0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

baby_galq

• **
  • 63
  • Мечтите се сбъдват!
Правих си хормонални изследвания,всичко ми е в норма освен тестостерона-о,91,4-андростендион-11,2.Нямам цикъл,освен,ако не пия дуфастон ,за да ми дойде.Имам и повишено окосмяване. :oops:Пролактина ми е в норма.Има ли вероятност да имам аденом на хипофизата?И как може да се нормализират нивата на тези хормони?МОЛЯ за съвет,ако някой има сходни проблеми,да ми пише.Нещо май започвам да губя кураж.Благодаря предварително на включилите се.
« Последна редакция: Септември 26, 2008, 19:19:49 pm от baby_galq »
Никой не може да каже нищо конкретно без референтни стойности.
Даже и на лекар да представиш изследванията си и той ще иска референтни стойности.

А и без рерферентни стойности, тоест ако предположа какви са андростендиона ми се вижда много висок.

Моя андростендион също е висок, но по голяма стойност от 3,7 не е излизала, при горна граница 3,4.

Нивата могат да се нормализират с антиандрогенни лекарства, но да се задържат нормализирани след спиране на лекарствата е доста трудно.
Здравей!мисля че при аденом на хипофизата нивата на пролактин са доста над нормата.
Да не би да си с ПКЯ?
*

baby_galq

• **
  • 63
  • Мечтите се сбъдват!
Все още не съм наясно с диагнозата,имам час за доктор за 13.10.,тогава ще стане ясно,но просто исках да бъда подготвена за диагнозата и за сериозността й каквато и да е тя.Дано е нещо,което да мине само с медикаменти,за да се регулират хормоните.Искрено се надявам за това.
 Благодаря ви,момичета за отговорите.Желая ви късмет в начинанията. :bighug: :goodluck:
За да се потвърди диагнозата ПКЯ се правят редица хормонални изследвания и мисля че ехографския преглед не е достатъчен.При мен на ехографа всичко е наред обаче пак имам съмнения и затова пуснах наскоро определени хормони.Успех!
*

baby_galq

• **
  • 63
  • Мечтите се сбъдват!
Нямам проблем с яйчниците,в смисъл на прегледа с ехографа не се откри нищо.А от хормоналните изследвания само мъжките хормони са ми завишени.Мисля'че няма да е ПКЯ.Мерси,Мони.Успех и на теб! :wink:
« Последна редакция: Октомври 04, 2008, 14:53:33 pm от baby_galq »
Нямам проблем с яйчниците,в смисъл на прегледа с ехографа не се откри нищо.А от хормоналните изследвания само мъжките хормони са ми завишени.Мисля'че няма да е ПКЯ.Мерси,Мони.Успех и на теб! :wink:

Мисля че грешиш.

Казваш че нямаш цикъл освен ако не пиеш Дуфастон. Имаш високи мъжки хормони. Имаш окосмяване.
Не мисля че е правилно да отхвърлящ диагноза PCOS /ПКЯС/.

Това че видимо яйчниците ти точно в този момент не са поликистозни не говори нищо. Пък и дали са или не са поликистозни е относително понятие. Всеки лекар вижда различно.

Но ако предположим че не са поликистозни яйчниците ти в момента, критериите: нередовна менструация, окосмяване, високи мъжки хормони са напълно достатъчни за да имаш PCOS.
А пък и ако винаги си ги имала тези проблеми, а не от скоро нещата стават още по ясни.

Казвам ти аз какво мисля с цел да помогна ако мога. Иначе разбира се не задължавам никой с мнението си.
*

baby_galq

• **
  • 63
  • Мечтите се сбъдват!
Благодаря,Ивет!Може и да си права.Нодано не е много сериозен проблема.Желая ти много усмивки и късмет! :wink: