0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

Lali

• *
  • 6277
  • Вярвам в чудесата!
Кървене извън М
« Отговор #40 -: Февруари 13, 2006, 13:15:48 pm »
Нива на ЧХГ по време на бременност:

Седмица от последната-------- Количество на
Менструация---------------------- hCG в mIU/ml
3 ------------------------------------- 5 - 50
4 ------------------------------------- 4 - 426
5 ------------------------------------- 19 - 7,340
6 ------------------------------------- 1,080 - 56,500
7 - 8 --------------------------------- 7,650 - 229,000
9 - 12 ------------------------------- 25,700 - 288,000
13 - 16 ----------------------------- 13,300 - 254,000
17 - 24 ----------------------------- 4,060 - 165,400
25 - 40 ----------------------------- 3,640 - 117,000
*
Кървене извън М
« Отговор #41 -: Февруари 13, 2006, 14:25:43 pm »
Лали, супер си!  :youwoman:
Това директно си го сайвам на десктопа!

:wave:
Кървене извън М
« Отговор #42 -: Февруари 13, 2006, 15:45:03 pm »
Вярвам, че всеки един от тук ще сбъдне мечтата си!

*
Кървене извън М
« Отговор #43 -: Февруари 14, 2006, 17:41:32 pm »
Здравейте момичета, понеже аз пуснах темата - да се отчета какво установиха: Ами нищо с две думи. Докато се мотаех да ида на лекар и си записвах час отново прокървих а беше рано за М, така че се наложи да ме преглеждат в това състояние(много неприятно) и доктора не установи нищо смущаващо. Няма раничка. После ме видя на коремен ултразвук и каза че нямам киста която да причинява кървене и не вижда нищо притеснително, освен малко петънце, което предположи че може да е начална бременност и ме накара да направя бърз тест там на място - беше отрицателен. И ми изписа Дуфастон(за това писах в темата за Дуфастона).
Въроса ми е дали това което е видял не е полип? Защото той каза че вероятно смущенията в цикъла са от хормонален дисбаланс вероятно(прогестерон) и ме пусна да си ходя. Аз обаче много не му вярвам, може би трябва да ида на вагинално УЗИ след като отшуми кървенето.... :?:
*
Кървене извън М
« Отговор #44 -: Февруари 14, 2006, 19:59:02 pm »
Мини маус, колко пъти и при кого ходи, за да ти третират раничката с лазер?
Препоръчително ли е това при нераждали жени? Четох тук, че раничка се третира със Солкожин /?-може да го изписвам неправилно/. Коя процедура е за предпочитане, посъветвайте ме, моля ви? При мен също се оказа, че кървенето е от раничка и се проявява от средата на цикъла /тъй като раничката била хормонално зависима/.
Благодаря предварително!!!
*
Кървене извън М
« Отговор #45 -: Февруари 14, 2006, 23:14:32 pm »
Цитат на: Alie
... Аз обаче много не му вярвам, може би трябва да ида на вагинално УЗИ след като отшуми кървенето.... :?:

Досега само на коремен ехограф ли са те гледали? Ако да, задължително си направи вагинален УЗ, защото кървенето може да се дължи на много неща. Едно, от които е точно ниския прогестерон, както е предположил гинекологът ти. Аз също страдах от кървене (по точно зацапване) в средата на цикъла. При мен се оказа късна овулация (по някой път и липса на такава), вследствие на което получавам удебеляване на лигавицата на матката и затова имах леко прокървяване, а след това и много обилна менструация. Според мен много зависи и какво е кървенето, дали е леко зацапване или е по-продължително като менструация. Обикновено лекарите не смятат зацапването като сериозен проблем. Поне при мен беше така.
Желая ти успех и дано по-скоро разбереш какво точно ти има, защото знам колко е притеснително. На мен ми отне повече от две години, за да разбера какъв е проблемът. Важно е да попаднеш на добър лекар и много добър ехографист. А пък дано всичко е напразно и да се окаже най-хубавото нещо - бебче.  
Късмет! :)
*
Кървене извън М
« Отговор #46 -: Февруари 15, 2006, 15:07:54 pm »
В тази връзка bori_st ще ми препоръчаш ли добър ехографист защото определено смятам да отида на още един лекар за да разбера точно какво ми има. Ако си от София разбира се. Мерси предварително.
*
Кървене извън М
« Отговор #47 -: Февруари 15, 2006, 15:48:39 pm »
Цитат на: Alie
В тази връзка bori_st ще ми препоръчаш ли добър ехографист защото определено смятам да отида на още един лекар за да разбера точно какво ми има. Ако си от София разбира се. Мерси предварително.

