0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Може ли някой да ми поясни....
« -: Февруари 08, 2006, 13:33:45 pm »
кога настъпва овулацията? В деня когато е ниска Т. или на следващия ден?
Вече тотално се обърках от толкоз четене.
*
« Отговор #1 -: Февруари 08, 2006, 13:44:19 pm »
Овулацията настъпва в деня на най-ниска температура и на следващия ден се отбелязва скок в БТ. Но със сигурност може да се потвърди, че е имало овулация едва когато се задържат няколко поредни високи температури. Още по-сигурно става, когато се съчетаят температурният метод и тестове за ову, а най-сигурно - когато се следи на УЗИ.
« Отговор #2 -: Февруари 08, 2006, 13:46:59 pm »
Аз това съм решила да го съчетая т. с тестове за овулация, но защото за първи път ще меря т. четох, четох и взех че се оплетох.
Много ти благодаря.
*
« Отговор #3 -: Февруари 08, 2006, 13:51:48 pm »
Е, пожелавам ти да не я мериш дълго  :wink:
*

denis

• 11303
  • Chaos absolute...
« Отговор #4 -: Февруари 08, 2006, 13:55:33 pm »
Цитат на: Tifany
Овулацията настъпва в деня на най-ниска температура и на следващия ден се отбелязва скок в БТ. Но със сигурност може да се потвърди, че е имало овулация едва когато се задържат няколко поредни високи температури. Още по-сигурно става, когато се съчетаят температурният метод и тестове за ову, а най-сигурно - когато се следи на УЗИ.

Не съм съгласна с това, че овулацията настъпва когато е най -ниска БТ.
Този спад се дължи на естрогените и по-точно на техния пик.Веднага след него е пика на ЛХ. Така, че между най-ниската температура и овулацията има няколко дена.

Овулацията е от 12 до 48 час след (+) тест за О.
Виж тук...
МЦ - Ендометриум
*
« Отговор #5 -: Февруари 08, 2006, 14:15:32 pm »
Цитат на: denis

Този спад се дължи на естрогените и по-точно на техния пик.Веднага след него е пика на ЛХ. Така, че между най-ниската температура и овулацията има няколко дена.

Съжалявам ако съм подвела milenagg  :( Но почти винаги овулацията ми е била в деня с най-ниската температура, а и така обикновено я отчита Фертилити френд.
*

denis

• 11303
  • Chaos absolute...
« Отговор #6 -: Февруари 08, 2006, 14:25:02 pm »
Цитат на: Tifany
Цитат на: denis

Съжалявам ако съм подвела milenagg  :( Но почти винаги овулацията ми е била в деня с най-ниската температура, а и така обикновено я отчита Фертилити френд.

Здравей Тифани!
ФФ отчита , каквото и подадеш.
Графиката ти за този месец е супер.Дано да е станало чудото.
Това за ниската температура е за някакъв супер идеален МЦ.
Не може да се приеме правилото :най-ниска БТ-овулация.
Овулацията може да настъпи 1-5 дена ,броено назад от скока на БТ ( или когато БТ се е повишила трайно)

Овулацията е от 12 до 48 час след (+) тест за О.
Виж тук...
МЦ - Ендометриум
« Отговор #7 -: Февруари 08, 2006, 18:22:34 pm »
аз мисля, че е в деня когато Т се вдигне
именно от спукването на фолкула
*
« Отговор #8 -: Февруари 09, 2006, 03:12:15 am »
Наистина може да има леко забавяне и покачването на температурата да е не в деня след ову, а 1-2 дни по-късно, но мисля, че както ти е обяснила Tifany е най-близко до масовия случай. Като цяло по книжките дават че в деня преди да се покачи трайно температурата се отчита дори спад спрямо предходната фаза, доколкото аз съм разбрала този спад се дължи на ову-то и от следващия ден натам се брои лутеалната фаза. При някои жени покачването на температурата става постепенно, а не рязко - водят го стъпаловидно покачване и там е по-сложно да се прецени точно кога е ову-то, но мисля, че това се наблюдава при не повече от 10% от жените.
*
« Отговор #9 -: Февруари 09, 2006, 11:13:49 am »
Цитат на: Dideto
аз мисля, че е в деня когато Т се вдигне
именно от спукването на фолкула

Не, Диде, не така. Когато Т. се вдигне, значи вече се произвежда прогестерона от жълтото тяло. Нали точно той влиае да се повиши Т. Демек, овуто е минало.
Дните на вискоката Т. са вече втората фаза.

Ову-то настъпва в дните с по-ниска температура, ПРЕДИ да се отбележи покачването на Т.

Това ми е графиката от последния цикъл:
http://www.fertilityfriend.com/home/7a91f
Не съм засичала с УЗИ. ПРедишни цикли съм засичала. И показа че ову е или в най-ниската точка, или в следващия ден, но при всички случай е преди да се повиши Т. За съжаление не мога да се справя как да дам линк към тези графики дето съм правила двойтото засичане.

Важното в случая е да се знае, че след като Т. се покачи, вече няма смисъл от много кекс. Опитите трябва да са усилени в дните с по-ниска Т.

Май много объркано описах всичко, дано да ме разберете. :wink:
"Всичко идва навреме за този който умее да чака"

*

jam

• Piu nessuno mi portera nel Sud.
  • *
  • 14924
« Отговор #10 -: Февруари 09, 2006, 11:30:46 am »
при всяка жена двуфазната графика има различен вид. при някои има лек спад в деня на овулацията, при други няма. при някои следовулаторно температурата се вдига рязко и стръмно, при други постепенно.

общо взето, вдигне ли се температурата - край с овулацията.
затова и температурният метод не е най-подходящ за предсрочно определяне на най-добрите дни.
правете тестове, това е положението... а с температурния метод след това засичайте, че наистина се е състояла овулацията.
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."

Клостилбегит не се пие без да имате направено изследване за проходимост на тръбите, на репродуктивните хормони и спермограма на мъжа!

« Отговор #11 -: Февруари 09, 2006, 11:37:46 am »
Благодаря ви момичета.