Това, че ти се появяват кисти не означава, че са ендометриозни. Трябва съдържанието в тях да е от кръв от ендометриума на матката /пак най-общо казано/. Освен това ендометриозните кисти не съм чувала да изчезват, напротив въпреки медикаментозно лечение /имам предвид противозачатъчни/ растат. Незнам кога ти е правена операцията, но ако е в близката година би следвало 100% да се е видяло , ако има ендометриоза. Във всеки случай бих ти препоръчала да се запознаеш добре с диагнозата ендометриоза и дори да ти останат съмнения да се насочиш към лекари в София за евентуална лапароскопия, за да може наистина да се прецени точно какво е и ако е необходимо да се оперира внимателно, по време на лапарото. Незнам дали си правила консултации и прегледи в София, но дори да не е ендометриоза от това, което пишеш си мисля, че ти трябва по квалифицирана помощ, защото както и в моя град лекарите не са специалисти по стеилитет. В Зачатие има много инфо за ендометриозата и за добри лекари. Това, което ти пиша са си мои мнения и може да греша за някои от нещата. Оперирана съм от ендометриоза и съм чела наистина много затова си позволявам да ти пиша. Каквото и да решиш ти желая да имаш късмет и нещата да вървят в добра за теб посока!