По препоръка на gabi32 ходя при д-р Тюфекчиева. Много съм доволна от нея, единственото лошо е, че се чака доста за преглед. Трябва да си запишеш час и приема минимум след месец, но има вариант да те види и след работно време, ако имаш търпението да изчакаш, защото не връща никой. Координатите и ги има на сайта на Зачатие.
*
Кървене извън М
« Отговор #48 -: Февруари 22, 2006, 00:38:44 am »
Привет и от мен! Искам да ви кажа че имах такова зацапване, понякога кафеникаво, понякога бледорозомо миналата година в продължение на половин година може би, а преди това също, но на неопределени периоди. Смених доста лекари, никой нищо не видя, никой не ми пусна талони за никакво изследване. Било "нещо хормонално". Една от лекарките даже ме успокои че това е нещо нормално, после каза че вижда миомен възел, което не било нещо притеснително. Аз така се подтиснах че се затворих и възприех за "обречена"....така близо година. През това време ту го имаше ту го нямаше това течение. Понякога по средата на цикъла, а друг път 4-5 дена преди да ми дойде и се усилваше.. като се сливаше с цикъла..
След което реших да действам. Отидох при друг лекар от типа "светило", той отхвърли миомата, не обърна внимание на течението, хвана се за болките в гърдите и в неговата лаборатория откриха висок пролактин....
Последва друг лекар, той пък се усъмни в достоверността на високия пролактин, повторихме изследването - нищо подобно, отхвърли миомата и започнахме ФМ - в 2 цикъла, при което ми поставяше и инжекция Прегнил. Незнам от внушение или от какво, но тези течения спряха. Все едно никога не ги е имало .....
Кървене извън М
« Отговор #49 -: Февруари 22, 2006, 09:35:41 am »
Цитат на: didiA
Мини маус, колко пъти и при кого ходи, за да ти третират раничката с лазер?
Препоръчително ли е това при нераждали жени? Четох тук, че раничка се третира със Солкожин /?-може да го изписвам неправилно/. Коя процедура е за предпочитане, посъветвайте ме, моля ви? При мен също се оказа, че кървенето е от раничка и се проявява от средата на цикъла /тъй като раничката била хормонално зависима/.
Благодаря предварително!!!

Зависи от раничката.../различни  са методите за третира/Пълен мит е това, че не трябва нераждали жени да горят ранички... :x
Как така е хормонално зависима твоята? Мисля, че не трябва да има въобще такава. Какви изследвания са ти направени?
Забелязала съм , че гинеколози масово карат пациентките да си купят киселината , после няколко разово ходене за горене и мият доволно ръце.Нали първо причината тряба да е ясна. :roll:
*
Кървене извън М
« Отговор #50 -: Февруари 22, 2006, 09:39:44 am »
А колко време след изгаряне на раничката не трябва да има бременност?
На мен ми казаха че ако я изгорят не трябва 6 месеца след това да забременявам!
Кървене извън М
« Отговор #51 -: Февруари 22, 2006, 10:43:43 am »
Цитат на: gabi
А колко време след изгаряне на раничката не трябва да има бременност?
На мен ми казаха че ако я изгорят не трябва 6 месеца след това да забременявам!

На мене ми казаха, че може след първата контролна цитонамазка, т.е. след 3 месеца да се бебеправи. :D
*

moly

зацапването
« Отговор #52 -: Февруари 22, 2006, 12:44:30 pm »
момичета, аз съм на клостил , днес ми  е 10 -ден от цикъла, като от 7-я ден имам розово зацапване съвсем леко. Някой може ли да каже на какво се дължи? Лекарката ми каза, че не било притеснително такива зацапвания. Аз в същото време бях на ски 1 седмица и дали може от това нещо да е станало- я умора, я от надморската височина?
Иначе утре ще си пусна една посявка и цито да видим има ли нещо друго
*
Кървене извън М
« Отговор #53 -: Февруари 22, 2006, 23:07:22 pm »
Здравейте!
Поради кървенето всеки месец в средата на цикъла, докторът ми направи колпоскопия, при което се видя, че кървенето идва от раничка. Последва биопсия и тъй като резултатите са добри, д-рът не ми е препоръчал засега обгаряне или третиране с лекарство. "Само ще я наблюдаваме."
А аз сама си задавах въпроса дали не е задължително раничката да бъде третирана по някакав начин, след което да се продължат процедурите за бебе???:roll:
Благодаря отново!