0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

Vali :)

• 1376
  • Вярата и надеждата винаги са с мен!
Правих изследвания на 15.01 .08.По съвет на моя мила приятелка /съфорумка тук/,си направих днес нови .Оооо  чудо!Януари ТСХ е 1.09 ,днес е 0.5?,да има въпрос накрая!
Референтните са от 0.27 до 4.20.ФТ3 януари е било 4.1 ,сега е 3.97 при референтни 2.8-7.1.И сега на финала АНТИ ТПО януари 260 ,сега 333.8 при референтни от 0.00 до 0.34.Пия селен и аспирин протект става вече почти година ,а по съвет на доктора ,който ще ми прави 2 опит спрях аспирина този месец.Според него една от причините да имам кисти въпреки приема на противозачатачни е той!
Сега говорих и с ендокриноложката и тя ми каза:
"Високите дози на елтирокс/пия 75/ водят до хиперфункция на щитовидната и от там се покачвали антителата и унищожавали щитовидната жлеза/клетките и/!
Сега ми корЕгира дозата докрая на месеца да редувам 75 на 5о ,а следващия 2 дни на 75 и един на 50!
Спирам и Селена от днес.Така каза ендокриноложката.При мен тази терапия не влияе.Споделям нейното мнение по този въпрос.
"Терапията със Селен се прилага първоначално в САЩ,където подложените на лечение на 50% се повлияват добре.Но,това се касае за район беден на селен,хора с променен хранителен режим и начин на живот.В България  се прилага на сляпо и има ефект отново ,но не върху всеки."    Т.е. при мен ,НЕ!
Има ли някой с такива мутиращи истории като мен?
То не беше поникнали тръби,поникнал яйчник и какво ли още да чакам?
Иначе съм страшно доволна от моята ендокриноложка.Винаги ми обяснява всичко и дано не съм сътворила някой бисер от нейните думи.Чудесен специалист е!
Споделете някакъв  полужителен опит с понижаването на тези антитела :(
« Последна редакция: Август 23, 2008, 21:57:54 pm от rally_pat »

Д-р Стаменов,обичаме ви!
*
Re: Нов коментар и за мен ,моля Ви!
« Отговор #1 -: Август 19, 2008, 22:20:10 pm »
Аз няма да коментирам -все пак всичко е възможно.Но какво означава "хора с променен хранителен режим"??Хора ,които са постоянно на диета (като мен)?
*

• 1376
« Отговор #2 -: Август 19, 2008, 23:16:45 pm »
Предполагам ,че визира хора употребяващи по- често храни богати на селен или знам ли?

Д-р Стаменов,обичаме ви!
*
« Отговор #3 -: Август 20, 2008, 19:34:57 pm »
Иначе съм страшно доволна от моята ендокриноложка.Винаги ми обяснява всичко и дано не съм сътворила някой бисер от нейните думи.Чудесен специалист е!

А коя е тази ендокриноложка?
*

• 1376
« Отговор #4 -: Август 20, 2008, 19:46:25 pm »
Оля Сарджева :)

Д-р Стаменов,обичаме ви!
*
« Отговор #5 -: Август 20, 2008, 21:50:10 pm »
 Аз съм със завишени антитела, а TSH преди три месеца ми беше 2.8.По препоръка на доц.Конова във Варна ходя при проф. Коева. Тя ми предписа еутирокс 50 и за месец падна на 1.2. След това ходих при д-р Тодорова в Плевен, която ми предписа за антителата едни капки, хомеопатични - Lymphomyosot, каза че антителата се влияят добре от тях, също и аспирин и селен. След едномесечен прием на тези трите, също и еутирокса, TSH ми е 1.8, а антителата паднаха съвсем малко, почти незначително. Май ако намалиш едното и се повишава другото. Но за сега продължавам с всички лекарства.