква инжекция(вече не си спомням каква) и почнох да пия Регулон за кистите.След това правих физиотерапия.И уж го излекувахме.
  След възпалението обаче,започнаха едни болки,които започват от последния ден на М.някъде до датата на овулацията.Това много ме притесняваше,защото болките са като при възпалението.
  Моята лекарка казваше,че са кисти!Започнах да ходя и при други лекари и или ми казваха,че нищо ми няма, или че задържам фоликули.Лекувах се с Дуфастон и пак същото!Кават ми,че тези болки били заради овулацията.
  И днес като ходих на гин.ми каза,че възпалението не е доизлекувано,че десния яйчник задържал вода и че и двата ми яйчника били одебелени!Наистина не очаквах да чуя ,че не се е излекувало възпалението!!! :(Изписа ми гентамицин инжекции и азитрокс.След това на физиотерапия после ще ми изследва хормоните,ще правим спермограма и ако всичко е ок и бебето не става лапароскопия.
  Чудя се,дали е възможно това да е от същото възпаление и ако е така,защо болките са от последния ден на М.до около овуто?Болките са доста силни,усещам ги като пишкам,като ставам и сядам,понякога и като дишам.Ако пък това е болка от овуто,защо се появи след възпалението.Преди това абсолютно нищо не ме болеше!И каква е тази вода около яйчника?Това за първи път ми го казват,а док.нищо не ми обясни.Правени са ми няколко кръвни изследвания за хламидия и все са отрицателни.Наистина вече не знам на кого да вярвам,докторите все ми казват споко,но аз не мога!Инстикта ми подсказва,че има нещо нередно,защото знам разликата преди и след възпалението!Започвам да се отчайвам!Моля ви момичета,знам че сред вас има такива с подобен проблем,защото не се пише за първи път по темата,пишете ми че вече наистина се обърках!  8O :? :(
*
Re: възпаление на яйчниците
« Отговор #1 -: Ноември 24, 2006, 22:02:17 pm »
Миличка, аз не съм особено компетентна. Но искам да ти споделя опит, който до някъде виждам свързан в твоето положение.

Преди 2 години и половина отидох на гинеколог в една квратална поликлиника. Голяма грешка. Отидох с оплакването, че нещо ме боли в дясно. Тъпа болка-като се размърдам, като пишкам, опъва ме, боли и това е. Появява се от 9-10-ти ден и продължава до към 15-18 и прогресира като сила. Аз тогава бях една голяма неграмотна по репродуктивните въпроси кратуна и хич не знаех за ову-мову, фоликули-моликули и т.н. Та, въпросния месец, когато отидох при лекарката, ме болеше доста. Тя ме поопипа и каза "възпалена тръба". Аз й викам "ама всеки месец почти е така. появява се и изчезва сама болката". А тя "ми при най-малката настинка и те удря в тръбата". Аз питах "Ами за възпалението някакво кръвно изследване?", тя каза "Ама тя тръбата е толкова малка, че то в кръвното излседване няма да се види, че върви възпаление в тялото ти". После ме прегледа с абдоминален ехограф и каза "Хм. Какъв е този неспукан фоликул в дясно?" и ми изписа антибиотик. Изпих го аз, обаче вместо болката да намалее, тя вече беше направо ужасно нетърпима. Отивам пак след 7 дена. Тя ми изписва нов антибиотик без преглед. Започвам да го пия и него. След това се прибрах у нас (тогава бях на гости на майка ми) и открих дир и Зачатие. Болката по едно време си мина сама. Същия месец доста ми закъсня. Седнах. Четох, четох. И като размислих установих, че просто когато овулирам в дясно (а то е почти всеки месец), правя по-големки фоликули, които трудничко пукам. Със закъснение ги пукам. Станат ли над 20 мм, много боли. Колкото повече расте фоликулът, толкова повече ме боли. Щом успея да го пукна, болката спира. И наистина-аз имах неспукан фоликул, необичайно удължен цикъл в месеца, в който посетих онази лекарка. Започнах да се следя и бях вече сигурна. После при добър лекар започнах фоликулометрия и всичко засичах: щом ми е в дясно овулацията, боли ме докато расте-от около 14 мм го усещам, щом се пукне-край на болката. Така се бях усъвършенствала, че си знаех точно кога ми се пука фоликула-по болката! Тука много момичета се чудеха, ама си е така. После обаче се научих да правя повечко гимнастика и танци по овулационно време, за да му помагам да се пука навреме. После и Прегнил ми биха. Понеже от година все нещо правя по ову, не ме е боляло така. Интересно е, че като по-младо момиче нямах такива болки.

