0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Agnus Castus
« Отговор #20 -: Април 07, 2005, 09:44:45 am »
Цитат на: Anonymous
Tifani, а по колко се пие Витекс-а и знаеш ли дали може да се смесва с други билки.

На опаковката пише 3-6 таблетки дневно /На Витекса на Хербамедика/, а дали може да се смесва с други билки - не знам. Консултирай се с някой фитотерапевт - той би трябвало да знае какво е взаимодействието с други билки.
*

neliso

Agnus Castus
« Отговор #21 -: Май 27, 2005, 12:05:30 pm »
момичета аз съм от Пловдив и обиколих много аптеки за витекс но някои дори не са и чували за тези билки ако някои знае къде мога да го намеря в пловдив ще му бъда благодарна
Agnus Castus
« Отговор #22 -: Май 27, 2005, 13:11:06 pm »
Витекса се съдържа в някакъв билков препарат-Фемикур мисля че се казва, предназначен за регулиране на хормоните, или ако зададеш тъсене на витекс в гугъла ще ти изкочат още доста такива билкови препарати, които съсъ сигурност са широкоразпостранени в аптеките.
url=http://www.zachatie.org/drz2010][/url]
*

Deja

Vitex
« Отговор #23 -: Юни 06, 2006, 17:20:35 pm »
Здравейте! Аз прочетох много за витекса и също ми казаха, че тези на херба медика( д-р тошков) нямат ефект. но намерих един продукт на фирмата фортекс, казва се Агнес-така са кръстили витекса дефакто. Купих си го и ще го пробвам. надявам се да е по-истинско от херба медика-така поне твърдят фармацевтите. Успех!
Agnus Castus
« Отговор #24 -: Юни 06, 2006, 22:29:00 pm »
И аз намерих в нета информация за АГНЕС. Питах в аптеката и ми казаха, че има такива хапчета ( съдържат Витекс ). Ако ги поръчам ще ми ги доставят, нямат ги в наличност. Мисля, че са на фирмата производител на Цигапана. Струват около 9-10 лв. май бяха 60 бройки.
Мисля да си ги поръчам за регулиране на пролактина, но се чудя като пия бромокриптин, как ще ми се отрази???
Първо ще говоря с ендокриноложката, дано да е чувала за тази билка :wink:

Agnus Castus
« Отговор #25 -: Юни 07, 2006, 13:14:53 pm »
Момичета, а тази билка може ли да се използва за намаляване на много силна напрегнатост и болезненост на гърдите, които предполагам се дължат на високия ми пролактин. В момента пия бромокриптин, но ако мога да го заменя с нещо на билкова основа, не бих се поколебала.
А ето и една интересна статия: http://www.biberonbg.com/info/forbaby.htm

Всеки край е едно ново начало!
Човек е толкова голям, колкотo са големи мечтите му!
Agnus Castus
« Отговор #26 -: Юни 07, 2006, 20:28:38 pm »
ТУК може да прочетете за АГНЕС http://www.fortex.bg/content/e14/e1090/e1095/index_BG.html

Agnus Castus
« Отговор #27 -: Юни 09, 2006, 08:04:15 am »
Абе всичко много хубаво за тези витамини, ама защо никъде не мога да си ги намеря??? В една аптека само ми предложиха някакви от 45 лв :?
Agnus Castus
« Отговор #28 -: Юни 09, 2006, 17:50:46 pm »
Mari_Pz, АГНЕС не се витамини, а екстракт от билката ВИТЕКС.
В Бургас ги намерих в няколко аптеки, а в други ми казаха, че могат да доставят по поръчка. Струват около 8-9 лева.
Попитай и в други аптеки, ако трябва разпечатай как изглежда опаковката и им покажи :wink:

Agnus Castus
« Отговор #29 -: Юни 21, 2006, 20:19:48 pm »
Момичета, купих си го този Агнес ( Vitex Agnus Castus) на фирма Фортекс.
Като си видях резултатите от хормоните и реших да пробвам с тази билка Витекс.
Хапчетата ще стигнат за 2 месеца. После ще докладвам за резултата :wink:

Re: Agnus Castus
« Отговор #30 -: Юли 01, 2006, 18:13:57 pm »
Здравейте момичета. Досега не бях писала във форума и вече се престраших. Аз съм със 6 годишен стерилитет. След много ходене по мъките, изследвани, хормони и цветна снимка, една гинеколожка се сети да ме прати на ендокринолог. Там ми откриха много висок пролактин. Последва ЯМР и се оказа, че имам микроаденом на хипофизата /3 мм/. Изписаха ми бромокриптин 2 пъти по 1 на ден. Вече ги пия 4 месеца. Като четах статии във форума открих и други момичета с повишен пролактин. Тогава разбрах за тази билка Витекс, намерих в аптеката препарата Агнес и 3 месеца и половина мече пия от Агнес. Засега няма резултата, който искам ylinfant, но се надявам да успея. Ако някой от вас има повишен пролактин, моля да сподели опита си, с какво се лекува и дали е успяла. Благодаря ви предварително.
И на нашата улица ще изгрее слънце!!!

« Отговор #31 -: Август 15, 2008, 14:56:41 pm »
Имам завишен LH, предполагам витекса не е за мен...
Let it rain, let it rain, make my pain go away,
In my brain, let it rain, let it rain,
All this pain in my brain, oh, it drives me insane
In God's name all this pain is a shame
*

karrii

• *
  • 47
  • Вярвам в Мечтите
« Отговор #32 -: Август 23, 2008, 22:05:16 pm »
нещо немога да разбера може ли  Агнес да се приема заедно с лекарства?
аз съм на достинекс половин таблетка на четири дни
мога ли да взимам и билките?