0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

ronda

задължително ли е абразио след аборт?
« -: Февруари 21, 2006, 11:30:20 am »
Моля Ви, отговорете ми задължително ли се прави абразио след аборт? Има ли рискове? какво следва след абразиото?
*

Starlet

• 1937
  • Добротата ще спаси света!!!
Re: задължително ли е абразио след аборт?
« Отговор #1 -: Февруари 21, 2006, 12:01:10 pm »
Цитат на: ronda
Моля Ви, отговорете ми задължително ли се прави абразио след аборт? Има ли рискове? какво следва след абразиото?

Не е задължително това преценява лекарят след обстоен преглед. Рискове винаги има дори и като прекалиш с аспирина. Но трябва да се довериш на лекаря или ако му нямаш доверие го смени. След абразиото евентуално по преценка на лекаря следва медикаментозно лечение. Това е почти в 90% от случаите. Какъв е проблема при вас?
БЪДЕТЕ ОПТИМИСТИ, А НЕ ПЕСИМИСТИ!!!
*

ronda

« Отговор #2 -: Февруари 21, 2006, 12:13:17 pm »
не е ясно, след съмнения за извънматочна бременност, настъпи "спонтанен аборт", както ми обясни лекарката. Сега за "диагностика" ми каза да си направя абразио, но не мога да преценя рисковете и предимствата.
*

Starlet

• 1937
  • Добротата ще спаси света!!!
« Отговор #3 -: Февруари 21, 2006, 12:16:41 pm »
Цитат на: ronda
не е ясно, след съмнения за извънматочна бременност, настъпи "спонтанен аборт", както ми обясни лекарката. Сега за "диагностика" ми каза да си направя абразио, но не мога да преценя рисковете и предимствата.

Твоя проблем е като моя за съжаление. При предното ми забременяване при мен също последва спонтанен аборт. Според лекарите се бях изчистила почти като пристигнах при тях та побързаха да ми направят абразио за да могат да ми вземат проба за хистология. Как изключиха диагнозата извънматочна при теб?
БЪДЕТЕ ОПТИМИСТИ, А НЕ ПЕСИМИСТИ!!!
*

ronda

« Отговор #4 -: Февруари 21, 2006, 12:59:22 pm »
не са я отхвърлили - лекарката ми обясни,че  абразио е  необходимо, за да установи каква и къде е била бременността.
Моля те кажи ми повече за това абразио - да го правя ли, боли и и налага ли се хоспитализация.
*

z22

• *
  • 3293
  • мама на слънцa
« Отговор #5 -: Февруари 21, 2006, 13:05:26 pm »
на мен ми правиха абразио на 24.01 в МД-не боли,защото си със упойка.Аз се събудих направо в нещо като реанимация и имах болки като при цикъл.После пих една седмица антибиотик и това беше.Иначе ме приеха в болницата предния ден,но може и изобщо да не се наложи да лежиш там.При мен плода нямаше сърдечна дейност в 9г.с. и за това го махнаха,иначе не съм имала нито кървене,нито болки.
<br />
*

ronda

« Отговор #6 -: Февруари 21, 2006, 14:09:07 pm »
z22, колко време ти препоръчаха да изчакаш?
*

z22

• *
  • 3293
  • мама на слънцa
« Отговор #7 -: Февруари 21, 2006, 14:11:02 pm »
ми те първо имаха съмнение за моларна бременност и казаха 1г.,но от хистологията се разбра,че е била нормална.Аз още не съм ходила при лекаря,но бяха споменали за 3-6 месеца.
<br />