Та, разказа ти всичко това, за да те посъветвам да потърсищ още мнения. Не ми стана ясно от постинга ти дали както болката сама се появява около ову, така и сама отшумява след ову? Ако е така-много е вероятно да е от фоликула. Тъпкали са те яко с антибиотици. Те съвсем не са шега работа. Разбира се, трябва да си сигурна, че се лекуваш, но трябва и да щадиш тялото. Опитай се да се наблЮдаваш и да съчетаеш фоликулометрия с наблЮдение на болката. Забележи в коя страна е, кога се появяво-колко е бил голям фоликула, и кога изчезва-кога се е спукал. Попитай дали не може да се направи кръвно изследване, за да се види дали наистина още има възпаление в яйчника. Ще струва парички, но опитай се да разбереш истинската причина, щади си тялото. Аз нахалост изпих 2 антибиотика. Ако само бях прочела по-рано за овулацията и растенето на фоликула, щях да си ги спестя.
Стискам ти палци да се окаже нещо съвсем леко! Никакви възпаления повече!
Alexandra
Re: възпаление на яйчниците
« Отговор #2 -: Ноември 24, 2006, 22:47:38 pm »
   Ами аз УЖ все при добри лекари съм ходила.Жената която ми бие инжекциите е медицински работник и е работила при Иван Козовски-мисля,че е възрастния.Горещо ми го препоръча,но каза че бил малко груб и малко с по-стряскащо поведение,но тук чета за сина му и Александров,че са доста добри!Само при тях не съм ходила.Смятам и там да отида и каквото ми кажат-това ще е!!!Няма да му мисля повече и ще си гледам кефа! :dating: :bed:Пък да става каквото ще,е поне ще опитваме известно време и ще се опитвам да не се притеснявам!
  Иначе аз вече от доста време все се наблюдавам,Мари.По часове мога да опиша история на болката.Това с гимнастиката и танците ми хареса ,ще го пробвам и аз!И да, болката изведнъж се появява и след няколко дни изведнъж си изчезва около овуто.Аз за това се съмнявам,че не е възпаление,но пък и не искам от невнимание от моя страна,да си навредя за :babyflips нали знаете:!А за кръвно изследване много ми се ще,ама на тия доктори,не искам да обидя някой,ама като им кажеш и като се почнат едни тиради от обяснения,не знам как ще стане.Освен да тропкам с крак....Дано наистина всичко да е наред!!! :hug2: :balk_104:
« Последна редакция: Ноември 24, 2006, 22:52:04 pm от peroshinka »
*

    lady_11

  • *****
  • 3217
  • МЕТЛАТА - любимото ми превозно средство!
Re: възпаление на яйчниците
« Отговор #3 -: Ноември 25, 2006, 06:47:40 am »
И според мен е по-болезненена овулация.
Re: възпаление на яйчниците
« Отговор #4 -: Ноември 27, 2006, 16:44:21 pm »
Здравей Перошинка.
И аз съм със същия проблем като теб. Значи миналата година декември месец усетих болка ниско долу вляво. Не беше много силна, просто като пробождане. Отидох на лекар - каза ми,че нищо ми няма но ми изписа антибиотик.Пих го. Болката си продължи още 9 месеца. През тези 9 месеца ходих на 4-ма гинеколози и то не случайни, а препоръчани. Нищо ми нямало!! Според всички. Септември месец болките се усилиха. Отивам на лекар - фоликулярна киста 3 см и възпаление. Изписаха ми дурацеф. След седмица отидох на лекар - кистата я нямаше. Болката си стои. Изписаха ми ципрофлоксацин. Мина седмица болката пак си я има. Не намалява. След ципрофлоксацина седмица почивка и докато ми траеше М. пих доксациклин. Изпих го.Започна да ми се обажда и десния яйчник. По скоро го чуствах сякаш имам нещо в него. Като тежест. През цялото време редовно ходя на лекар. Според нея нищо ми няма, възпалението ми е минало. Прави ми ПКК. Резултати отлични. Лефкоцити в норма. Минах курс на физиотерапия.
преди физиотерапията  забелязах, че след М , в периода преди овулация яйчниците ги чуствам много зле. Чуствам ги някакви набъбнали, подути, едно ми е некомфортно. Кръса ме стягаше. Имах усещането че вътре в мен всичко ми е подуто. По същото време пих низирал и си слагал гино перварил за гъбички. А като че ли преди да пия антибиотиците не  чуствахяйчниците си така преди овулация. Сега съм пак преди овулация и си усещам яйчниците по същия начин. В петък бях на доктор, пак нищо ми нямало. Аз ли си въобразявам, но си е факт. Не си чуствам яйчниците комфортно. И сякаш имам предменструални симптоми а все пак ми 11 ден от цикъла, а аз имам късна овулация. Аз лично имам съмнения,че възпалението ми е недоизлекувано. Но честно след тези антибиотици започнах да си чуствам така яйчниците. И това чуство в десния яйчник сякаш имам нещо вътре в него. на моменти се подува.Става много твърд. И имам усещането,че е пълен с нещо. След време не е така твърд вече, става си мек и нямам усещането,че е пълен с нещо.  Според лекарката било черва, а не яйчник.
На мен специално много ми е притеснено. Чак пък такава болезнена овулация да имам и то 5-10 дена преди нея. Просто незнам.
Незнам какво да те посъвветвам Перошинка. както забеляза и аз като теб се боря с тези неясноти и неизяснени болки.
И как ме е страх да правя опити за бебе. Ами ако наистина не е излекувано пустото възпаление. Ако е станало хронично. Чувала съм,че болките от това възпаление отшумяват с месеци.
Или може би след като сме имали болни яйчници наистина периода на зреене и пукане на фоликула да е по-болезнен за нас.
Забравих да кажа,че на прегледите на които съм ходила след пукането на първата фоликулярна киста други такива не са ми откривани.
Re: възпаление на яйчниците
« Отговор #5 -: Ноември 27, 2006, 18:05:20 pm »
   Стелиана,наистина че проблема е идентичен!Вчера,десният яйчник ме болеше зверски.Болката се разпростираше по целия корем.Чак ми се ревеше от болка.Днес пак същото,но сега към 5 часа,изведнъж болката се изпари!Усещам я съвсем леко само като се натисна.Днес е 14 ден от цикъла и вече съм сто процента сигурна,че тази болка е от овулацията.Моят М.е на 27,28 дена.Също така, сега провеждам лечение с 2 антибиотика и днес ми е 4 ден от инжекциите.Тя болката от лечението вместо да понамалее малко,се усилваше,до преди малко когато изчезна!
   
