0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

gery_ch

• *
  • 11
  • Д-р Персенска,д-р Стаменов-благодаря Ви.
Здравейте,момичета.
Чета Ви много често, но все не се осмелявам да пиша.
Имам един въпрос към Вас.
Има ли от Вас забременели с една тръба/увредена ,с хидросалпингс,отстранена/ и т.н.?
Какъв е шанса,да се получи бременност при това положение на естествен цикъл?

Благодаря Ви предварително.
Няма прав път до мястотото, където си заслужава да отидем...
*
Здравей Гери,
ако останалата тръба няма увреждания възможността за нормално забременяване е голяма.
Тук сме доста момичета с по една тръба, забременели нормално и родили здрави бебета :)
Разгледай по-горе закованата тема "Статистиката на успеха".
*
Гери, както Стефи ти е писала, наистина има много момичета забременели спонтанно с една тръба, стига тя да е проходима и здрава. Аз вероятно съм един от последните примери, ще напиша историята си в статистика на успеха, но от суеверие изчаквам бебчето да се роди живо и здраво и тогава. Помня, че преди около година и половина /след операцията/, бях много отчаяна и обезверена и пуснах някъде из форума темичка за извънматочната бременност, тогава Стефито се включи с линк към своята история и това ме зареди с нова надежда, за което съм и безкрайно благодарна!  :bighug: Така, че мила Гери шанс винаги има, не се отчайвай, не се предавай и стискам палци скоро и ти да се похвалиш със сбъдване на своята мечта!  :crossfingers: :crossfingers: :crossfingers:

*
Здравей Гери!! Искам и аз да те обнадеждя, макар и не с лично моя история. Ето каква е тя - през 1984г. майка ми ражда мен, 1986 - извънматочна, отстранена дясна тръба. следват години опити..и така до 1990-1993, когато за 3 години ражда още две деца- моите луди братя :) Така че, мисля, надежда винаги има, трябва да вярваме!!
*
Здравей,мила :)

Аз съм един от примерите на момичета с една тръба, успешно спонтанно забременели и износили бременността си.Моята история я има в статистика на успеха.Така, че не се отчайвай и късмет от мен!
*
Здравей адашке, при мен едната тръба е запушена, но вече се радвам на моето бебче, така че има шанс и то доста голям! Стискам палци скоро и ти да се похвалиш с положителен тест. :)

Imagination sets the spirit free into a distant land of fantasy;
close your eyes and you will see within your mind there lays the key.

Почивай в мир мамо - обичаме те!
*

gery_ch

• *
  • 11
Прегръщам Ви и Ви целувам за куража, който ми давате.
Едната ми тръба е 100% проходима,другата 100%запушена,след ЦС.Имам много тежка операция от апандисит с перитонит като дете и съмнението на доктора е ,че там са ми я увредили,нооо и док.каза ,че може да е и хидросалпингс.Всички други изследвания са наред засега , но не се получава вече 9м,и започнах да се отчайвам.
Трябва ли да премахна увредената тръба?
Благодаря Ви
*
9м. не е толкова много време :)
ако тръбата няма хидросалпингс по принцип не пречи при една бременност.
*
Да, аз.
*
Аз забременях спонтанно с една тръба. Другата има огромен хидросалпингс. Съветвам те да се консултираш със специалист може да има друг проблем. 9 месеца не са много,но не е и малко. Зависи на колко години си.
*

gery_ch

• *
  • 11
Здравей,Bijou.
Правила съм изследвания на 6 хормона/пролактин,естрадиол,LH,testosteron,progesteron и др./,фоликулометрия 4 месеца-всичко е наред,имам много точна овулация с хубави фоликули/понякога са и два доминантни ,пукат се,хубава лигавица,микробиология на мен-вагинална и цервикална,на мъжа ми също и двете стерилни.Тест за хламидии също отрицателен.
ЦС с доказана запушена лява тръба,дясна проходима-пропуска без налягане.
Миналия месец правих стимулация със серофен,прегнил тайм,и утрогестан вагинално,но пак нищо не става.
Фоликули образувах 4месеца само от ляво,където е и здравата тръба,според док.ми е засегнат и десният яйчник...незнам,нямам проблем с цикълът ми на 28 дни,овулация 14 ден.
Какви други изследвания да направя?
Аз съм на 32год.Ти на спонтанен цикъл ли забременя ?
Благодаря предварително
« Последна редакция: Април 02, 2008, 20:31:14 pm от gery_ch »
*
А спермограма?
*
Здравей,Bijou.
Правила съм изследвания на 6 хормона/пролактин,естрадиол,LH,testosteron,progesteron и др./,фоликулометрия 4 месеца-всичко е наред,имам много точна овулация с хубави фоликули/понякога са и два доминантни ,пукат се,хубава лигавица,микробиология на мен-вагинална и цервикална,на мъжа ми също и двете стерилни.Тест за хламидии също отрицателен.
ЦС с доказана запушена лява тръба,дясна проходима-пропуска без налягане.
Миналия месец правих стимулация със серофен,прегнил тайм,и утрогестан вагинално,но пак нищо не става.
Фоликули образувах 4месеца само от ляво,където е и здравата тръба,според док.ми е засегнат и десният яйчник...незнам,нямам проблем с цикълът ми на 28 дни,овулация 14 ден.
Какви други изследвания да направя?
Аз съм на 32год.Ти на спонтанен цикъл ли забременя ?
Благодаря предварително

Гери, само да вметна, че аз имам цветна снимка на която и двете ми тръби не пропуснаха. Едната от самото начало, а другата в горната част пък вече имам две бременности. Та в твоя случай аз лично бих направила лапароскопия, аз лично не вярвам в резултатите от цветни снимки.

*

gery_ch

• *
  • 11
Забравих да кажа , че и спермограма имаме със седемдест милиона подвижни сперматозоиди.Нормална спермограма в клиника по стерилитет,но не е разширена по Крюгер.
Благодаря Ви
Имам приятелка която е с един яйчник, една тръба  и ендометриоза.
Направи едно ин витро - без успех и след 2 месеца забременя на естествен цикъл.
В момента има син на 8 месеца.
Надежда и късмет желая !! :bighug:
*
Re: Момичета-има ли мами забременели само с една тръба?
« Отговор #15 -: Септември 24, 2008, 21:55:26 pm »
Аз забременях с един яйчник и две запушени тръби, които изобщо не са пропуснали при лапароскопия! Така че момичета дерзайте! Все пак с една пропусклива тръба има много по-голям шанс! Но и всичко е до голяма доза късмет!!!
*

hameleon

• *
  • 27
  • Имам страхотен съпруг и едно прекрасно момченце.
« Отговор #16 -: Октомври 01, 2008, 10:11:36 am »
Здравей Гери, аз имах една извън маточна бременост при която ми премахнаха едната тръба.След няколко месеца ми откриха киста и трябваше да ми се премахне и яйчника към липсващата вече тръба. След 4 месеца забременях само с един яйчник и една тръба,но за нещастие в 3 месец се оказа че плода не се развива и се наложи отстраняването му. Сега след 5 месеца пак съм бременна, дано този път имаме късмет и всичко мине успешно през следващите 7-8 месеца.
Така че имай вяра и продължавай напред. Всичко е възможно стига човек да вярва. :crossfingers:
« Отговор #17 -: Октомври 02, 2008, 02:16:52 am »
И аз забременях с една тръба и един яйчник спонтанно.Успех!