0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

naiema

• 998
  • Да бъдем силни и последователни в борбата!
тест за бременност-бабина рецепта
« -: Февруари 07, 2006, 15:08:48 pm »
Момичета,от както се помня този "тест",нямам идея как съм го научила нито дали е ефикасен.Сега ще го споделя с вас. :D Значи "домашен тест за бременност":
Изчурквате се в чаша.И слагате вътре лъжичка сода бикарбонат.Ако содата се пени / + /,в противен случай / - /.
Моя опит с тази рецепта е следния.Винаги е бил / - /,т.е.содата не се пени.Единствено първия месец на приема на бромкриптин след 10-дневно закъснение на цикъла имах разпенена сода.Но така или иначе ми дойде на 11 ден.
Би ми било интересно ако има бременни момичета,които решат да пробват метода и да пишат.
« Отговор #1 -: Февруари 07, 2006, 15:16:48 pm »
Струва ми се, че в случая се цели да се установи рН на урината. И не ми звучи вероятно  :cry:

Хайде, наистина, бременните да го направят и да пишат, много ми е интересно  :D
« Отговор #2 -: Февруари 07, 2006, 15:17:22 pm »
Аз съм го чувала. Благодаря, че го припомни. Нищо чудно и да има някаква истина. Ще питам една позната, която току-що е разбрала че е бременна и ще я помоля да отговори.
« Отговор #3 -: Февруари 07, 2006, 15:50:44 pm »
Някой беше писал, че опитал да "тества" мъжа си, който се оказа бременен  :lol:
*

naiema

• 998
« Отговор #4 -: Февруари 07, 2006, 15:51:16 pm »
Питай,Теди!И аз съм много любопитна! :balk_70:
*

Scmupsipooh

« Отговор #5 -: Февруари 07, 2006, 16:33:07 pm »
Тествах :)
Резултата - или не съм бременна (ще видим в четвъртък) или теста не върши работа, или пишото е много разредено (през 30-40 мин скачам до мястото)...най-лошото, че ми треперят ръцете като за светотвно и разлях чашката из банята   :oops:
*

Shmusipooh

« Отговор #6 -: Февруари 07, 2006, 16:39:09 pm »
Забравих да кажа - в края на миналата седмица имам 3 от другите тестове с положителен резултат, но не вярвам докато не видя на живо..., че ако може и да пипна...
*
« Отговор #7 -: Февруари 07, 2006, 16:48:44 pm »
Опитайте с жабок - действа безотказно! :lol:
За содата не знам, но моята приятелка го е правила и каза, че е получила положително - пенлив резултат. Още като живеехме заедно в студентските си години сме говорили за това и след като забременя е решила да провери. :) Аз лично съм скептично настроена към този тест, ако мога така да го нарека.
*
« Отговор #8 -: Февруари 08, 2006, 01:05:07 am »
Аз съм го пробвала и е вярно.
*

mini

• *
  • 8160
  • purple addicted
« Отговор #9 -: Февруари 08, 2006, 07:27:27 am »
И аз, навремето  :lol: .Никога не се е пенил, ама и никога не съм била бременна.
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."
"Прекалено много хора харчат пари, които не са спечелили, за да си купят неща, които не им трябват, за да впечатлят хора, които не харесват" Уил Смит
*

naiema

• 998
« Отговор #10 -: Февруари 08, 2006, 08:18:57 am »
Shmusipooh,пожелавам ти утре да се похвалиш,че бременноста е факт.А това ,че содата не се е разпенила,майната му.Не унивай.Просто ми беше любопитно има ли нещо вярно в това.Знам го от години,но никога не съм се сетила бременна приятелка да го тества.Затова реших да го пусна във форума.Общо взето от чисто любопитство! :D  :P  :D  :P  :D   :P
*

manhattan

• 1439
  • Друго нe трябва, три думи само: "Добре съм, мамо."
« Отговор #11 -: Февруари 08, 2006, 10:58:31 am »
бе чак пък да се разпени :roll: като го разбърках се появи лееека пяна, но содата с всякаква по-кисела среда ще се поразпени :oops: я си пишкайте върху лентичките :bfp:
*
« Отговор #12 -: Февруари 08, 2006, 12:41:08 pm »
Иаз туко що го направих но не се пени а тестовете са ми положителни а илекар ме гледа явно пененето не зависи от бременността а о нещо друго
*

naiema

• 998
« Отговор #13 -: Февруари 09, 2006, 10:26:55 am »
Честита бременност,мила!Нека тя е безпроблеммна и родиш едно здраво бебче!