Не е чак толкова добра комбинация, тоя черен дроб не ни е даден за един ден, трябва да си го ползваме до края на живота, а Низоралът въобще не му се отразява добре.
То всъщност няма друг антибиотик срещу Кандида освен Нистатин, и той е ефективен само в огромни дози, заради слабото стомашно и чревно всмукване, скъп е за производство и за това е скъп и като цена и вече има устойчиви кандиди срещу него, всички останали средства са химиотерапевтици, като Флуконазолът е един от най-модерните, и в сравнение с Низорала(кетоконазол) е като космически кораб в сравнение с каруца. Низоралът вече си изживя времето, не вярвам да има някоя да се е излекувала окончателно от гъби с Низорал в последно време, може само временно да ги подтисне и толкова и понеже гъбите си изграждат устойчивост срещу химиотерапевтиците, всеки следващ път на приложение е с все по-малък ефект.
Аз съм ходила на гинеколози в началото, които вместо да ме излекуват ме забатачиха повече, като ми предписваха неподходящи антибиотици, докато не посетих Доц. Маркова, когато още не се занимаваше с инвитро, която ми предписа сравнително адекватно лечение, но още флуконазолът не беше излязъл на пазара и ми каза че щом съм сестра и непрекъснато съм сред антибиотици ще си страдам цял живот. Докато не се консултирах с кожен лекар след години в болницата където работя и той ми предписа терапията.