0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Графиката на luba_boiko..
« -: Юли 08, 2008, 07:55:32 am »
Здравей Денис! Рових в чуждите графики и ми направи впечатление ,че споменаваш за връх на графиката,което не е добре.. В моите графики почти всеки месец се получава връх ..След ову(ако въобще има такава)имам покачване на БТ за няколко дни и след това пада стъпаловидно,и след това ми идва .. Какво означава този връх и на какво се дължи.. Имам и още един въпрос към теб.. Това че имам завишени стойности на МАТ дава ли отражение върху графиката или няма общо ?!

Бих била много благодарна ,ако ми дадеш малко инфо за това,защото се притеснявам че не държа хоризонтална Бт след ову..
*
Re: Графиката на luba_boiko..
« Отговор #1 -: Юли 08, 2008, 07:57:23 am »
Забравих да кажа ,че меря БТ с дигитален термометър-ректално и в повечето случаи задържам термометъра малко след сигнала.. Особена разлика няма в стойностите.. Меря всяка сутрин в 6.45..
*
« Отговор #2 -: Юли 18, 2008, 07:37:30 am »
Здравей Денис. Би ли погледнала графиката ми?! Май нещо става..Вчера много висока БТ,а днес пак падна... Вече незнам какво се случва.. Всяко мнение ще ми е полезно.. Благодаря!
*

veni_I_koci

• 609
  • Няма невъзможни неща, когото има желание за тях.
« Отговор #3 -: Юли 18, 2008, 21:06:39 pm »
Мила дано утре БТ се вдигне странно защо пада толкова рано, дано да е само за днес и да инцидентно а не за повече време. Успех и целувки.

*

denis

• 11303
  • Chaos absolute...
« Отговор #4 -: Юли 19, 2008, 07:36:26 am »
22/01/2008 според мен не е имало О.
19/02/2008 - също не съм сигурна дали е имало О.
23/06/2008 - нямало е О.
12/04/2008 - според мен е имало О. на 25/26 ден от МЦ. Този МЦ е добре, макар и с късна О.
19/05/2008 - не съм сигурна дали е имало О. - прилича ми на задържан фоликул /ЛУФ/
23/06/2008- все още не е сигурно дали е имало О.

Според мен имаш проблем. Трябва ти добър лекар гинеколог - ендокринолог.
Най-вероятно е СПКЯ /това е предположение/. Лекувай се - нещата сами няма да се оправят.
Но не се притеснявай - забременява се
Успех и пиши как е минало с лекарите.

ПП. Проблемите с ЩЖ оказват влияние на МЦ, Овулацията и от там и на БТ и графиката.

Овулацията е от 12 до 48 час след (+) тест за О.
Виж тук...
МЦ - Ендометриум
*
« Отговор #5 -: Юли 19, 2008, 12:01:33 pm »
Благодаря Денис :) Вече ходя при д-р Персенска. Със сигурност нямам СПКЯ,но имам друг проблем ,който ще търсим от следващия месец (цикъл). Ще правя ЦС,фоликулометрия и тя иска да скъси цикъла ми .. Още нищо не е готова да ми каже със 100%,защото едва 2 пъти съм ходила при нея.. Вчера ми каза че имам много добра лигавица,но не гарантира че е имало ову този месец..

Надявам се занапред да ми помагаш за разчитането на графиката ми и ще ти бъда максимално полезна и благодарна :)
*

denis

• 11303
  • Chaos absolute...
« Отговор #6 -: Юли 20, 2008, 06:37:15 am »
Ще ти помагам с удоволствие  :D

Виж тук...
МЦ - Ендометриум
*
« Отговор #7 -: Юли 23, 2008, 15:17:01 pm »
Денис,извинявай че ти досаждам,но би ли погледнала графиката ми в този и вид ? Мисля че за сега е добре ,но искам ти да кажеш,защото аз и за другите така си мислех :)
*
« Отговор #8 -: Юли 23, 2008, 15:36:47 pm »
Добре е, Любче, не се притеснявай и много ти стискам палци :-)

*
« Отговор #9 -: Юли 23, 2008, 15:45:21 pm »
Мерси Мегс,аз не ловувам,чакам си кротко ин витрото,може и преди това инсе да направим едно.. Но Денис ми беше казала че не засича ову и аз за това я питам сега дали е имало..
*
« Отговор #10 -: Юли 23, 2008, 15:56:45 pm »
Знам, че си чакаш инвитрото, то уж и аз си го чакам, пък ето че вече 5-6 дни не ми идва и не мога да си отида на док. Та мисълта ми е, че може и да не си дочакаш инвитрото :-). А що се отнася до БТ нали съм казвала, че и при мен не се лови ову, но като си ходя на фол-я се вижда, че си има. Така че не се терзай много.

*

denis

• 11303
  • Chaos absolute...
« Отговор #11 -: Юли 25, 2008, 07:33:04 am »
Графиката ти е добре. Според мен е имало О. на 23/24 ден от МЦ
Дано да е станало

Виж тук...
МЦ - Ендометриум
*
« Отговор #12 -: Юли 25, 2008, 07:34:20 am »
Ехааа ,мерси Денис,не се надявам да е станало,защото не ловуваме преди да ми назначат лечение за хашимото,но се радвам че е имало ову.. :)
*
« Отговор #13 -: Юли 26, 2008, 14:38:39 pm »
Денис,пак аз ти досаждам.. За този спад ме интересува,защо е така.. По принцип трябва да е в деня на МЦ а при мен винаги е два три дни предварително и се получава трифазна графика с връх.. Това какво означава и на какво може да се дължи ?!
*

denis

• 11303
  • Chaos absolute...
« Отговор #14 -: Юли 26, 2008, 19:35:56 pm »
Може причината да е в ЖТ /'кратък живот'/ или недостиг на прогестерон, НО това е само предположение. Добре е да говориш  с лекар за това.
Спада на Бт може да е  1 ден преди деня на М и това не е проблем.
Не виждам обаче трифазна графика?!

Виж тук...
МЦ - Ендометриум
*
« Отговор #15 -: Юли 26, 2008, 20:49:11 pm »
Признавам че прогестерон никога не съм изследвала,но това е защото адски ме болят гърдите винаги преди цикъл..Без сутиен не мога да стоя и 5 мин. имам чувството че ще се скъса кожата и ще изпаднат.. Толкова силно .. За това съм решила че прогестерона е добре.. А за трифазната графика имам в предвид,че първо е  с ниска БТ,след това се завишава и пак става ниска.. Ще питам лекарката за това и щом засече ову ,ще пусна след това и прогестерона.. Мерси отново :)