0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Рецепта за търпение
« -: Юли 09, 2008, 06:11:52 am »
Момичета дайте моля някаква рецепта за търпение. Търпение с което спокойно да си изчакам датата на предполагаемата М. Без да изтерясвам, без да се взирам в себе си за предполагаеми симптоми, без да си купувам тест за бременност още на 20тия ден от МЦ, без да мисля само за това - Бременна ли съм или не съм!!! Аз общо взето съм трезвомислещ човек, но миналия месец направо се изложих. Още на 22рия ден от МЦ бях готова да се закълна че усещам всички симптоми на бременност, а не на ПМС. Започнах за всеки случай да си следя и температурата, а тя изедницата расте ли расте. Направих си тест на 23ти ден от МЦ - луда работа, естествено отрицателен. Но аз не се отказвам казах си, ама то е толкова рано. и така след два дена още един тест и той отрицателен и аз пак не се отказвам, но естествено до вечерта си ми дойде лелката....при положение че БТ ми беше 37.3 - направо отвратително... И сега като се замисля ако не бях изтерясала толкова - нямаше така да ме разстрои толкова поредния М. Този месец съм на път да повторя това упражнение - още от 20ти ден се взирам във всички предполагаеми симптоми... и направо се мразя за това. Като капак съм будна от 5:30 ч. сутринта и познайте какво - вися в ЗАЧАТИЕ...
Та казвайте момичета как се справяте с търпението?
Re: Рецепта за търпение
« Отговор #1 -: Юли 09, 2008, 08:21:16 am »
Миналия месец и аз като теб си направих тест, но 5 броя още преди датата на М. Просто овуто ми е била късно и БТ висока и...... бях откачила.
Намери си да вършиш нещо- хоби- ший,чети,разхождай се, ако ще и на фитнес ходи, но прави нещо- мозъкът ти да не мисли за симптоми. На мен ми помага гоблена- шия, разхождам кучо, на фитнес, на курсове. Абе постоянно си търся работа. За 5 дни 10 пъти чистих основно. 8O
Но спокойно си изчакай датата на М. и каквото стане.
*

Sof

• 1084
  • Непоправим ОПТИМИСТ!
« Отговор #2 -: Юли 09, 2008, 09:06:04 am »
Миличка, колкото и брутално да звучи - НЯМА такава рецепта. Просто след месеци истерии и сълзи по пристигналия цикъл започваш да приемаш нещата по-философски и да си казваш омразната реплика "Следващия месец ще е моят!" Малко по-лесно става като започнеш да ходиш по доктори за изследванията. Не знам какво сте правили до сега и колко време чакате, но като започнеш да търсиш отговора на въпроса "Защо не става?", гадните две седмици минават малко по-леко.

Когато животът ти поднесе лимони, поръчай си текила и сол и ми се обади!
*

naskomimi

• 1024
  • "Това, което Бог е събрал, човек да не раздели!"
« Отговор #3 -: Юли 09, 2008, 09:26:20 am »
Подкрепям момичетата.
Аз лично наистина много плача при всяка неканена лелка, но се успокоявам с мисълта, че тя си отива след няколко дни и започва нов месец на ловуването и новите надежди.
Измъчващо е трепетното очакване, но.......
Знаем ли, след най-измъченото очакване ще ни чакат така мечтаните две чертички.
Сигурна съм в това.
Моят съвет е да правите любов с милото, не само в благоприятните дни, да се обичате и да сте заедно и задължително да не се шашкаш и надяваш преди да ти е дошла датата и да и закъснее..
Аз поне това се опитвам да направя - не се шашкам и не правя тестове преди датата на МЦ и закъснението, само полседния месец малко се изложих :oops:, че и температурата, и сърчицата много ми дадоха надежди, но... ще се взема в ръце :D
Пак казвам - важното е да се обичате и да правите любов с милото не само в дните, когато мислиш, че си в ову, защото разглеждам графиките на повечето от нас и ми прави впечатление, че има 4-5 сърчица около датата на ову и после - никакви. Ама абсолютно никакви. Незнам дали не си ги въвеждат повече, но по-скоро наистина ги няма. В такива моменти разбирам мъжете ни, че си мислят, че е насила и по график. Трябва да се научим да се обичаме и да правим любов постоянно, а не само по график. Е, можем да наблегнем на подходящите дни, но и след това. :wink: Пък и никога не се знае дали нямаш по-късна ову. Ето последния месец на мен ми беше чак 22-ри ден, а по принцип ми е около 16-18-ти ден.
Ох, то моите големи разсъждения станаха.. Дано съм успяла по някакъв начин да ти помогна.
Прегръщам ви всички и ви желая хубав и усмихнат слънчев ден!
:grouphug:

