0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Ниско телесно тегло в 20 г.с.?
« -: Юли 28, 2008, 19:19:31 pm »
Здравейте!
Сигурно ще ви се види бял кахър, но днес вече наистина се уплаших - в 20 г.с съм, а като се качих на кантара, се оказа, че отново съм си на същите килограми както преди бременността. Забременях на 53 и още са толкова. А не е да не се дохранвам - ям си! И нещо като корем имам. 

По-лошото е, че нямам сили за нищо и цветът на кожата ми е ... ами, простете за сравнението, но по-точно не ми хрумва - като на труп. Не е бледа, даже не и прозрачна - призрачна е. Лекарят, който ме следи, ме прати на изследвания, казва - това е анемия, няма какво друго да е. Но аз знам, че анемията и килограмите нямат много общо - може да си с наднормено тегло и пак да я имаш.

Та, въпросът ми е - на някого от вас случвало ли се е да не помръдне толкова дълго време откъм килогрми по време на бременност? Боя се да не е за сметка на бебето - нали теглото се покачва и от матка, плод, амниотична течност, увеличено количество кръв и т.н, не задължително от натрупване на тлъстина.
Благодаря ви много!
« Последна редакция: Юли 28, 2008, 19:36:41 pm от Saule_Nova »
*

    Nina

  • *****
  • 2643
  • Понякога седя и мисля, понякога само седя...
Re: Ниско телесно тегло в 20 г.с.?
« Отговор #1 -: Юли 28, 2008, 21:45:22 pm »
Сигурно си чела доста из нет-а, аз намерих това:

http://www.predainatatak.bg/news/about107.html

Ти през първия триместър имаше ли проблеми с гадене, повръщане и т.н.? Защото някои бременни дори отслабват през първия триместър, но тогава не е за сметка на бебето.

Сигурна съм, че добре и така пожелавам, но според док. как се развива бебчо?

Мога да ти кажа само, че многото качени килограми не означава, че са за бебето. Аз качих около 25-27 кг., но моето бебе, дори и преносено се роди 2 650, сравнително ниско, макар и в границите на нормалното тегло.

Направи си изследванията, които ти е назначил лекаря, а защо не и да потърсиш второ мнение и да идеш при още един доктор да те следи. 

Предполагам ще се включат още момичета по темата, аз ти пожелавам успех!

А, забравих - важно!!!! Кантара ти наред ли е???  Моят не беше много, май се денивелира, та и сега си показва каквото си иска, но мен лекарката, която ми следеше бременността, всеки път на нейния си кантар ме качваше!
« Последна редакция: Юли 28, 2008, 21:47:44 pm от Nina »
Re: Ниско телесно тегло в 20 г.с.?
« Отговор #2 -: Юли 29, 2008, 00:03:29 am »
Нина, много ти благодаря!

Прочетох статията към линка и вече съвсем се шашнах! Та аз съм минимум, ама минимум 5 кг назад. В добрия случай явно би трябвало да съм + 7. Особено, като си дадох сметка, че първите 3 месеца нито съм повръщала, нито съм отслабвала - просто стабилно си поддържам 53 от март и това е!  :( За предполагаемата анемия и общото ми състояние ще видим утре какво казват изследванията (наистина се чувствам зле, не съм мрънкало). Но  за килограмите ще се посъветвам с още някого - права си. Не е нормално. А кантарът, за съжаление, показва същото както и този в ЖК, не е виновен той.

Моя е вината, че досега не се запитах какво става, но ме приспиваше фактът, че редовните ехографски прегледи и феталната морфология показват нормално развитие на бебето.   

Още веднъж - много ти благодаря, утре -другиден ще наскачам доктора с въпроси!
*

    Nina

  • *****
  • 2643
  • Понякога седя и мисля, понякога само седя...
Re: Ниско телесно тегло в 20 г.с.?
« Отговор #3 -: Юли 29, 2008, 11:41:22 am »
Статията не е за да се шашкаш  :) Спокойно. Чувала съм, чела съм в нет-а за доста майки, които са отслабнали и без да са повръщали, както теб, в началото на бременността, една споделя, че е отслабнала, заради по-висока кръвна захар, но не съм лекар и незнам това колко е достоверно. Затова си иди на лекар, пуснете пак кръвни и каквито се налага изследвания и на още един лекра.

Ето и друга гледна точка, незнам колко правилна, но все пак:

 

 http://mamita-bg.com/2008/04/%D0%B8-%D0%BD%D1%8F%D0%BA%D0%BE%D0%B8-%D0%B1%D1%80%D0%B5%D0%BC%D0%B5%D0%BD%D0%BD%D0%B8-%D1%82%D1%80%D1%8F%D0%B1%D0%B2%D0%B0-%D0%B4%D0%B0-%D0%BE%D1%82%D1%81%D0%BB%D0%B0%D0%B1%D0%B2%D0%B0%D1%82/
*

