0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: Свекърва ми идва пак....
« Отговор #80 -: Октомври 13, 2008, 10:03:01 am »

Не искам да съдя никого, и сигурно ще си умра възмутена и огорчена от това житейско правило. Защото да бъдеш майка, само когато имаш нужда от нещо, и само когато нареждаш и строяваш, и да бъдеш баба веднъж на три месеца, това не го разбирам и никога няма да го простя, макар да не съм пряко засегната.

Дай боже един ден да не правя същите грешки и простотии като моята свекърва например.  :x

И аз така като теб, Каси!и сигурна съм че не бихме се държали така с децата си!
*

daniski

• 550
  • Моят дар от Бог-Грант Даниел
« Отговор #81 -: Октомври 13, 2008, 18:22:47 pm »
О,пък аз даже си плащам да ме тормозят... :x
Колкото повече наближава декември,толкова повече ми се свива под лъжичката.Снощи преглеждах сайтовете за самолетни билети-нали ще требва да идва скоро.Колкото повече гледах толкова повече ми се свиваше,ама няма как-ще я посрещаме...Виж при нея е обратното-звучи все по-ведро и мощно-и вика-"колкото кажете-толкова ще стоя!Сега от нищо не ми пука,ставам американка...."
Мисля си-де да си такава да се ометеш за десетина дена... :lol:
Ей,като се сетя с какъв мерак и правех визата миналата година....
*

kassi

• *
  • 5258
  • Мама на трима
« Отговор #82 -: Октомври 13, 2008, 19:31:27 pm »
Колкото повече наближава декември,толкова повече ми се свива под лъжичката.

Ето това трябва да го преодолееш, познато ми е. Трудно е, но само ти страдаш, повярвай ми. А с теб и бебето ти. Не виждам как ще живееш с тази жена и с малко бебе, ако не се опиташ поне малко да я приемеш такава каквато е.  :?

София е нашето чудо! Благодаря ти, Наде!
*
« Отговор #83 -: Октомври 13, 2008, 22:35:17 pm »
Дай боже един ден да не правя същите грешки и простотии като моята свекърва например.  :x

Днес същото си казахме с приятелка...

Не, Каси, няма да сме като тях - знам, че си уверена в това за себе си, и аз също, както предполагам и всички момичета - аз ще се радвам на всички внучета, ще си ги събера при мен и всичките ще си ги гледам. Дай, Боже, повече! Все няма да им се наситя! А родителите им - нека се радват на зрелите си години и градят свободно...

Ех, каква оптимистка съм днес - и внучета и деца са в много голямо множествено число  :lol:
Особеност на огъня е, че гори независимо от посоката на вятъра!
*

kassi

• *
  • 5258
  • Мама на трима
« Отговор #84 -: Октомври 13, 2008, 22:48:45 pm »
За съжаление, много се заблуждаваш. Хората се променят, времената се менят, от съвсем друг ъгъл ще гледаш нещата, дай боже тогава. Ама да не говорим за толкова напред. Също така с времето се забравя. Никой не иска да бъде завършен егоист, но в крайна сметка става, нали?
Майка ми, винаги е казвала, че по-мило от внуче няма и че внуци се обичат повече от децата дори. Е, моята свекърва отвърна така: как ще обичам внуците си повече от децата си :?. Това е положението....

София е нашето чудо! Благодаря ти, Наде!
*

daniski

• 550
  • Моят дар от Бог-Грант Даниел
« Отговор #85 -: Октомври 14, 2008, 05:48:47 am »
Ами внуците се обичат повече,понеже напомнят на бабите за техните собствени деца и ги връщат във времето...Но ако си раждала и децата си ей така-щото си се оженила и си забременяла "от раз" и децата ти са били просто даденост,какво пък толкова специално нещо са внуците?Това е моето обяснение на нещата.Никой,страдал за деца не може да е безразличен после към внучетата си.Аз когато съм имала възможност,съм "проверявала" тази си теория и досега изключения няма.
И мен са ме отгледали по задължение,както и бившия ми съпруг.Имаме един син,на който бабите тази година му забравиха и рожденния ден.Не за пръв път.а и на двете е единственото внуче...
Моята свекърва е родила мъжа ми преждевременно,на 7 месеца.Бил е много слаб и едва се е хранел.Отгледала го е много трудно,но вместо обич,е предизвиквал в нея яд.Това са нейни думи,не мои.След което е правила 2 аборта с думите:"10 ще извадя,едно няма да родя вече!"
Съответно,не познава дъщеря му от първия брак.
Сега аз ще и повярвам колко много и с какъв трепет очаква моето бебе.Н-да.
Ми то ние в Америка сме си идиоти.Заради флуоризацията на водата. 8O

*
« Отговор #86 -: Октомври 14, 2008, 14:30:45 pm »
Не, Каси, за съжаление, не се заблуждавам. Наистина животът понякога прави хората егоисти. Дори, смятам, че лека-полека, заради лошото отношение или недостатъчното внимание на някои хора към мен, заради случващите ми се премеждия от една точка в моя живот, бях тръгнала по наклонената плоскост. Но аз си получих урока, преди това и 1-2 "предупреждения от Онзи горе"... Така че внимавам. Колкото и да не заслужават хората понякога добро отношение, колкото и да е трудно, и дори в собствен ущърб, важното е какво избираш и какъв искаш да бъдеш, още повече към близките си, които са целият ни свят. Всичко друго е суета, иначе просто сме пепел... Гадно казано, но е така! Това е моето верую и то ме определя.

Напълно подкрепям написаното от Даниски, мненията ни в това отношение съвпадат.
Особеност на огъня е, че гори независимо от посоката на вятъра!