"Най-мощната сила на света - вярата" Майка Тереза
*

*слонче*

• 1764
  • вече сме трима и съм най-щастливата жена на света!
« Отговор #4 -: Юли 09, 2008, 09:29:10 am »
Мило момиче, наистина рецептата е да си отвличаш вниманието с нещо или хоби-чети, разходки, фитнес, курсове и др. И аз съм била в такава ситуация, но не помага - вреди. Сега вече ми е все едно, живея си, не че не мисля и за това, но вече не ми е фикс идея и така. почини си сега в това слънчево време и гледай смело напред.
никога не отстъпвай на принципите си!
« Отговор #5 -: Юли 09, 2008, 09:59:35 am »
Благодаря Ви. Наистина ми помагате. Дори и само мисълта че има и други като мен - помага. Честно да ви кажа - Опитвам се да си отвличам вниманието. Вчера почти успях да се удавя от работа. Днес наистина ще взема да изчистя в къщи едно хубаво. Ще си подредя и гардероба че вече нищо не мога да намеря, може и някой кекс да направя...Пък то има няма оше 5 дни и ще се види накъде вървят нещата. Допълнително лудостта ми е подкрепена от факта че двете ми най-добри приятелки чакат бебета. т.е. едната в момента е в болница и вече би трябвало да ражда, а другата е бременна съвсем началото. Стискам им палци и на двете и искрено се надявам всичко да им върви по вода... пък ако е рекъл господ може и трите да се разхождаме с бебета след година... би било голямо щастие за мен.
Благодаря ви пак и успех на всички ви!
*

nimika

• *
  • 3357
  • Да сме усмихнати , добри и слънчеви!
« Отговор #6 -: Юли 09, 2008, 15:33:52 pm »
ох -мила -няма такава рецепта-аз се убедих -миналия месец иаз бях убедена още първата седмица сле  овуто /което бе засечено с  фоликуметрия след стимулиране  склостил-после  прегнил / ,че  е станало - внушавах си какво ли не -че усещам миризми ,че  това или онова повече ми се  яде ,че  все  нещо ми придърпва  ниско долу/това беше  най-реалното като усещане / и изневиделица ми дойде по рано дори от очакваната дата :balk_144:
така че не мисли за това -сега  ме е погълнала работата  и уж не мисля ,чета една  хубава  книжка    и наистина не се  взирам и не търся  симптоми   и така
казах си че спокоино ще  изчакам понеделника -14.07 да си направя тестче :crossfingers:-да не е все пак  на 13.07 -ако дотогава не ми дойде

Старай се  да не мислиш доколкото е възможно за това -аз няколко пъти пренаредих гардероба /че в  него все  е бомба паднала/ ,като остана сама без  мъжлето готвя та с е късам, за ад съм заета  и така
Успех

« Отговор #7 -: Юли 09, 2008, 15:45:47 pm »
Здравей, мила!
Незнам дали това ще те успокои, но не си единствената.Вече няколко месеца същата тази история се понтаря и при мен, и после сълзи  по цели дни и нощи и голямо разочарование.Но  просто намери начин да се абстрахираш от това, защото аз вече изгубих желание да правим опити.Просто се страхувам безкрайно много, че пак трябва да преживея всичко отново.
Желая ти успех и дано следващия месец се окаже щастлия за теб!
*
« Отговор #8 -: Юли 09, 2008, 20:35:31 pm »
Работа, работа и пак работа, до като от изтощение започнеш да забравяш изобщо кога трябва или не трябва да ти дойде! Вярвай ми, този метод работи безпогрешно! За съжаление го прилагам вече 18 години...  :(
А на теб ти желая в най-скоро време да не ти идва поне 9 месеца!  :lol:

« Отговор #9 -: Юли 09, 2008, 23:20:19 pm »
И аз мисля, че работата е много добър лек в такъв момент. Това ми се случва всеки месец в последните 17 месеца и всеки път се хвърлям в работата, сякаш е най-важното и смислено нещо на света! На мен ми помага... Е уви не съм бременна, но поне ме повишиха...  :lol: Макар че определено предпочитам другото - да бъда мама...
« Отговор #10 -: Юли 10, 2008, 09:29:40 am »
Аз като почна много да се замислям за тия неща си надувам музика на....
...Хиподил :oops: Може да ви се струва тъпо,ама толкова ме развеселява и разсейва :)Много успокояващо ми действа и да си лакирам ноктите-лакирам,изтривам,лакирам,рисувам и пак изтривам :)
В работа излишна енергия не влагам-какъв е смисълът?Всичките ми усилия са насочени само в една посока-бебче :)
Препятствията са тези ужасни неща, които виждаш, когато не гледаш към целта си

« Отговор #11 -: Юли 10, 2008, 09:53:27 am »
Момичета да се похваля - 26ти ден а още не съм си купила тест за бременност. Това си е направо рекорд. Гледам бързо да преминавам покрай аптеките за да не се изкуша... Вчера уж бях решила да се затрупам с работа след работата, но реших да се отдам на живот... Ами ако съм бременна и от следващия месец трябва повечко да се пазя?! :lol: - сега ми е паднало. В работата ми е по-кофти щото интернета е пред мен и непрестанно се изкушавам с разни бременни и небременни статийки... Но ще се справя, ако издържа и утре и естествено лелята не дойде събота и неделя ще е по-лесно.
Мила Дечко, през октомври и на мен ми предстоеше повишение, но за моя голяма радост забременях... Бях на седмото небе, но имах хиляди притеснения на главата и много много работа, стрес и какво ли още не... Не след дълго опитвайки да съчетая всичко с което се бях нагърбила - загубих ембриончето... до ден днешен ми се струва че имам голяма вина за това... но не мога да го върна. Тъй че в твоя случай може би е по-добре първо повишение, а после спокойно се отдаваш на идеята без нерви и притеснения за едно прекрасно бебенце. Пожелавам ти го от сърце - не само мама, ами бизнес-преуспяла мама. :P