0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

    evro

  • *****
  • 5167
  • Мъдростта се побира в две думи Търпение и Надежда!
http://news.plovdiv24.com/56784.html

Тридневен конгрес за технологии "Ин витро" на изложбата "Медикус, Денто, Галения"

Представяне на технологии, клиники и медикаменти за борба със стерилитета е най-новият проект, който се осъществява в рамките на международната изложба „МЕДИКУС, ДЕНТО, ГАЛЕНИЯ". Нейното 14-о издание ще се проведе от 22 до 25.10.2008 г. в Международен панаир Пловдив. Наред с традиционните участници от областта на медицината и стоматологията, ще бъдат презентирани фондации, клиники и фармацевтични компании, които са насочили своите усилия към подобряване на репродуктивното здраве.

На тази тема е посветен конгрес, който ще продължи 3 дни. Първият е определен за дискусии на тема „Изработване на стратегии за решаване на репродуктивни проблеми". В кръглата маса ще се включат представители на Министерството на здравеопазването, Националната здравно-осигурителна каса, фондация „Искам бебе", сдружение „Зачатие", Българската асоциация по стерилитет и репродуктивно здраве, както и пациенти. Трите неправителствени организации са партньори на Международен панаир Пловдив в новия проект, с който в изложбата „МЕДИКУС, ДЕНТО, ГАЛЕНИЯ" ще бъде добавен сегмент „Акушерство и гинекология".

Вторият ден на конгреса е за обучение на общопрактикуващи лекари по проблемите на безплодието. Ще бъдат презентирани медикаменти срещу мъжки стерилитет. Лекари от известни клиники, използващи „ин витро"-технологии, ще дават безплатни консултации за пациенти по документи през третия ден, а посетителите ще могат да се запознаят с постиженията на водещи лечебни заведения и фармацевтични компании.
Темата „Акушерство и гинекология" ще обогати международната изложба „МЕДИКУС, ДЕНТО, ГАЛЕНИЯ", в която обичайно участват компании от над 35 държави. И на нейното тазгодишно издание най-силно ще се представи секторът „Стоматология" с нови услуги за пациентите, продукти и оборудване за кабинети и клиники. В рамките на „МЕДИКУС, ДЕНТО, ГАЛЕНИЯ 2008" ще се проведе и 4-ият международен конгрес по възстановителна дентална медицина. Форумът е един от основните акценти на изложбата, където изявени специалисти и фирми представят нови методи в тази област.


Източник: News.Plovdiv24.bg     12:20 / 27.08.2008

Те осмислят живота ни!

Ако опитът ми е от ползва поне за един човек - това е смисъла на присъствието ми (отново и понякога) evro_angelova@yahoo.com
*

    Мели

  • Д-р Мариела Даскалова
  • *
  • 12161
  • Timeo Danaos et dona ferentes
Re: "Медикус, Денто, Галения", Международен панаир Пловдив
« Отговор #1 -: Септември 13, 2008, 11:42:06 am »
http://www.zachatie.org/index.php?option=com_content&task=view&id=885&Itemid=31

Форум „Профилактика на репродуктивното здраве” ще се проведе от 22 до 24 октомври 2008 година. Той ще се осъществи за първи път в рамките на международната изложба „Медикус, Денто, Галения”.
Организира се от Международен панаир Пловдив с подкрепата на:

Българска асоциация по стерилитет и репродуктивно здраве

Сдружение „Зачатие”
 
Фондация „Искам бебе"
По време на форума ще имат възможност да се представят:

§         клиники и центрове за репродуктивно здраве

§         медико-диагностични лаборатории

§         фармацевтични компании и медикаменти

§         производители и вносители на апаратура.

Проявата е посветена на профилактиката и лечението на стерилитета при двата пола. Тя ще включва дискусии, презентации и консултации, за да обхване възможно най-широк периметър от проблеми и решения, свързани със съхраняването и възстановяването на  репродуктивното здраве.

Форумът ще се реализира в 3 модула:

Ø      Дискусии на тема „Изработване на стратегия за решаване на  репродуктивни проблеми”. В кръглата маса ще се включат представители на институции, браншови сдружения и пациенти.

Ø      Обучение на общопрактикуващи лекари по проблемите на стерилитета. В тази секция са предвидени и презентации на медикаменти срещу мъжки стерилитет.

Ø      Консултации за пациенти, насочени към лечение на безплодието и прилагане на нови репродуктивни методи.  В този модул ще бъдат представени постижения на водещи медицински заведения и фармацевтични компании.

Новият сегмент   „Акушерство и гинекология” ще обогати международната изложба „Медикус, Денто, Галения”, в която обичайно участват компании от над 35 държави. Нейното 14-то издание ще се проведе от 22 до 25 октомври 2008 г. в Международен панаир Пловдив.

 
Повече информация и заявки за участие на

тел.:  032/90 35 47

факс: 032/90 24 32

e-mail: d.ivanova@fair.bg


"Намирал съм смисъл в живота, радост и щастие само тогава, когато съм можал да направя нещо добро, да бъда полезен на народа си, на бедните, на страдащите. Богатството, спечелено с честен труд, трябва да служи човеку, за да върши добри и полезни дела."
Димитър Кудоглу
*

    kassi

  • *
  • 5258
  • Мама на трима
Re: "Медикус, Денто, Галения", Международен панаир Пловдив
« Отговор #2 -: Септември 13, 2008, 23:02:29 pm »
Страхотна инициатива. Благодаря за информацията. Ще чакаме отзиви.  :D Пожелавам успех!


София е нашето чудо! Благодаря ти, Наде!