0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Моля за коментар! (хормони - бел. мод.)
« -: Август 20, 2008, 09:50:55 am »
 Здравейте. Моля за уточнение от знаещи и минали през изследване на TSH, FT3, FT4, Prolaktin и другите хормони свързани с евентуалните нарушения на щитовидната жлеза. Реших да си направя изследване и изчитайки доста материал разбрах, че трябва да се пуснат 3-5 ден от МЦ. Тъй като моето джи пи ми каза, че не може да ми назначи тези изследвания, ще си ги заплатя, за да видя дали ще се потвърдят съмненията, които имам. И така.... въпроса е следния. 3-5 дни от първия ден на МЦ или 3-5 дни след като ми свърши, трябва да отида и да направя изследванията?  Благодаря предварително на тези, които ще ми помогнат да се ориентирам!
Re: Моля за уточнение от знаещи....
« Отговор #1 -: Август 20, 2008, 09:54:53 am »
3-5 ден от началото на МЦ се изследват половите хормони - LH, FSH. За хормоните на щитовидната жлеза и за пролактина мисля, че няма значение на кой ден от МЦ ги пускаш
*

Марина75

• 3039
  • Скоро и ние ще бъдем родители!Вярваме в това!
« Отговор #2 -: Август 20, 2008, 10:05:57 am »
3-5 ден от началото на МЦ се изследват половите хормони - LH, FSH. За хормоните на щитовидната жлеза и за пролактина мисля, че няма значение на кой ден от МЦ ги пускаш
Но джипито ти може да ти даде направление за ендокринолог и той да ти даде направл.за хормони,по принцип джипитата не могат да издават направл.за хормони.Аз поне така направих и спестих някой лев,та нали за това се осигуряваме,сега като правя контролни на Пролактин и ТСХ ,понеже не са в норма,си ги плащам не ходя за направление,но първоначално имах 8 да изследвам и направл.ми беше добре дошло.Търси си правата.

"Преживените трудности не определят живота ти, а те научават да бъдеш победител!"
*
« Отговор #3 -: Август 20, 2008, 10:09:26 am »
TSH, FT3, FT4-може по всяко време на цикъла да изледваш,на гладно сутрин и без кафе.
Пролакина-също има изисквания преди изследването-трябва да лежиш половин час преди изследването.
Ето и още инфо за пролактина-
Цитат
Пролактина се изследва по специално - не трябва да си имала сексуален контакт предишната вечер, да не си яла тлъсти меса, да не си приемала алкохол, да не си извършвала тежко физическо натоварване и да не си пипаш гърдите  . Взема се на гладно и без кафета..
« Последна редакция: Август 20, 2008, 10:12:04 am от mpia »
« Отговор #4 -: Август 20, 2008, 10:14:22 am »
Благодаря ви, момичета. Тъй като ми наближава МЦ, ще улуча срока. Джи пи-то ми пусна изследвания на кръвта и всичко беше "отлично" според него. Казах му за съмненията, които имам и да, вярно е че той не може да ми даде направление за тях, но не ме изпрати при ендокринолог. Гинеколога при които ме прати, обаче излизаше в отпуск. И за да не се тревожа, ще си ги платя. Желая ви хубав и успешен ден!
*

Vali :)

• 1376
  • Вярата и надеждата винаги са с мен!
« Отговор #5 -: Август 20, 2008, 15:47:19 pm »
За хормоните на щитовидната,аз изследвам ТСХ,ФТ3,ТФ4 И АНТИ ТПО.
Като най- важни са ТСХ и ФТ3/били в пряка връзка,така ми каза ендокриноложката/.
Изследвам ги по всяко време през цикъла ,по възможност гладна и жадна,но това си моя приумица.
Чувала съм само,че  е хубаво без кафе,а иначе може да си пил и ял друго
Успех ти желая! :D

Д-р Стаменов,обичаме ви!
Моля за коментар! (хормони - бел. мод.)
« Отговор #6 -: Август 22, 2008, 21:01:36 pm »
Днес си взех резултатите от хормоните. Лекарят каза, че всичко е наред, но аз имам нужда от вашето мнение. изследването е направено на 4 ден от цикъла.

Моите резултати                    Норма
LH - 10,8                         0,8-10,5
FSH - 10,6                        3-12
Estradiol - 70,2                  30-120
Progesteron - 0,21                0,2-1,4
Testosteron - 2,6                 0,5-4,2

Моля за Вашето мнение. Благодаря!
« Последна редакция: Август 23, 2008, 21:56:01 pm от rally_pat »
Re: Моля за коментар!
« Отговор #7 -: Август 23, 2008, 17:19:09 pm »
Всичко изглежда съвсем нормално
Моля за коментар! Готови резултати!(хормони - бел. мод.)
« Отговор #8 -: Септември 23, 2008, 16:24:34 pm »
Здравейте, момичета. Днес си направих изследването на хормоните. Предстои ми консултация с доктор, но ще напиша резултатите, за да получа и вашия коментар.
Пети ден от МЦ.
Моят резултат                   Граници
FT3 - 2.49 pg/ml              1,40-4,20
FT4 - 1.07 ng/dl              0.71-1.85
TSH - 1.858 ulU/ml            0.49-4.67
LH - 5.20 mlU/ml              Ж(ф.1-18,л.0,40-20)
Prolactin - 19.17 ng/ml       Ж(1,39-24,20)
FSH - 8.29 mlU/ml             Ж(ф.4-13,л.2-13)
Testosteron - 0.33 ng/ml      Ж(0,05-0,73)

Според мен изглеждат нормално!?