Момичета дайте съвет какво да правя.Мойта история е следната:
Майка ми е с СПКЯ,а сестра ми е с Хашимото.Аз съм на 26 години и досега нямах проблеми със здравето.От 17 годишна пия анти бебе хапчета и на 24 годишна възраст след като ги спрях след 4 месеца забременях
.После отново започнах с анти бебе хапчетата,но уви наднорменото тегло след бремеността си остана,въпреки диетата,появи се и нежеланото окосмяване на корема,по лицето,по гърдите,започна да капе косата
.На редовните прегледи при гинеколога не се виждаше нищо и тя само казваше да продължавам с Линданет 30.Преди няколко месеца спрях хапчетата с надеждата да си направим ново бебе и проблемите се задълбочиха.Цикъла стана абсолютно нередовен,на повече от 30 дни,което никога не се е случвало преди.И сега следкато минават вече 45 дни от последния отидох на гинеколог и цъфнах............на трансвагиналния ехограф се виждаше единия ми яйчник като грозд,а другия добре.Докторката каза ,че кистите все пак са малки 35 мм и единственото ,което ми назначи е CHLOE 28 за три месеца.Чудя се дали това е достатъчно?Тук чета за толкова много други неща,които се изследват,а тя нищо неми каза за тях.Аз така и така утре ще си пусна теста за инсулинова резистентност и хормоните за щитовидната жлеза,обаче се чудя има ли смисъл да пускам тези за яйчниците като започвам лечение с анти бебе хапчета,те няма ли да повлияят на резултатите?А и три месеца лечение не е ли твърде малко?
Благодаря предварително за всички отговори.