    daniski

  • ****
  • 550
  • Моят дар от Бог-Грант Даниел
Re: Ниско телесно тегло в 20 г.с.?
« Отговор #4 -: Август 01, 2008, 02:35:23 am »
Saule_Nova,и аз имам малки притеснения относно некачването на кила,обаче при мен е друго-аз си бях с наднормено тегло отпреди забременяването-90кг при ръст 161!
не съм толкова тлъста,но тежа!Сега съм в 17г.с. и пак съм на същите кила.Но пък аз промених много начина на хранене-много плодове,зеленчуци,кисело млеко,супи,риба,нищо тлъсто и т.н.абе-хелти истерия.Но пък иначе се чувствам и изглеждам много добре.
Чак се чудя-защо аз,която винаги лесно качвах килцата,сега съм бременна и не качвам?!
А с 1та ми бременност качих 20кг!И сина ми го родих 4,100кг и 54см.Забременях с него 63кг и отидох да раждам 83кг. :oops:При това не съм пък яла кой знае колко!Дори си спомням че единствено ми се пиеше много вода.
А ти пиеш ли си витамините?Фолиева?
Re: Ниско телесно тегло в 20 г.с.?
« Отговор #5 -: Август 01, 2008, 08:42:10 am »
Saule_Nova, спомням си, че тези дни обсъждахме някъде кой колко е наддал. Има и други, които не са качили килограми. Аз забременях на 58 кг. Прилошаваше ми, но не съм повръщала (а аз преди само да ми призлее и повръщах направо от нищо). От прилошаването паднах на 55. Сега съм 60 кг и не съм мръднала от два месеца. всеки път чакам да ме мъмрят на консултацията, но пък бебето си е добре, кръвното ми е добре, хемоглобинът се следи изкъсо. Погрижи се за хемоглобина си, защото това може да се отрази и на бебето след раждането. Иначе ако бебето се развива в норма, няма от каво да се тревожиш. Често се заглеждам в други бременни-има някои сладурани, дето явно не са мръднали и килограм, само едно коремче стърчи.
*

    julia_m

  • ****
  • 665
  • Най-хубавото нещо тепърва предстои :)
Re: Ниско телесно тегло в 20 г.с.?
« Отговор #6 -: Август 01, 2008, 09:37:46 am »
Здравей Saule_Nova,
Аз май съм от онези бъдещи мами, на които за сега самокоремчето им стърчи -забременях 65кг., след това заради гадене отслабнах цели 4, та почти 5кг, направо изпощалях. За сметка на това обаче бебката се развива добре :)хемоглобина беше в норма на предишните изследвания. Сега съм в почти 24седмица и все още съм 64-65кг. е имам напредък. Имах един месец в който не бях мръднала. Не мисля че това е причина за притеснения. До колкото знам е нормално. При това както съм чувала най-много се качва последните месеци, така че имаш време.
Все пак си направи, каквито изследвания е казал лекарят ти, но моя съвет е да не се шашкаш излишно и да не се притесняваш. Сега е най-важно да си спокойна, колкото по-спокойна сега, толкова по-мирно бебе после. А и щом казват че с бебето всичко е ок-спокойно :)
Желая ти късмет и успех и лек остатък от бременността. :)
Re: Ниско телесно тегло в 20 г.с.?
« Отговор #7 -: Август 05, 2008, 18:38:26 pm »
И при мен има подобен проблем и дори исках да пускам тема за това.Преди да ми върнат ембриончето бях 73килограма.Не съм повръщала,само ми се гадеше в началото,а после всичко утихна.И сега в 20 г.с. пак съм 73 килограма,отслабнах видимо в бедрата 8O,а си раста на коремче.Иначе бебо е наред,хемоглобина ми е близък до долната граница,но е все още в нормата.Иначе си вземам витамините,но обяснения за този "феномен" с постоянното тегло никой не може да ми даде......
Re: Ниско телесно тегло в 20 г.с.?
« Отговор #8 -: Август 05, 2008, 19:01:06 pm »
Сигурно се смущаваме от липсата на допълнително тегло просто поради факта, че във всички книги и сайтове пише предимно колко килограма е добре да се качат и колко вече са в повече (явно това е по-често срещан проблем).
Аз през два часа си хапвам, но наистина ям повече плодове и зеленчуци, сирене, такива неща. Аааа, забравих сладоледа :D. Той е на почит при мен. Имам и пристъпи на глад за скаричка (нещо, което изобщо не ми е присъщо и с което трудно се справям храносмилателно). Та не бих казала, че не ям. Но явно и бебчо си хапва порядъчно и всичко отива при него.
Re: Ниско телесно тегло в 20 г.с.?
« Отговор #9 -: Август 05, 2008, 23:17:16 pm »
Сигурно се смущаваме от липсата на допълнително тегло просто поради факта, че във всички книги и сайтове пише предимно колко килограма е добре да се качат и колко вече са в повече (явно това е по-често срещан проблем).


Ами да, така е! Особено, когато - четейки такива сайтове - ми стана ясно, че се наддава не само от натрупани мазнини, а и от бебето, увеличеното количество кръв, амниотична течност, матка и т.н. И като направя сметка - в 21 седмица има почти половин кг бебе, още кой знае колко от други фактори и... се психирам. Ето, че при ИлиянаС, например, постоянните килограми са за сметка на отслабване от нейното лично тегло. Но, щом бебето се развива нормално, значи всичко е наред!

А и аз вече инкасирах първите допънителни 500 гр, та се успокоих  :D

Благодаря ви много за информацията и подкрепата!
 :bighug:
*

    Nina

  • *****
  • 2643
  • Понякога седя и мисля, понякога само седя...
Re: Ниско телесно тегло в 20 г.с.?
« Отговор #10 -: Август 06, 2008, 09:53:43 am »

А и аз вече инкасирах първите допънителни 500 гр, та се успокоих  :D

Благодаря ви много за информацията и подкрепата!
 :bighug:

 :D Браво на теб!

Чакай сега да видиш ти килограми  :lol:

Успех до края!

Re: Ниско телесно тегло в 20 г.с.?
« Отговор #11 -: Август 06, 2008, 10:23:27 am »
Дръж нивото и не сваляй гарда! :scale: :D