0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Вграден хладилник/фризер
« -: Септември 23, 2008, 09:42:18 am »
Извинявам се, ако темата е пускана и преди, и ми е убягнала от погледа  :)
Ще избирам хладилник за вграждане с фризерна част.
Какво се гледа в случая, освен обема на полезната част и класа? Забелязвам, че са високи по 1.70-1.80, а фризерната им част е отдолу.Не е ли неудобно?
Търся всякакви мнения, препоръки и съвети за марки,и каквото се сетите.
Да имаш кураж не значи да не се страхуваш, а да си господар на страха си!
Re: Вграден хладилник/фризер
« Отговор #1 -: Септември 23, 2008, 09:47:32 am »
Това ,че фризерната част е отдолу е направено според мен за удобство-представи си да беше обратното.Особено както ние отваряме през минутка за хапване и биричка... :)
Иначе добре е да избереш хладилник с два мотора-отделни за фризерната и хладилната част.Така като не държиш нищо във фризера имаш възможнжст да го изключиш.
Препятствията са тези ужасни неща, които виждаш, когато не гледаш към целта си

*

Lisko

• *
  • 5448
  • Липсваш ми Бари:)
« Отговор #2 -: Септември 23, 2008, 10:07:20 am »
Това ,че фризерната част е отдолу е направено според мен за удобство-представи си да беше обратното.Особено както ние отваряме през минутка за хапване и биричка... :)
Иначе добре е да избереш хладилник с два мотора-отделни за фризерната и хладилната част.Така като не държиш нищо във фризера имаш възможнжст да го изключиш.

Напълно подкрепям.
*

nimika

• *
  • 3357
  • Да сме усмихнати , добри и слънчеви!
« Отговор #3 -: Септември 23, 2008, 11:42:33 am »
:balk_103:
нашият  не е вграден ,но е  именно с два мотора -клас А  -отдолу е  фризера, отгоре е хладилника  - и не виждам никакво неудобство -мисля че това разположение по  -удачното , а май не съм срещала обратния вариант.Гледай хладилната част  с какви  рафтчета и поставки искаш  да е  -стойка за  бутилки,   поставки за яйца -ей такива  дреболии.
успех в избора и с години  да ви служи.

« Отговор #4 -: Септември 23, 2008, 11:46:48 am »
Благодаря на всички ви!  :D
Трябва да се ориентирам бързичко.
« Отговор #5 -: Септември 23, 2008, 11:56:06 am »
Капке,
както са ти писали и другите, това, че фризера е отдолу е за удобство. Та нали фризера, все пак по-рядко го отваряме и съответно по-рядко ще ти се налага да се навеждаш и "да му се покланяш". Едва ли, обичаш да правиш подобни упражнения за кръста си. А хладилника ще ти бъде отгоре и ще е на нивото на ръцете ти, та няма да се налага да се навеждаш много, много.
Това, което ти препоръчват - да е с два агрегата е по-добре, определено. Но пък в този случай и цената скача доста. Аз имам Едеса с един агрегат. Върши работа, вече е на 9 години и половина. А тук на мъжа ми хладилникът е Горене, по-нов е и също върши добра работа. Първият е с пластмасови рафтове, а вторият - със стъклени.

Успех в избора!

Бъдете добри и не губете кураж! :)
*

julia_m

• 665
  • Най-хубавото нещо тепърва предстои :)
« Отговор #6 -: Септември 23, 2008, 12:47:40 pm »
Зависи каква сума си приготвила за хладилника, но определено е по-добре да бъде с два компресора/по-скъпия вариант, но пък разликата е с около 100лв/, също така със система но-фрост или с функция за саморазмразяване. Нашия е Elektrolux, не е вграден, но те имат модели и за вграждане. Пак е така с фризер отдолу, от както сме го купили повече от година нито веднъж не съм размразявала хладилната част, защото се саморазмразява, което е много хубаво и практично. Също така е с два компресора, което е голямо удобство, ако решиш да размразяваш едното гасиш само едната част, освен това когато решиш да пътуваш някъде за по-дълго, изпразваш и изключваш хладилника, пък фризера, ако е пълен си работи и обратното. Успех с избора :)

« Отговор #7 -: Септември 23, 2008, 14:40:47 pm »
Капке,
както са ти писали и другите, това, че фризера е отдолу е за удобство. Та нали фризера, все пак по-рядко го отваряме и съответно по-рядко ще ти се налага да се навеждаш и "да му се покланяш".

Абе уж съм 1.75 и все си представям как се заливам с нещо от най-горния ред  :lol: .
В момента сме с Korting, много е добър,4 година ни съм го чула,ни съм го размразявала,ни нищо Но в новия апт. ще вграждаме.

Също така е с два компресора, което е голямо удобство, ако решиш да размразяваш едното гасиш само едната част, освен това когато решиш да пътуваш някъде за по-дълго, изпразваш и изключваш хладилника, пък фризера, ако е пълен си работи и обратното. Успех с избора :)

Ей това много правдиво звучи.  :D

Благодаря ви момичета!  :bighug: