Помогнете с мнения
В началото на октомври бях на много слаба стимулация за икси на естествен / имаме и мъжки фактор/,но се наложи да прекратим преди процедурата.
На следващия цикъл ,отивайки ,за да започнем нова процедура ,се оказа че съм задържала фоликул.
Един месец пих целест 2*1 .
Вчера - 3 ден след противозачатъчните бях на преглед - гадта си стои.
Д-р Владимиров каза да продължа с Целест и предлага другия месец аспириране на кистата преди цикъла.
От прочетеното знам,че такава манипулация се препоръчва само при фоликулярна киста-каква е моята никой не може да знае предварително- нали така ?
Имам известни притеснения -и той каза ,че това е малко хлъзгав терен и има риск от инфекция и т.н ,което се овладява с антибиотици.
Имам две лапароскопии/ V.2007 и II.2008/ за кисти ,които много приличаха на шоколадови ,но хистологията отхвърли тази диагноза.Тогава не се повлияха от хормонални препарати и се наложи лапаро.
Д-р Владимиров казва ,че уповавайки се на хистологията и предишната картина ,може да разчитаме че не е ендо.
Дали да се насочвам пак към лапаро/ от което нямам вече никакви страхове/ или да пробваме с аспириране ?Д-ра каза,че все пак р-ето си е мое ,но той клони към аспириране.
Кое според вас би било по удачно?
Все пак при лапарото погледа е пълен / и имам страхове пак да не е ендомет./ ,но е и малко по -тежка като манипулация.
Благодаря ви.