Цитат
Или може би след като сме имали болни яйчници наистина периода на зреене и пукане на фоликула да е по-болезнен за нас.
-Това може и наистина да е така!Нещото обаче, което ми е много странно е че при прегледа ми каза,че от левия яйчник имам фоликул 12мм,а в дясно многобройни малки фоликулчета!Първо ми каза,че овуто ще е вляво, а после като погледна десния каза-тук единия фоликул ще бъде доминантен и ще има ову 8O-тя май и тя не знае какво говори!!
  Също така мен ме боли от 3 год.само от дясно и много рядко вляво,но съм ходила на лекар,няколко пъти точно след ову и се оказва,че е била от ляво 8O(при болки от дясно)!Сега смятам да си изкарам лечението и както съветва Мари да направя фоликулометрия,за да разбера точно за какво става въпрос,че вече много ми писна!!! :o
  Изключително много се съмнявам да е възпалението от преди 3 год,което се скъсах да лекувам-то не бяха антибиотици,алое на инжекции,имуностимулатори,физиотерапии и още,и още.....В бг мама,четох една такава тема за болезнена ову и явно наистина може да е чак толкова болезнена и други момичета са така!За това,спирам да се тревожа и да го мисля,че вече много се изморих!Само се моля бебчетата да станат по-бързо!!!!И болката,както я описваш е същата като при мен,все едно има нещо,което бута и пречи,натиска ми-така да го кажа!
Re: възпаление на яйчниците
« Отговор #6 -: Ноември 28, 2006, 09:29:13 am »
Перошинка, би ли ми казала как точно си лекуваше възпалението и как точно ти го откриха.Тук чета,че момичетата се лекуват месеци наред с антибиотици, а също така са и на венозни антибиотици. При мен нямаше такива неща, два антибиотика, третия на моя глава и то заради тежък цистит и хоп физиотерапия. Притеснявам се да не би да не съм лекувана достатъчно.
Но честно една седмица след физотерапита болката в левия яйчник силно намаля. Няма ги непрекъснатите пробождания. Но сега съм пред овулация и си чуствам яйчниците сякаш ще избухнат. Едни напрегнати, подути и т.н. Мисля това е от овулацията. Гърдите ми и те ще се пръснат. От възпалението при мен болката беше рязка, тънка и остра, пронизваща и не беше такава каквата я чуствам сега.
Дано сме здравички и двете и дано се радваме скоро на големите си кореми:-))
Ще изтърпя всякакви болки и болезнени овулации, само и само да се появи това бебче.
Re: възпаление на яйчниците
« Отговор #7 -: Ноември 28, 2006, 18:48:10 pm »
   Здравей Стелиана!Да ти кажа чесно за 3 години вече не помня цялото лечение,а и смених много лекари,така че не ми се ще да те обърквам!
  Боляха ме много яйчниците, по време на секс също и после не можех да си намеря място.Отидох на лекар и като ме опипа,изревах от болка и гин.ми постави диагнозата!Чесно казано аз тогава не бях много на ясно и си мислех,че ще ми мине като на куче!Пих много антибиотици,също ми биха такива и мускулно,но какви не си спомням!Сега пих азитрокс и гентамицин мускулно.И аз след физиотерапията се чувствах по-добре.
  Аз мисля,че вече трябва да спрем да се притесняваме.Май много сме се наплашили и се шашкаме за щяло и нещяло.Аз вече съм сигурна ,че болките ми са от овулацията,а за неизлекувано възпаление силно се съмнявам!Хайде,стискам ти палци и скоро да се похвалиш!!!Нека да си правим бебчетата със спокойствие :) :dating: :bed:
 :hug2: :crossfingers:
Видях,че си от Варна къде си ходила на доктор?Ако искаш пиши ми на лични!
« Последна редакция: Ноември 28, 2006, 18:52:47 pm от peroshinka »
*

    44

Re: възпаление на яйчниците
« Отговор #8 -: Октомври 30, 2008, 11:56:04 am »
Може ли да ми препорачате наистина добар лекар .. имам сериозен сходен проблем и не знам каде да отида,за да ми напражиат тестове за вазпалениа